Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“Smatra kako se gubi iz vida činjenica da pozitivna neto vrijednost Agrokora vrijedi od 2 do 4 millijarde eura, te da će udjele morati dobiti i vlasnici kapitala, među kojima je i Todorić. S tim se složio Laušić.”

@joda

Zar je toliko teško izgovoriti da će “vlasnici kapitala u solventnim kompanijama, među kojima je možda i Todorić, zadržati svoje udjele”?

za one koji nisu gledali sinoć
https://www.youtube.com/watch?v=By54heN6zdA

I kakva je pozicija malih dionicara to me najvise zanima, ako je nikakva onda sto se mene tiće mogli su i kinezi ući u vlasnistvo Agrokora.

bez malih dioničara Plenković može sam dati ostavku, neće ga Vaso morati rušiti
jer ovakva vrsta pljačke, koja se dogodila u Agrokoru više neće ostaviti nikakvu mogućnost
ozbiljnog ulaganja u Hrvatsku, jer tko može bilo kome garantirati da neće na određeni način biti izigran i izbačen iz vlasništva,
uvijek će se naći neki novi model prijevare, ukoliko država ne stane ozbiljno u zaštitu svih ulagača,
naravno da bi trebalo imati i institucije, koje o zaštiti i tržištu kapitala nešto i znaju,
da bi to ostvarili moraju postavljati stručne, sposobne kadrove, a ne stranačke podobnike i uhljebe svih vrsta
očiti primjer za to je sadašnja Hanfa, koga su oni zaštitili svojim nadzorom obrao je bostan
od kada je smijenjen Ante Samodol, sve je krenulo nizbrdo,
kao da im je on smetao za provođenje gazdinog javašluka

To, o čemu oni pišu glede vrijednosti, samo pokazuju da ne razumiju. Radi se o EV vrijednosti, a ona je defincijski Mktcap uvećan za dugove i umanjen za keš i likvidnu imovinu. Gledajući tako, EV je pozitivan, no to ne znači da je vrijednost kapitala odnosno dioničke glavnice pozitivna, jer nije. Onako, kako su procijenili savjetnici, izvanredna uprava i revizori, vrijednost vlasničke glavnice je negativna. Bošković je to pogrešno razumio.

I kakva je pozicija malih dionicara to me najvise zanima,

Ista kao i prije 3 mjeseca…

Ignore: KressoM, delux

Vrijeme je da se politika ukljuci!

još ti nije dosta politike u gospodarstvu?? pa politika vas je do ovdje i dovela!

Istina je da sinoć u Otvorenom na HRT-u nitko od prisutnih ni riječju nije spomenuo male dioničare i njihovu sudbinu. Čak su u momentu kada je voditelj u dva navrata pokušao nametnuti to pitanje jednostavno ga ignorirali. Već u par navrata sam napisao da će dioničari ovdje biti delistirani bez da ih itko više u razgovoru negdje i spomene. Nitko ne želi biti objekt mržnje malih dioničara iako svi dionici procesa već znaju njihovu sudbinu. Likvidacija starih društava i osnivanje novih sa novim vlasnicima Rusima i Amerima i ZG Bankom je neminovan scenarij.

To, o čemu oni pišu glede vrijednosti, samo pokazuju da ne razumiju. Radi se o EV vrijednosti, a ona je defincijski Mktcap uvećan za dugove i umanjen za keš i likvidnu imovinu. Gledajući tako, EV je pozitivan, no to ne znači da je vrijednost kapitala odnosno dioničke glavnice pozitivna, jer nije. Onako, kako su procijenili savjetnici, izvanredna uprava i revizori, vrijednost vlasničke glavnice je negativna. Bošković je to pogrešno razumio.

to sam jedino sinoć čuo
inače ne gledam Otvoreno
taj Bošković krivo nešto gleda

za one koji nisu gledali sinoć
https://www.youtube.com/watch?v=By54heN6zdA

Nitko ne prenosi što pišu ruski mediji?

Naime – osnovni uvjet da Sberbank povuče svoje tužbe je da uđe u RollUp s 200m eura.
Dakle 200m eura starog duga + 200m eura kredita s kojim bi se uzročnoposljedično vjerojatno nastavilo isplaćivati ostale vjerovnike Agrokora?
Naime RollUp je upravo tako zamišljen – isplaćuju se jedni vjerovnici a onda potraživanja prelaze na RollUp kreditore! Moguće da je Sberbank aktivno otkupljivao potraživanja?

Posljedica Sberbankova zahjeva je da bi dug Agrokora bio 1,46 milijardi eura a ne kao do sada 1,06 milijardi eura.
Tome onda treba dodati razlučnih 530m na operativnim kompanijama što skupnoo iznosi 1,99 milijardi eura.

Ostala potraživanja onda idu iz imovine Agrokora.
Ispada da se skoro pa svi naplaćuju 100%?

Ispada da se skoro pa svi naplaćuju 100%?

naravno, na čelu s malim dioničarima.
strašno koje se bedastoće ovdje pišu

@jasko

krivo. nista nisu dogovorili, utvrdili su korake koji bi mogli dovesti do toga što ste naveli odnosno linkali. ne mogu oni nista dok najbitnije stvari nisu rješene, a rješava ih sud.
http://nagodba.agrokor.hr/izvanredna-uprava-agrokora-sberbank-potpisali-sporazum-kojim-se-utvrduju-koraci-koji-ce-rezultirati-povlacenjem-tuzbi-priznavanjem-trazbina-sberbanka/

Mislim da niste u pravu.Mogu oni "sve".Vjerovnici odlucuju o nagodbi i "svemu" sukladno "Lex Agrokor"!
Sud ima uglavnom ulogu,samo da formalno provjeri da li su ispostovane odredbe "Lex Agrokor"prilikom izglasavanja nagodbe.Mislim da je sada nagodba gotovo sigurna.Uskoro cemo saznati.Dio trazbina koji se osporava, sada je relativno mali i ne utjece bitno na daljnji tok postupka,po meni.
Treba znati da su trazbine SBERBANK daleko najvece.
[/quote]

Ljepo je Baron rekao pogledat Sprajca.

Da ta formalnost o kojoj pričaš je spis (100 žalbi) predan na VTS, težak pun kamion registratora ili ti 24 m u vis papira. Dakle svi suci zajedno to ne mogu niti pročitat do 10.07. a kamoli donjet sva rješenja negativna i bez žalbi.

Rjesenje je:
Peruško će dat do 10.04. prijedlog koji će biti podržan od privremenog, ali ne izglasan od stalnog vjerovničkog vijeća do 10.07., a tad Lex ide van snage, masovni stečaj i kolaps je spriječen, vlada uspjela i vraćamo se na početak ili na tržište. Pa kuda koji mili moji

New Report

Close