Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@baron

Načelno je to jedini ispravan put- tužiti članove uprave i NO za naknadu štete.
Jedini problem je što takvih dioničara koji bi po toj osnovi imali pravo na obeštećenje ima možda i 20.000 i što su štete u milijardama kuna i što bi se te štete trebale naplatiti od ljudi koji zajedno nemaju niti 5% te imovine pa ne da je upitno hoće li se uspjeti nešto dobiti kao naknada, nego i hoće li to što bi se dobilo biti dosta za pokriti i same troškove postupka, a kamo li za nešto više.
U tome je problem.

NIJE!

U tome je i fora!

Ja sam vam zalijepio tocno clanke koji kazu da ja [color=red]NE MOGU TUZITI CLANOVE NO i UPRAVE, VEC SAMO TVRKE[/color].

Onda ONI – tvrtke – se naplacuju od njih, tj UO i NO sa posebnim parnicama!

UO i NO NISU PRAVNI SUBJEKT u MOJOJ tuzbi! Oni su NAJAMNI RADNICI, zaposlenici i vi kada tuzite nesto za los proizvod ili prijevaru – NE TUZITE ZAPOSLENIKA KOJI VAS JE PREVARIO. VI TUZITE TVRTKU.

Nije vrag da nikom od vas nije razlika izmedju CEO, vlasnika i TVRTKE?

Sta je komunizam toliko duboko u vasim glavama?

Edit: [color=green]Pogledajte si clanke koje sam pejstao, a narocito JURICA. [/color]

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Stari, ti si već izgubio ovu pranicu koliko ja vidim i savjetujem ti da je ni ne pokrećeš, ponajprije radi novaca, a još više zdravlja. Mentalnog zdravlja.

Novce od Agrokora ili njegovih menadžera i ostalih osoba ovlaštenih za zastupanje najvjerojatnije nikad nećeš vidjeti.

@sisoje

OK, vidim da si trol. Ajde, papa.

Jer da nisi, dao bi neki kontraargument ili objasnjenje. Ovo Rvacko “to je sve za kur=ac, ja sam tatek, ja sve znam” na ARGUMENTE, je doslovno – arivederci.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

@baron
Ti kao da zaboravljaš da si ti dioničar, dakle suvlasnik te iste tvrtke koju bi tužio? Po toj logici i svi ostali dioničari imaju isto pravo, pa i gazda Toda.
Međutim, jedna druga stvar je tu bitna, iz koje se to imovine tvrtke misliš namiriti, kad će po svim varijantama nagodbe sva imovina tvrtke biti potrebna za namirenje vjerovnika i neće je biti dosta, a ti kao suvlasnik si zadnji u redu za namirenje?

Ignore: KressoM, delux

Jel itko od vas skužio u čemu je bit? Doneseno je rješenje Trgivačkog suda od 15 siječnja i u istom su jamstva poslana u parnice. Ako banke u parnicama ne dokažu iamstva onda sud neće moći potvrditi nagodbu koja makar izglasana se temelji na tim jamstvima.

@baron

Ti kao da zaboravljaš da si ti dioničar, dakle suvlasnik te iste tvrtke koju bi tužio? Po toj logici i svi ostali dioničari imaju isto pravo, pa i gazda Toda.
Međutim, jedna druga stvar je tu bitna, iz koje se to imovine tvrtke misliš namiriti, kad će po svim varijantama nagodbe sva imovina tvrtke biti potrebna za namirenje vjerovnika i neće je biti dosta, a ti kao suvlasnik si zadnji u redu za namirenje?

Halelujah, normalan argument.
Zato tebe nemam na ignoreu, bez obzira sto ne mislimo isto.

1) DA, svi dionicari imaju pravo tuzbe, a s njima i gazda Toda. Ali to je PRAVO. NE MORAL. Pravo boli kur=c je li moralno ili nije.
Nekoliko puta sam napisao da mi se najvise gadi sto sam u kosu s tim skotom.

2) LEDO 2.
Zato je Ramljak i krenuo sa Zrcalima – da pokusa ostaviti sve moguce tuzbe na originalnim drustvima.
Nije on nista novo izmislio – to je kopija Ljubljanske banke i Nove Ljubljanske Banke. Istu stvar su pokusali Slovenci, samo sto su oni imali i jednu jaku kartu – pitanja sukcesije od raspada.
A ta jaka karta ne postoji ovdje.

Pozdrav,

Avax,——————————————- okrenuo si si za 180% odkad si prodao dionice Agrokora.

A ako dođe do tužbe jesi možđa razmišljao, da ćemo uzeti kao udruga malih dionićara svi zajedno jednok odvjetnika . Jesi zaboravio da postoji i ova opcija ?????!!!!!!!!!!!!!
Lp ,želim ti puno uspjeha u životu

Stari, ti si već izgubio ovu pranicu koliko ja vidim i savjetujem ti da je ni ne pokrećeš, ponajprije radi novaca, a još više zdravlja. Mentalnog zdravlja.

Novce od Agrokora ili njegovih menadžera i ostalih osoba ovlaštenih za zastupanje najvjerojatnije nikad nećeš vidjeti.

Koje novce? Pa ti su likovi sve što su posjedovali još prošle godine prije hapšenja sve isprepisivali na rođake i članove obitelji. Više nemaju u vlasništvu ni bicikli. Vjerujem da sada i sami spadaju u onu grupu od 300 tisuća blokiranih građana kojima prijeti osobni bankrot.
Nažalost su ovdje neki već “pukli” od gubitaka.

Pozdrav,

A ako dođe do tužbe jesi možđa razmišljao, da ćemo uzeti kao udruga malih dionićara svi zajedno jednok odvjetnika . Jesi zaboravio da postoji i ova opcija ?????!!!!!!!!!!!!!

Mozete svi zajedno uzeti jednog odvjetnika???Mozete i to teoretski(iako realno gotovo nemoguca opcija),ali svatko opet mora placati sve svoje troskove za sebe.Nitko za Vas nece nista placati.

Pozdrav,

To je jedino i izgledno, ali i sigurno, da ce se kroz udrugu voditi spor za sve dionicare. Pa nece svatko pojedinacno pokretat postupak.

Jel itko od vas skužio u čemu je bit? Doneseno je rješenje Trgivačkog suda od 15 siječnja i u istom su jamstva poslana u parnice. Ako banke u parnicama ne dokažu iamstva onda sud neće moći potvrditi nagodbu koja makar izglasana se temelji na tim jamstvima.

Netocno.Radi se samo o priznavanju trazbine u smislu prava odlucivanja u vjerovnickom vijecu.
Oni cije se trazbine ne priznaju(ako takve presude bude) nece moci odlucivati u vjerovnickom vijecu,ali
oni kojima nisu osporene ili priznate,oni odlucuju s propisanom vecinom,a mislim da SBERBANK,Roll-uperi i obveznicari sa vecim dobavljacima vec imaju propisanu vecinu.

@sisoje

OK, ovo je stvarno zadnji put da to pisem. Ako dolazis svakih 20 dana i onda otkrivas toplu vodu, pocni stitskati "prethodna stranica" i citati.

Dakle, tuzbe su, bar ce u mojem slucaju ici, za [color=red]NADOKNADU STETE UZROKOVANE LAZIRANIM FINANCIJSKIM IZVJESCIMA[/color].

Baza za to mi je Zakon o Trgovackim drustvima, kontkretno clanci 252 i 273. Pejstani su ti u prilogu. Isto tako, imas i ekstrakt jednog rada o tuzbama dionicara, bazi tuzbe i sl.

Dakle sa tim tuzbama:
– ja ne trazim ulaz u novu dionicku strukturu
– ja ne trazim vracanje na staro
– ja ne trazim da se mene uzima kao VJEROVNIKA ili nesto takvo
– ja ne trazim otkup dionica po cijenama na XY datum
– ja ne trazim da se jamstva ospore/pobiju/potvrde/moli nad njima
– ja NEMAM VEZE s nagodbom, osim utoliko sto me zanima da ne pokusaju napraviti neku pravnu makinaciju koja bi te tuzbe pokusala na bilo koji nacin anulirati.

Jasnije sad?

Nadoknadu stete mogu dobiti samo drustva ako se dokaze da je steta pocinjena odredenim kaznenim djelima,a ne pojedini dionicari ponaosob.
Ma tuzite vi koga hocete,ali prije ipak sve dobro promislite sa vasim odvjetnikom.

New Report

Close