Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/jandrokovic-potvrdio-u-dnevni-red-sabora-uvrsten-prijedlog-za-smjenu-potpredsjednice-vlade-martine-dalic/7156887/

Ima li komentara?

Radi se o formalnom prijedlogu koji se mora uvrstiti u dnevni red.
Mislim da nema nikakve sanse da opozicija prikupi dovoljno glasova za smjenu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/jandrokovic-potvrdio-u-dnevni-red-sabora-uvrsten-prijedlog-za-smjenu-potpredsjednice-vlade-martine-dalic/7156887/

Ima li komentara?

[/quote]

Nju neče smjenit opozicija, nego Plenković, kad za to dode vrijeme

Ima li komentara?

[/quote]
Smjena nije bitna,ali bitna je prilika da se vladajućim nanese velika šteta.Predavanje AGROKORA u ruske ruke uz gubitak hrvatskih vlasničkih prava/Todorić nije uračunat u obu jednađbu/ u odnosu na predlexagrokorsko razdoblje je katastrofalan rezultat Martine Dalić.Da li će oporba tući po toj najzvučnijoj
žici i iskoristiti priliku.Iskreno smatram da za to nisu sposobni,Ili će možda SDP namjerno izbjegavati tu muziku,jer njima odgovara da dolazi ruski kapital i da se širi ruski utecaj.

To, o čemu oni pišu glede vrijednosti, samo pokazuju da ne razumiju. Radi se o EV vrijednosti, a ona je defincijski Mktcap uvećan za dugove i umanjen za keš i likvidnu imovinu. Gledajući tako, EV je pozitivan, no to ne znači da je vrijednost kapitala odnosno dioničke glavnice pozitivna, jer nije. Onako, kako su procijenili savjetnici, izvanredna uprava i revizori, vrijednost vlasničke glavnice je negativna. Bošković je to pogrešno razumio.

to sam jedino sinoć čuo
inače ne gledam Otvoreno
taj Bošković krivo nešto gleda
[/quote]

ne znam baš da krivo gleda, prije da ne gleda usko kao onaj krkan laušić koji doduše barata informacijama ali ih ne zna obraditi na kompetentan način pa mu zaključci ispadaju sasvim pogrešni…

naime bošković je iznio više nepobitnih činjenica koje zakonodavac i dionici u postupku ignoriraju:

– zakon ne suspendira vlasništvo a vlasnici kapitala su strana u postupku
– predmetni postupak nije stečajni niti likvidacijski, dakle iako u datom trenutku nisu postojali stečajni razlozi, na osobno traženje vlasnika krovnog društva koje ima 60etak% udjela u povezanim društvima, pokrenut je insolvencijski postupak
– kada se odbiju potraživanja razlučnih vjerovnika ostaje 2 milijarde kapitala i to je kapital dioničara dok se u sudskom postupku ne odlući drugačije, dakle, vjerovničko vijeće trenutno je jedno veliko ništa
– velika je razlika između koncerna i holdinga i pravno je vrlo upitno u koju kategoriju spada agrokor

također, laušić je toliko ne kompetentan i u koliziji sam sa samim sobom što se vidi upravo iz izjave da adris ima razlučno pravo, tj da je osiguran dionicama i da je stoga strana u postupku koja će se više ili manje naplatiti dok to isto pravo osporava imateljima kapitala navodeći da su dugovi veći od kapitala?!

uglavnom, fižulić standardno kompetentan ali političar, bošković kompetentan ali doza nesigurnosti, munjiza standardno no speak to much i laušić obićan krkan kojemu tamo nije niti bilo mijesto…
[/quote]

[color=red]BRAVO![/color]

Inace, Boskovic je stvarno kompetentan.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

To, o čemu oni pišu glede vrijednosti, samo pokazuju da ne razumiju. Radi se o EV vrijednosti, a ona je defincijski Mktcap uvećan za dugove i umanjen za keš i likvidnu imovinu. Gledajući tako, EV je pozitivan, no to ne znači da je vrijednost kapitala odnosno dioničke glavnice pozitivna, jer nije. Onako, kako su procijenili savjetnici, izvanredna uprava i revizori, vrijednost vlasničke glavnice je negativna. Bošković je to pogrešno razumio.

to sam jedino sinoć čuo
inače ne gledam Otvoreno
taj Bošković krivo nešto gleda
[/quote]

ne znam baš da krivo gleda, prije da ne gleda usko kao onaj krkan laušić koji doduše barata informacijama ali ih ne zna obraditi na kompetentan način pa mu zaključci ispadaju sasvim pogrešni…

naime bošković je iznio više nepobitnih činjenica koje zakonodavac i dionici u postupku ignoriraju:

– zakon ne suspendira vlasništvo a vlasnici kapitala su strana u postupku
– predmetni postupak nije stečajni niti likvidacijski, dakle iako u datom trenutku nisu postojali stečajni razlozi, na osobno traženje vlasnika krovnog društva koje ima 60etak% udjela u povezanim društvima, pokrenut je insolvencijski postupak
– kada se odbiju potraživanja razlučnih vjerovnika ostaje 2 milijarde kapitala i to je kapital dioničara dok se u sudskom postupku ne odlući drugačije, dakle, vjerovničko vijeće trenutno je jedno veliko ništa
– velika je razlika između koncerna i holdinga i pravno je vrlo upitno u koju kategoriju spada agrokor

također, laušić je toliko ne kompetentan i u koliziji sam sa samim sobom što se vidi upravo iz izjave da adris ima razlučno pravo, tj da je osiguran dionicama i da je stoga strana u postupku koja će se više ili manje naplatiti dok to isto pravo osporava imateljima kapitala navodeći da su dugovi veći od kapitala?!

uglavnom, fižulić standardno kompetentan ali političar, bošković kompetentan ali doza nesigurnosti, munjiza standardno no speak to much i laušić obićan krkan kojemu tamo nije niti bilo mijesto…
[/quote]

Ma pišeš gluposti, Bošković je potpuno bio neupućen. Ne zna o čemu priča. Laušić je znatno bolje upućen i korektno ga je korigirao. Procijenjivale su se EV, a ne vlasnička glavnica i to je jedino što je bitno za trenutni položaj i odnos vjerovnika i dioničara. Fižulić je tamo bio na zadatku, kao i posljednjih godinu dana. A što misliš odakle on ima sve informacije, pa valjda zato jer je plaćen i konstantno informiran od jednog vjerovnika i posao mu je da promovira njegov interes. Gle čuda, taj je upravo ponovno sjeo za pregovarački stol.

Anonimno, 22.03.2018. u 14:26
vauvau
Ma pišeš gluposti, Bošković je potpuno bio neupućen. Ne zna o čemu priča. Laušić je znatno bolje upućen i korektno ga je korigirao. Procijenjivale su se EV, a ne vlasnička glavnica i to je jedino što je bitno za trenutni položaj i odnos vjerovnika i dioničara. Fižulić je tamo bio na zadatku, kao i posljednjih godinu dana. A što misliš odakle on ima sve informacije, pa valjda zato jer je plaćen i konstantno informiran od jednog vjerovnika i posao mu je da promovira njegov interes. Gle čuda, taj je upravo ponovno sjeo za pregovarački stol.

To je tvoj odgovor? SERIOUSLY? Ali da vidim fragmente tvog poluargumenta…

1) Lausic je pun gov=na sto se vidi po tome da ne razlikuje holding i koncern. To cak i dijete zna.
2) Fizulic je placen? Imas li ti neki – bilo kakav – dokaz o tome? Ili samo freestyleash? Jer Fizulic u prijasnjim izjavama NIGDJE – a ja ga pratim, pa nekako znam – nije promovirao Sberbank na bilo koji nacin. Tako da lupetas, ocito.

Sto se tice EV-a – tu se slazem da je pogresno pogledao.
Problem je sto covjek NIJE NAVIKNUT pricati javno. VIdi se da je uplasen od kamera, da njega zanima njegov mali sobicak i 20000 brojki i spreadsheetova.

A zanimljivo da tvoj hvaljeni LAUSIC, sto se vidjelo po Fizulicevom odgovoru, ne zna deducirati koliki je cash flow.
Mislis da to uce ekskluzivno u SBERBANCI?

Uz put – da, TOCNO je da se covjeku ne moze oduzeti njegov kapital dok tvrtka nije u STECAJU.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Dobro, ja lupetam. Onda zanemari moje komentare i drljaj dalje u istome smjeru po tome kako nitko ništa ne razumije i kako se vrelo mudrosti i ispravnih procjena nalazi se baš ovdje, na forumu poslovnog.

Samo se zapitaj, kako on uvijek sve zna, a nema nikakvog interesa u cijelom procesu?

I uz put, koliko se sjecam, total EV cijelog Agrokora je cca 5. Raspolozivo za Izvanrednu Upravu je bilo 3.8. Razlika je 1.2.

A koliko se sjecam, UMDKA je to isla secirati i nasla problem vec u samom krovnom koncernu – a onda i u Jamnici i cak i Konzumu?

Frenki Lausic poslusno laje ono sto mu IU kaze, jer ne bi dobio NIKAKVE informacije. Sto mu je lose jer ne bi mogao producirati clanke.
A istodobno se nada da ce ga netko iz politike vidjeti – ili iz businessa – i da ce ga preseliti tamo za bitno vecu paru. Obzirom da imamo zajednicke poznanike, znam kako razmislja.
Index je srusio Ramljaka i za kaznu ne mogu dobiti APSOLUTNO NIKAKVE informacije. No njih nije briga hoce li itko ikoga uzeti u Agrokor.

Pa nitko neće nikome oduzeti kapital, biti će formirana nova društva sa imovinom postojećih, a starim dioničarima će ostati kapital u “starim” društvima. I onda će vjerojatno ta “stara” društva završiti u likvidaciji.

Pored toga, Agrokor je zajedno sa svim ovisnim društvima, danom otvaranja izvanredne uprave defacto završio u stečaju, koji je zbog sistemske važnosti sustava dobio poseban zakon. Zakon o izvanrednoj upravi je defacto stečajni zakon.

@sisoje

Nisam bas siguran da mozes nekom uzeti samo tako imovinu, a da mu ne preneses i obaveze. Mislim, oni ce to vjerojatno pokusati – dovoljni su idi*ti i tvrdoglavi da to naprave, to se slazem – ali kao sto rekoh, zrcalna drustva su sa LJB i NLJB dobila zanimljiv udarac. Dakle, zrcalna drustva nisu neprobojna.

Mislim, slazem se da ce ovo 99% sigurno ici na tuzbe. I da me ceka nekoliko godina borbe.

Ali nekako se nadas da ce ruska “Bolje mrsava nagodba nego debela tuzba” uci idi*tima u glavu.

I uz put, koliko se sjecam, total EV cijelog Agrokora je cca 5. Raspolozivo za Izvanrednu Upravu je bilo 3.8. Razlika je 1.2.

A koliko se sjecam, UMDKA je to isla secirati i nasla problem vec u samom krovnom koncernu – a onda i u Jamnici i cak i Konzumu?

Frenki Lausic poslusno laje ono sto mu IU kaze, jer ne bi dobio NIKAKVE informacije. Sto mu je lose jer ne bi mogao producirati clanke.
A istodobno se nada da ce ga netko iz politike vidjeti – ili iz businessa – i da ce ga preseliti tamo za bitno vecu paru. Obzirom da imamo zajednicke poznanike, znam kako razmislja.
Index je srusio Ramljaka i za kaznu ne mogu dobiti APSOLUTNO NIKAKVE informacije. No njih nije briga hoce li itko ikoga uzeti u Agrokor.

Pa evo ja baš listam stranice ‘Udruge’, al oni očito imaju neko drugačije mišljenje od tvojeg, stručnog i znanstvenog s foruma?!

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/osvrt-na-procijenjene-vrijednosti-i-agrokor/

Kada uzmeš jednakost za EV i uvrstiš varijablu dugova, ispada da je Mkt. cap=EV+dugovi-keš; otuda, a kako su dugovi veći od ukupnog EV-a, ispada da je mkt.Cap nula ili manji od nule. A mkt. cap je približna aproksimacija za vlasničku glavnicu odnosno kapital sustava. Druga je stvar što insolventnost i nelikvidnost sustava ne znači nužno i insolventnost i nelikvidnost svakog vlasnički povezanog odnosno ovisnog društva, no to ima veze sa modelom provedbe nagodbe, koji, koliko ja uspjevam popratiti zadovoljava ama baš sve interesne skupine (više-manje)…. osim dioničara. Nažalost, njihova potraživanja (za uloženi kapital) nemaju rok dospjeća i najniže su na listi prioriteta naplate tražbina.

Očito je da ulazak “Rusa” na mala vrata, otvara mogućnost novim dogovorima i da ono što je van RH, iako nije pod lex Agrokorom, pod nagodbom je vjerovnika, pa ako se oni dogovore da će to podijeliti između sebe, tako će vjerojatno i biti, bez obzira na lex Slovenica, Bosnia i sl.

“popolo”
Normalno da ne očekujem rušenje ministrice Dalić.Ali nanošenje velike političke štete vladajućim kroz nebitno Ramljakovo pogodovanja svojim pajdašima svakako.I što se bude duže ponavljalo više puta šteta će biti veća.To je populistički pristup i to nije bitno.Hrvati po lex Agrokoru gube veliku imovinu,a gube i upravljačka u društvima kćerima.I to je bitno i može ostati kao težak uteg za HDZ,kao što se SDP stalno nabija na nos privatizacija banaka,Ine i gubljenje suvereniteta.Evo dočekali smo i trenutak da gubimo
i suverenitet u proizvodnji hrane,koncesije na vodu dajemo strancima i koncesiju na zemlju.Tu bi se mogli izgubiti veliki politički poeni ,a vjerovatno i gubitak izbora za HDZ.
Vlada bi morala stati na stranu zaštite hrvatskih interesa,a ovom slućaju malih dioničara.Normalno
da je gosp.Todorić izgorio i da tu pomoći nema.
Tko je srušio SSSR.Gorbačov je odgovorio:Glasnost.Ovakva medijska blokada zastupnika interesa
malih dioničara i stvara toliku tišinu da strašno vrišti.

New Report

Close