Branitelj (ali ne samo oni, jer nisu jedini koji su dobivali/dobivaju dionice Belja od države) su već nekoliko godina zakidani od samog starta, obzirom da im se dionice na način da ih se obeštećuje po nominalnoj, a ne tržišnoj vrijednosti, a ona je već lijepi niz godina više od tržišne.
Smatram, da su stranci iskoristili pruženu priliku da nas razvlaste bez naknade.zahvaljujući Lex Agrokoru.
U svakom slućaju Hrvatska je gubitnik i to će biti trajna omča za sadašnju vladu.
opet ne razumiješ- građani su zadovoljni što je sustav nastavio funkcionirati, što su dobavljači plaćeni i što su radna mjesta sačuvana. za burzovne gubitke malih ulagača građanima se živo fućka, štoviše većina njih smatra da ste vi špekulanti koji ste stradali u špekuliranju jer ste imali višak novca za razliku od njih koji nemaju ni za kruh
[/quote]
Ti ne razumiješ ništa.
Sistem je nastavio funkcionirasti na osnovama koje je uspostavio Ivica Todorić.Motori su stali jer je nestalo goriva i samo je trebalo naći gorivo ali ne po basnoslavnim cijenama i u količinama većim od potrebnih.Todorić je početkom 2017.trebao oko 200 do 300 mil EUR goriva za pokretanje kešmašine ,a Ramljak je uzeo roll-up kredit od 580 mil EUR i stavio omću oko vrata svim ostalim sudionicima.Ako je to
napravljeno ciljano,tj.pogodovano i unaprijed dogovoreno sa obvezničarima jasno je da je to i krivično djelo.Ali svakako ukazuje da će kroz roll-up biti isisano više novca i da ostalim vjerovnicima u procesu
ostaje manje.Ali rješenje jer jednostavno da svi budu zadovoljni.Odnesi sve vlasnicima i podjeli.Ima dovoljno za sve.
Lex Agrokor je trebao omogućiti da hrvatski udio u vlasništvu ne bude manji nego prije nagodbe.
Agrokor je bio i sistemski opasan.
A sada kada to vlasništvo i upravljanje pređe u ruke stranaca u gotovo 100% vlasništva će postati sistemski neopasan ili možda još opasniji.
Ovaj projekt vlade predstavlja za sada fijasko gdje hrvatska gubi na svom terenu,a pisala je pravila,
čak i postavila suca.Ovo je veliki poraz i to ne kratkoročni već dugoročno za sve građane Hrvatske.
Očito,nismo spremni,za borbu sa trulim kapitalizmom.Deru nas na svim poljima.
Vlada može nezakonito oduzeti imovinu,ali će i odgovarati za to,a kao što sam i napisao plaćat ćemo svi zajedno.Udruga im je pomrsila planove kada su pokušali istisnuti dioničare svojim izjavama o 0 kn,a kada to nije uspjelo onda su se rusima okrenuli. Blokirali su dionice iz drugog razloga,ne da se prodaju,već da se kupuju jer znaju šta im slijedi kada krenu tužbe. Samo strpljenja gospodo.
Vlada može nezakonito oduzeti imovinu,ali će i odgovarati za to,a kao što sam i napisao plaćat ćemo svi zajedno.Udruga im je pomrsila planove kada su pokušali istisnuti dioničare svojim izjavama o 0 kn,a kada to nije uspjelo onda su se rusima okrenuli. Blokirali su dionice iz drugog razloga,ne da se prodaju,već da se kupuju jer znaju šta im slijedi kada krenu tužbe. Samo strpljenja gospodo.
Tuzbe krecu tek kad i ako sud prihvati kriminalnu i protuzakonitu nagodbu. Vjerujem da se to ipak nece dogoditi i da protuzakonita nagodba nece ni krenuti u proceduru.
Tuzbe krecu tek kad i ako sud prihvati kriminalnu i protuzakonitu nagodbu. Vjerujem da se to ipak nece dogoditi i da protuzakonita nagodba nece ni krenuti u proceduru.
[/quote]
Sud ne može prihvatiti nagodbu koja se temelji na jamstvima koja su poslana u parnice jer bi donio presudu suprotnu već donesenom rješenju. Praksa Eu kaže da su jamstva nezakonita, zato sam optimističan s raspletom ove priče. U suprotnom, a to je oni što neki ovdje ne žele shvatit, tržište kapitala ili dionica je mrtvo, ne samo za agrokor i ovisne tvrtke nego za sve firme. Ovdje se brani tržište kapitala u Hrvatskoj, a to nije mala stvar.
[/quote]
O zakonitosti nagodbe ce se nadajmo se oglasiti sud. Svojim potpisom ili njegovom uskratom. Ili prije toga nekim pravorijekom o jamstvima, trazbinama… To bi bilo dobro.
U suprotnom ulazimo u nepravno podrucje skroz.
Opet zabijamo noz u leđa Rusima i priklanjamo se zapadu.
Taj isti zapad nam je puno puta pokazao sta misli o nama.
Kako smo mi jadna drzava to je strasno
Opet zabijamo noz u leđa Rusima i priklanjamo se zapadu.
Taj isti zapad nam je puno puta pokazao sta misli o nama.
Kako smo mi jadna drzava to je strasno
Mislim da se ovdje radi o osobnoj ambiciji Plenkovića na štetu ostalih gradana RH.
Stvarna šteta prema Rusima protjerivanjem jednog no name dilomata nije neka šteta, ali kriva je poruka ili dojam. Ovo je cjena Lex-a u UK.
Ne sjecam se kad su se Englezi solidarizirali s nama.
Al tebi vlada neće ništa oduzeti. Ostat će ti dionice, a vjerovnici će se namiriti u nekim novim dionicama nekih novih društava sa starom imovinom.
[/quote]
Sud ne može prihvatiti nagodbu koja se temelji na jamstvima koja su poslana u parnice jer bi donio presudu suprotnu već donesenom rješenju. Praksa Eu kaže da su jamstva nezakonita, zato sam optimističan s raspletom ove priče. U suprotnom, a to je oni što neki ovdje ne žele shvatit, tržište kapitala ili dionica je mrtvo, ne samo za agrokor i ovisne tvrtke nego za sve firme. Ovdje se brani tržište kapitala u Hrvatskoj, a to nije mala stvar.
[/quote]
Hm, hm… a ja mislim da ta uvjerenost u praksu EU nema uporište u stvarnom stanju stvari. Praksa EU se može tumačiti i na ovaj i na onaj način.
Priča s Agrokorom mora sto prije završiti da gospodarstvo, pa i burza nastave funkcionirati. Ne možemo biti taoci najprije Ivice Todorica, a sad kojekakvih interesnih skupina. Iskreno sam simpatizirao rad udruge i manjinskih dionicara, al kako vrijeme prolazi vidim samo jal i sitne privatne interese. Vi se slobodno tuzakajte i sudite, al nagodbu treba provesti do kraja i završiti je.
Al tebi vlada neće ništa oduzeti. Ostat će ti dionice, a vjerovnici će se namiriti u nekim novim dionicama nekih novih društava sa starom imovinom.
[/quote]
Hahaha.
Ovo ste ponovili milijun puta.
I postaje smijesno.
Pa kad su ovdje svi očito nagluhi. Cijelo se vrijeme potice apatija i priča o bezvrijednim udjelima kao o najbitnijoj stvari za opstanak gospodarstva i financijskog sustava?
Većina ovih koji danas rogobore, kamatarila je Agrokor i godinama na tome zaradjivala natprosjecne profite. Sad kad im se sve raspalo, sad prijete tužbama. Pa neka tuže i neka dokazuju na sudu pravdu i sve 5, al nagodba mora ići dalje. Tih možda popušenih milijardu kuna dionicara neće ugroziti sustav, al ne provođenje nagodbe do kraja, hoće. I kladim se da će tužbi biti zanemarivo malo. Ponajviše zbog visoke vrijednosti sporova. Sve je to uglavnom prodavanje magle.
Nema vise starog Agrokora. Treba se okrenuti novim poslovima i krenuti dalje.