Ti prodajes maglu.
Nagodbu u ovakvom obliku su ubacili u pricu jer zele pokrasti sve nas.
Ne da bi se nesto spasilo.
Jako dobro ti to znas, al pravis se grbav.
I varas se oko broja tuzbi.
Jako.
Koja je razlika ljubljanska banka i nova ljubljanska banka te Agrokor i novi Agrokor tj. zrcaljenje povezanih drustava..
Cilj je isti otimačina, a postoji doneseni i zakon sta mora nova ljubljanska banka napravit, sto znaći ovo je samo kupovanje vremena, a presuda će biti slićna, sto znaći da će ova sranja plaćati nasa djeca, unuci itd. i svi se pitamo zasto mladi narastaji odlaze odgovor, zna se.
Opet zabijamo noz u leđa Rusima i priklanjamo se zapadu.
Taj isti zapad nam je puno puta pokazao sta misli o nama.
Kako smo mi jadna drzava to je strasno
Rusi su nam ,koliko to volili ili ne volili,prirodni partneri,slaveni. Nasa politika se ponasa kao najobicnije naivcine,da ne kazem buda…ine. Ovdje jedan covjek skiida guz..u zbog ambicija orema EU i odlazimo od rusa. Steta.ne bi me cudilo da sberbank promijeni misljenje u narednih par dana,jer nisu nista ni potpisali.tako nam i treba i neka ova nakarada od lexa propadne
Opet zabijamo noz u leđa Rusima i priklanjamo se zapadu.
Taj isti zapad nam je puno puta pokazao sta misli o nama.
Kako smo mi jadna drzava to je strasno
Rusi su nam ,koliko to volili ili ne volili,prirodni partneri,slaveni. Nasa politika se ponasa kao najobicnije naivcine,da ne kazem buda…ine. Ovdje jedan covjek skiida guz..u zbog ambicija orema EU i odlazimo od rusa. Steta.ne bi me cudilo da sberbank promijeni misljenje u narednih par dana,jer nisu nista ni potpisali.tako nam i treba i neka ova nakarada od lexa propadne
[/quote]
Protjerivanje jednog diplomata.Smiješno.A ako postanu većinski u novom Agrokoru mogu dovesti
100 puta više diplomata i špijuna.Sperbanka tj.Rusija neće odustati od vlasništva u najvećoj kompaniji u jugoistočnoj Europi.Ako Europa stvarno želi da smanji utjecaj Rusije na Balkanu moraju pod hitno odriješiti kasu i oni preuzeti upravljačka prava u Agrokoru.Da,ali to košta,jer Rusi neće predati imovinu
od cca1,4 mlrd EUR za nula kuna ,kao što Hrvatska država vlasništvo manjinaca u društvima kćerima
predaje za ništa.Naravno ako im to dozvolimo.
U konaćnici bih volio da Rusi preuzmu vlast u Agrokoru,jer bi u vjerovatnom sudskom epilogu imali više
šanse.Čak ako Sper odustane od preuzimanja Agrokora za koncern nema straha.On će nastaviti poslovanje.Istina da roll.uperi tada postaju najveći problem,jer bi mogli pokrenuti lanac stećaja i da bi
ih netko trebao isplatiti prije nego krene lavina.
Ali s obzirom da smo protjerali jednog diplomata i solidilizirali se sa trulim zapadom,bilo bi normalno za
očekivati da nam taj truli zapad sa financijskom inekcijom pomogne da se Agrokor sačuva od sloma tj.
na neki način riješe tog zla zvanog lešinari iz roll-up.Lešinari ne puštaju tako lako plijen.Bore se za njega dok ga ne počiste.
Ovdje se i dalje raspravlja o marginalnim temama. Nitko više ni ne pita ono glavno uprave i vodstvo Todexovih kompanija: Gdje su nestala FI za prošlu godinu? U čemu je problem_ Zar ponovno muljate i sakrivate stvarno stanje? Pored tolikih starih grijeha i sadašnje vodstvo se usudi ponavljati iste stvari, a sankcija nikakvih niti bilo tko od institucija zaduženih za kontrolu ne pita i ne traži transparentnost. Pored tolikih savjetnika, knjigovođa, toliko naplaćenih naknada oni ne mogu na vrijeme izraditi kvalitetno izvješće u doba računala, interneta, fiskalizacije….. To je sramota za cjelokupan sustav u državi!
Ovdje se i dalje raspravlja o marginalnim temama. Nitko više ni ne pita ono glavno uprave i vodstvo Todexovih kompanija: Gdje su nestala FI za prošlu godinu? U čemu je problem_ Zar ponovno muljate i sakrivate stvarno stanje? Pored tolikih starih grijeha i sadašnje vodstvo se usudi ponavljati iste stvari, a sankcija nikakvih niti bilo tko od institucija zaduženih za kontrolu ne pita i ne traži transparentnost. Pored tolikih savjetnika, knjigovođa, toliko naplaćenih naknada oni ne mogu na vrijeme izraditi kvalitetno izvješće u doba računala, interneta, fiskalizacije….. To je sramota za cjelokupan sustav u državi!
Nikakvih tu sada sankcija ne može niti, jer za njih jednostavno ne vrijede normalne regule u ovome periodu kao za ostala poduzeća na tržištu. Da, transparentnost 🙂 To ih je i krasilo od samih početaka.
Ovdje se i dalje raspravlja o marginalnim temama. Nitko više ni ne pita ono glavno uprave i vodstvo Todexovih kompanija: Gdje su nestala FI za prošlu godinu? U čemu je problem_ Zar ponovno muljate i sakrivate stvarno stanje? Pored tolikih starih grijeha i sadašnje vodstvo se usudi ponavljati iste stvari, a sankcija nikakvih niti bilo tko od institucija zaduženih za kontrolu ne pita i ne traži transparentnost.
a čemu bi sada koristila FI kad je najavljeno da će se zbog dugova i jamstava iznad imovine sva imovina i poslovanje prebaciti na nova društva, a da će u starima ostati samo dugovi i sadašnji dioničari?
“popolo”
Oni će pokušati prebaciti imovinu,a mi kao manjinci u sudskom epilogu ako do njega dođe nastojati ozrcaliti
i vlasničku strukturu u novim društvima.
Ipak će ovdje našu budućnost odlučiti odluka suda o vrijednosti uzvodno-nizvodnih jamstava.Bivši
povjerenik gosp.Ramljak je rekao da su uzvodna,mi manjinci smatramo da su nizvodna a bili bi zadovoljni da budu kao voda stajačica.
Nekako gledajući zadnja zbivanja oko Agrokora, odnosno to što su dozvolili povratak Rusima imam osjećaj da će upravo njima servirati na kraju taj drek. Vjerovatno su ih zato i pustili unutra jer se nema više šta izgubiti a riješit će se mogućih tužbi da su oni ostali van nagodbe. Ima logike!
Nekako gledajući zadnja zbivanja oko Agrokora, odnosno to što su dozvolili povratak Rusima imam osjećaj da će upravo njima servirati na kraju taj drek. Vjerovatno su ih zato i pustili unutra jer se nema više šta izgubiti a riješit će se mogućih tužbi da su oni ostali van nagodbe. Ima logike!
Da samo u tom dreku postoji brušeni dijamanti kao Jamnica,Ledo,Belje,Zvijezda itd.A sa malo truda bi se mogao pronaći i i veliki nebrušeni dijamant ,za kojeg se smatra da je običan kamen pod imenom Konzum.
To je ukupno velika vrijednost i na kraju će budući vlasnici Agrokora biti najveći dobitnici tj.izgubiti najmanje od svih.
"popolo"
Oni će pokušati prebaciti imovinu,a mi kao manjinci u sudskom epilogu ako do njega dođe nastojati ozrcaliti
i vlasničku strukturu u novim društvima.
Ipak će ovdje našu budućnost odlučiti odluka suda o vrijednosti uzvodno-nizvodnih jamstava.Bivši
povjerenik gosp.Ramljak je rekao da su uzvodna,mi manjinci smatramo da su nizvodna a bili bi zadovoljni da budu kao voda stajačica.
uzvodna, nizvodna, izmjenična-manje je bitno. bit je u tome da jamstva uvelike nadmašuju imovinu imovinu kako agrokora tako i tvrtki kćeri i da se vjerovnici ne mogu 100% naplatiti nego će kod njih biti većih otpisa, a čim su otpisi kod vjerovnika, jasno je da ne ostaje ništa za dioničare osim ako se vjerovnici ne smiluju pa ostave nešto simbolično i malima kao znak dobre volje.