Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mali dionicari su jamac i trenutno jedina brana da ce barem dio Agrokora ostati hrvatski. Bez toga sve ide Rusima i podruznicama stranih banaka u Hrvatskoj.

Uz to, vjerovnici dobivaju macka u vreci opterecenog rezervacijama zbog tuzbi.

Zato sam ja uvjeren da ce razum prevladati i da ce mali dionicari biti ukljuceni. Sve ostalo je sumrak pravnog sustava i drzave u cijelini.

Napisali ste,citiram:
“Uz to, vjerovnici dobivaju macka u vreci opterecenog rezervacijama zbog tuzbi.”
Uvjeren sam da nema nikakvog pravnog razloga za “rezervacije zbog tuzbi” dionicara.
To je dakako moj stav koji se bazira na tzv “Lex Agrokor” koji ovlascuje privremenu upravu i
vjerovnike na odredene vrste raspolaganja imovinom koncerna i tvrtki-kceri ,jamaca, vezao za nagodbu.

Ja navijam za to da Rusi uzmu sve i da mi kroz nagodbu ne dobijemo nista.

to ćete i dobiti

Kroz tuzbe cemo dobiti puno vise.

dobit ćete isto što i kroz nagodbu

Pogotovo kad se vidi kako tvornice casha ustvari dobro rade.

da dobro rade jer im je lex agrokor zamrznuo sve obveze dok traje izvanredna uprava

Sto se mene tice moze se rijesiti i za 20 god

tako će i biti, samo što rezultat neće biti kakvom se nadaš
[/quote]
Vidim da se puno brinete oko dionicara u Agrokoru, a ja sam skoro siguran da će nesto dobit, samo treba podignuti tuzbe protiv svih i razvlastit krivca za ovakva stanja pocevsi i od onih koja nisu u sastavu Agrokora i naplatit se kao npr. Dalekovod i ostalih firmi za koju javnost niti nezna.

Napisali ste,citiram:
"Uz to, vjerovnici dobivaju macka u vreci opterecenog rezervacijama zbog tuzbi."
Uvjeren sam da nema nikakvog pravnog razloga za "rezervacije zbog tuzbi" dionicara.
To je dakako moj stav koji se bazira na tzv "Lex Agrokor" koji ovlascuje privremenu upravu i
vjerovnike na odredene vrste raspolaganja imovinom koncerna i tvrtki-kceri ,jamaca, vezao za nagodbu.

Vrlo zanimljiv stav. S obzirom da egzaktno spominjete Lex Agrokor na temelju kojeg ovo zakljucujete, mozete li navesti clanak Lex Agrokora na koji se referitate i na temelju kojeg donosite ovakav stav.

Mozete navesti jedan ili cak vise clanaka da svima bude jasno kako ste dosli do ovog stava!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Slažem se u svemu sa Zvrcom, piše argumentirano i vidi se da je dobro upućen u ovu tematiku. Siguran sam da i oni iz Izvanredne uprave čitaju ovaj forum, a ako im je imalo stalo da se ova nagodba provede do kraja na zakonit i legalan način onda će poslušati glas malih dioničara i sjesti za stol da pronađu zajedničko rješenje. U protivnom ulazimo u vrlo turbulentno razdoblje u kojemu je sve moguće, a siguran sam da to nikome nije u interesu.

Ja navijam za to da Rusi uzmu sve i da mi kroz nagodbu ne dobijemo nista.

to ćete i dobiti

Kroz tuzbe cemo dobiti puno vise.

dobit ćete isto što i kroz nagodbu

Pogotovo kad se vidi kako tvornice casha ustvari dobro rade.

da dobro rade jer im je lex agrokor zamrznuo sve obveze dok traje izvanredna uprava

Sto se mene tice moze se rijesiti i za 20 god

tako će i biti, samo što rezultat neće biti kakvom se nadaš
[/quote]
Vidim da se puno brinete oko dionicara u Agrokoru, a ja sam skoro siguran da će nesto dobit, samo treba podignuti tuzbe protiv svih i razvlastit krivca za ovakva stanja pocevsi i od onih koja nisu u sastavu Agrokora i naplatit se kao npr. Dalekovod i ostalih firmi za koju javnost niti nezna.
[/quote]

Vidim da me ovaj spanac citira i odgovara mi.
Na ignore mi je. Kako je to moguce?

Napisali ste,citiram:
"Uz to, vjerovnici dobivaju macka u vreci opterecenog rezervacijama zbog tuzbi."
Uvjeren sam da nema nikakvog pravnog razloga za "rezervacije zbog tuzbi" dionicara.
To je dakako moj stav koji se bazira na tzv "Lex Agrokor" koji ovlascuje privremenu upravu i

Vrlo zanimljiv stav. S obzirom da egzaktno spominjete Lex Agrokor na temelju kojeg ovo zakljucujete, mozete li navesti clanak Lex Agrokora na koji se referitate i na temelju kojeg donosite ovakav stav.

Mozete navesti jedan ili cak vise clanaka da svima bude jasno kako ste dosli do ovog stava!

[/quote]
Clanak 43. ,stavak (5). objasnjava sve.

Vidim da me ovaj spanac citira i odgovara mi.
Na ignore mi je. Kako je to moguce?

Jer ti njemu nisi na ignore.

Ali to ti je takva vrsta ljudi. Njega ne zanima da je dosadna ush i da se covjek ne zeli s njim razgovarati, njemu je bitna njegov post da ga ON moze procitati i SAM SE SEBI diviti kako je on to super tebi rekao.

Imas takvih po forumima koliko hoces.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Siguran sam da i oni iz Izvanredne uprave čitaju ovaj forum,

Grijesis. Puca im k**ac. Oni ce raditi a) ono sto im se dopusti, b) ono sto su prisiljeni.

Citanje nije u njihovom interesu niti domeni.

a ako im je imalo stalo da se ova nagodba provede do kraja na zakonit i legalan način onda će poslušati glas malih dioničara i sjesti za stol da pronađu zajedničko rješenje.

Nope, njih zanima da se dovede do kraja nagodba, bilo kakva. Jer za to su placeni (“prisiljeni”).

U protivnom ulazimo u vrlo turbulentno razdoblje u kojemu je sve moguće, a siguran sam da to nikome nije u interesu.

Ulazimo SIGURNO u turbulentno razdoblje, a nije bas da to nikome nije u interesu.

No, sto se dogadja ako – for the sake of argument – nagodba NE PRODJE?

Jednostavno – prestaje vrijediti Lex i sve se vraca u ruke starih vlasnika, dakle Tode i nase. Tada Toda mora odluciti hoce li proglasiti bankrot ili ima u rukavu neki as koji ce doslovno sasjeci sve oko sebe (u sto toliko sumnjam…).

A ako nagodba PRODJE, e, onda se ide na tuzbe (najizgredniji scenarij).

Dakle, u svakom slucaju su turbulentna vremena ispred nas. JAAAAAKO bih se zacudio da nam itko dodje s nekakvom nagodbom. Jako.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Napisali ste,citiram:

[/quote]

[/quote]

Odlicno. Samo to nema veze sa Ledom, Jamnicom, Beljem i ostalim solventnim firimama.

Ledo je npr neto vjerovnik Agrokora, a imovina mu je znatno vece od obveza.

Pokusa li netko drugacije tumacit, moze, AL TO ONDA KAO STO JE RAZVIDNO NEMA VEZE SA LEX AGROKOROM NA KOJI SE POZIVAS.

Lex Agrokor NIGDJE ne legalizira protuzakonita jamstva i ako ih netko pokusa progurat u nagodbu, mora biti svjestan posljedica.

Znaci, jos jednom, u Lexu nigdje ne pise da su jamstva legalna. To je proizvoljno zakljucio Ramljak, al on je bivsi. On je cak zabrijao da isko nema licencu Hanfe bez imalo srama komentira vrijednost dionice. A to je bez sankcija moguce jedino u banana drzavama, tako da me ne bi cudilo da na kraju hrvatski sudovi donesu odliku van svakog zakona i prava. Onda ce se procesi preselit van…

Napisali ste,citiram:

[/quote]

[/quote]

Odlicno. Samo to nema veze sa Ledom, Jamnicom, Beljem i ostalim solventnim firimama.

Ledo je npr neto vjerovnik Agrokora, a imovina mu je znatno vece od obveza.

Pokusa li netko drugacije tumacit, moze, AL TO ONDA KAO STO JE RAZVIDNO NEMA VEZE SA LEX AGROKOROM NA KOJI SE POZIVAS.

Lex Agrokor NIGDJE ne legalizira protuzakonita jamstva i ako ih netko pokusa progurat u nagodbu, mora biti svjestan posljedica.

Znaci, jos jednom, u Lexu nigdje ne pise da su jamstva legalna. To je proizvoljno zakljucio Ramljak, al on je bivsi. On je cak zabrijao da isko nema licencu Hanfe bez imalo srama komentira vrijednost dionice. A to je bez sankcija moguce jedino u banana drzavama, tako da me ne bi cudilo da na kraju hrvatski sudovi donesu odliku van svakog zakona i prava. Onda ce se procesi preselit van…
[/quote]
Mislim da je sve jasno i da ste i vi svjesni da ce nagodba biti donesena nakon ukljucenja SBERBANK-a(ako ne,onda stecaj).Smatram da ce sve biti napravljeno sukladno Zakonu.Sud u Londonu je vec priznao “Lex Agrokor” ,tako da ne znam po kojem pravnom osnovu i na kojem stranom sudu cete sto i kako dokazivati.No, to je vasa stvar i vasa odluka.
Jamstva se ne reguliraju ovim zakonom.Ona postoje od prije i kao sto je obznanjeno,dospjela su.

Slažem se u svemu sa Zvrcom, piše argumentirano i vidi se da je dobro upućen u ovu tematiku. Siguran sam da i oni iz Izvanredne uprave čitaju ovaj forum, a ako im je imalo stalo da se ova nagodba provede do kraja na zakonit i legalan način onda će poslušati glas malih dioničara i sjesti za stol da pronađu zajedničko rješenje. U protivnom ulazimo u vrlo turbulentno razdoblje u kojemu je sve moguće, a siguran sam da to nikome nije u interesu.

Je. Sasvim sigurno čitaju anonimni forum na temi koja je odavno otišla u vode alternativne ili na “na rubu znanosti”. A još je sigurnije da čitaju “pravne finese” vrlih stručnjaka ovdje.

Evo, samo što nisu sjeli za stol, uz uskršnju šunku možda.

Ako je tome tako, zasto jamstva nisu prikazana dospjelim na jedinom mjestu gdje moraju biti prikazana. A to su bilance drustava iz sastava Agrokora.

Svatko moze otici na stranice burze i uvjeriti se da npr u bilanci Leda ili Jamnice nema proknjizenih jamstava na strani obveza.

Toliki silni savjetnici i konzultanti, a nisu u stanju objavit obicne financijske izvjestaje u zakonskom roku. Ma nemojte me zezat.

Postavlja se logicno pitanje zasto nema izvjestaja? Odgovor je vrlo jednostavan. Pa zato sto bi takvu bilancu NETKO MORAO POTPISATI! A svatko normalan shvaca da bi to bilo utuzivo i zato nema izvjestaja.

PROVJERITE na stranicama burze ako ne vjerujete…

New Report

Close