Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ekipa, blizi se finale prvog dijela nase borbe. Ako jos niste, uclanite se u udrugu. Mozete preko interneta, besplatno je.

Tako cete povecati mogucnosti udruge ali i njima dati povratnu informaciju kako to sto rade ima nekog smisla. Sto je vise ljudi ukljuceno, to su nam sanse vece. Kako sada tako i u daljnjim postupcima ako bude potrebe…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

serislav@
Zato što si je tada IT umislio da je SuperMen ili po hrvatski “Hrvatko” i da je šef šefova, najpametniji, svemogući “Hrvatko”. K tome su ga svi uzdizali, klanjali se na ulici, ljubili ruku koja ih hrani, zavlačili mu se u guzu, pa tko u takvim okolnostima ne bi pomislio da je nepogrešiv?

https://www.vecernji.hr/biznis/analiza-situacije-u-koncernu-naivno-je-bilo-ocekivati-1234458

Hoće li kombinacijama Rusi postati ključni vlasnik Agrokora, ostaje za vidjeti, ali treba podsjetiti da će i veliku ulogu u njemu imati i domaće banke.

[/quote]

Previše si površno prihvatio i dao si značenje puno veće čak i od od onoga što se hjelo postići s tom konfrencijom za tisak…….a postiglo se i nije nešto.
Jer Sberbank je uvjek nazočan tim sastancima budući da je u PVV-u.
Tako i u Splitu pa su eto odradili neku konferencijicu usput, a onda analitičari svih tipova razrađuju nešto čega za sada nema ni u tragovima. Raspisali se i po TV-ima mudruju naveliko. Ko da su skup sjedili za stolom i pregovarali o milijardama eura!
Imaš li ideju zašto nema ništa napismeno, i zašto Sberbank ne povuče tužbe u RH.
Automatski bi sud onda poništio osporavanja jer nema tužbi odnosno pokušaja da se dvaput naplati?

teško da oni mogu imati neku specialnu poziciju – upravo suprotno, malo se posuti pepelom i pomoći onda da se postigne nagodba.

[/quote]

To sam se ja zaje*avao na ono “domace”. Kako “domace” kad su im APSOLUTNI vlasnici (cak ne i vecinski, nego 100%) strane grupacije.

Vidim da nisi shvatio salu.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Nije to šala više je crni humor!
Shvatio sam no zapakirao si u to i priču peruško – Poletaev, a ja mislim da tu nije bilo ništa posebno, a.što se i sada vidi nakon skoro tjedan dana.
Volio bih sada čuti dežurne analitičare na domaćim dalekovidnicama.

Ima nešto humano u ovoj blokadi Agrokora .

Umjesto da pržim lovu pomalo, na svim dionicama, spržio sam sve na ovima, odjednom .

Barem sam ušparao na brokerskim provizijama .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

https://www.vecernji.hr/biznis/analiza-situacije-u-koncernu-naivno-je-bilo-ocekivati-1234458

Hoće li kombinacijama Rusi postati ključni vlasnik Agrokora, ostaje za vidjeti, ali treba podsjetiti da će i veliku ulogu u njemu imati i domaće banke.

[/quote]

Previše si površno prihvatio i dao si značenje puno veće čak i od od onoga što se hjelo postići s tom konfrencijom za tisak…….a postiglo se i nije nešto.
Jer Sberbank je uvjek nazočan tim sastancima budući da je u PVV-u.
Tako i u Splitu pa su eto odradili neku konferencijicu usput, a onda analitičari svih tipova razrađuju nešto čega za sada nema ni u tragovima. Raspisali se i po TV-ima mudruju naveliko. Ko da su skup sjedili za stolom i pregovarali o milijardama eura!
Imaš li ideju zašto nema ništa napismeno, i zašto Sberbank ne povuče tužbe u RH.
Automatski bi sud onda poništio osporavanja jer nema tužbi odnosno pokušaja da se dvaput naplati?

teško da oni mogu imati neku specialnu poziciju – upravo suprotno, malo se posuti pepelom i pomoći onda da se postigne nagodba.

[/quote]

To sam se ja zaje*avao na ono "domace". Kako "domace" kad su im APSOLUTNI vlasnici (cak ne i vecinski, nego 100%) strane grupacije.

[/quote]
AGROKOR je već godinama u rukama stranaca,jer su i oni bili financijski vjerovnici i u trenutku nelikvidnosti jasno je da vjerovnici postaju većinski vlasnici.
Ali predavanje zdravih kćerki, koje su bile hrvatski rezidenti sa velikim udjelom vlasništva hrvatskih pravnih i fizičkih osoba,npr u Ledu više od 50%,u ruke stranaca je nacionalna izdaja.Mopžda i ne. Smatram,da
su stranci iskoristili pruženu priliku da nas razvlaste bez naknade.zahvaljujući Lex Agrokoru.
U svakom slućaju Hrvatska je gubitnik i to će biti trajna omča za sadašnju vladu.
Pitanje za vladu je jako jednostavno:Da li ste izdajnici ili nesposobni.
Možda se iskoristi sadašnji politički trenutak,pa se prema Rusima u vezi afere,plinskog nervnog trovanja,i ne poduzmu oštre sankcije za neke ustupke u nagodbi.
Konkretno nas 17.000 bi mogli postati rusofili ako i nama daju nešto
A što bi to bilo nešto.
1.Manjincima ostaviti udio u društvima zdravih kćerki.
Iluzorno bi bilo očekivati da to bude u visini sadašnjih bilanci jer jamstva moraju nanijeti neku štetu.
Ali nikako 100% kao što nam predviđaju po sadašnjem prijedlogu..Recimo da kćerke zajašu sa jamstvima do temeljnog kapitala.
2.Razbiti ogledala koje ozrcaljuju zdrave kćerke.
3.Iskorištena jamstva pretvoriti u dionice kroz dokapitalizaciju,dio ili sve svejedno.
4.Malim dioničarima omogućiti da sačuvaju svoj postotni udio sa kupnjom dionica jamstvenih dokapitaliziranih dionica.
Normalno,da sve kćeri kao što su LEDO.Jamnica,BELJE ,VUPIK,ZVIJEZA,Žitnjak,Tisak.PIK Vinkovci i dalje plešu na zagrebačkoj burzi.
Hajku na ruskog medu u Europi bi mogli iskoristiti.
Nada više!!!!

Smatram, da su stranci iskoristili pruženu priliku da nas razvlaste bez naknade.zahvaljujući Lex Agrokoru.

kako ne možeš shvatiti da je male dioničare, ali i sebe, gazda toda razvlastio kada je firme kćeri opteretio sa 18-20 milijardi jamstava koja su prestankom plaćanja dugova od strane agrokora postala dospjela, što je lex agrokor samo potvrdio! nije vas opljačkala vlada nego vaš suvlasnik u firmama- gazda toda- ogromnim jamstvima koja nije imao odakle vraćati!

U svakom slućaju Hrvatska je gubitnik i to će biti trajna omča za sadašnju vladu.

opet ne razumiješ- građani su zadovoljni što je sustav nastavio funkcionirati, što su dobavljači plaćeni i što su radna mjesta sačuvana. za burzovne gubitke malih ulagača građanima se živo fućka, štoviše većina njih smatra da ste vi špekulanti koji ste stradali u špekuliranju jer ste imali višak novca za razliku od njih koji nemaju ni za kruh

Što ce biti sa braniteljima iz Domovinskog rata koji su dobili od države dionice Belja?

Pozdrav ,

Popolo,……………………… Ramljak je taj koji nije dozvolio da se jamstva osporavaju ( on je sam izjavio, da je avtor pisanja Lex i to sve u korist nekim stranim fondova ) i on je taj koji bi trebao odmah usporavati jamsta kao u svtkom slučaju vani.

Da preko medija on kaže da to ne valja ništa – 0 u svakoj normalnoj državi bi ostao bez posla i to odmah. Malo je treba biti objektivan i prićati relevantne stvari od samom poćetka,…..

Ja vidim 17.000 ljudi koji imaju novce u dionicama i tu su i američki fondovi, kanadski, branitelji, obični ljudi kao što sam ja,……i vjerujem u pozitivan razplet, lp

Smatram, da su stranci iskoristili pruženu priliku da nas razvlaste bez naknade.zahvaljujući Lex Agrokoru.

kako ne možeš shvatiti da je male dioničare, ali i sebe, gazda toda razvlastio kada je firme kćeri opteretio sa 18-20 milijardi jamstava koja su prestankom plaćanja dugova od strane agrokora postala dospjela, što je lex agrokor samo potvrdio! nije vas opljačkala vlada nego vaš suvlasnik u firmama- gazda toda- ogromnim jamstvima koja nije imao odakle vraćati!

opet ne razumiješ- građani su zadovoljni što je sustav nastavio funkcionirati, što su dobavljači plaćeni i što su radna mjesta sačuvana. za burzovne gubitke malih ulagača građanima se živo fućka, štoviše većina njih smatra da ste vi špekulanti koji ste stradali u špekuliranju jer ste imali višak novca za razliku od njih koji nemaju ni za kruh

[/quote]

Nema se što niti dodati niti oduzeti.
Osim par komentara koji ne mijenjaju bit.

Toda je spalio pare, natukao dugove i sve zalio s jamstvima te potopio.
I to je cijela suština.
Da li je sve to bilo zakonito? Vjerovatno ne. Međutim to ništa ne mijenja na stvari, jer dugovi su stvoreni, šteta je učinjena i netko to mora platiti iz onog što je raspoloživo. A raspoložive su firme i njihova imovina.
Naravno da se jamstva mogu osporavati, i to se i radi na sudovima, koliko sam shvatio.
Međutim temeljni kapital firmi je uglavnom mali i čak i da jamstva padnu nešto bi ostalo samo dioničarima kombinata, a perjanica gotovo ništa.
I argument sa skupštinskom većinom lako padne u vodu: što koga briga da li je ovlaštena osoba ishodila svoju skupštinsku odluku? Ti si ovlašten za zastupanje i potpisao si, a ako si prekršio zakon odgovaraj kazneno i materijalno. Međutim reperkusija na preuzete obveze ne može biti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Što ce biti sa braniteljima iz Domovinskog rata koji su dobili od države dionice Belja?

Za njih će se napraviti poseban zakon dodatak Lexu, tako da oni neće dobiti za svoje dionice 0 kuna nego nula kuna.

Ivica Todorić je ostavio svoje carstvo Republici Hrvatskoj.
Nije nas opljačkala vlada nego je kroz Lex Agrokor to omogućila vjerovnicima,nažalost većinom strancima.I to je veliki neuspjeh vlade,ali vidljiv će biti tek nakon nagodbe,ako ovakva prođe.
Naravno da će nagodba proći glasanje vjerovnika,jer uzimaju sve nama manjincima a davaju sebi..Na kraju će ipak odluku donijeti sud koji će npr.jednog LlEDO ili JAMNICU morati proglasiti stećajušama
Ipak dok vjerovnici ne dokažu da su im jamstva valjana ,nagodba visi o koncu.
Samo se nadam da vlada neće dati nikakvu garanciju vjerovnicima da će i sudovi donijeti neke odluke.Treba ih pustiti da djeluju samostalno,a tada nam šanse rastu,čak da sačuvamo svoju imovinu i bez sudovanja.
Ne žurimo pred rudo.Uskoro ćemo vidjeti izjavu vlade o plinovima u Engleskoj.
Sve je nesigurno.Veliki preokreti su mogući i to kao posljedica političkih odluka.

New Report

Close