Male dionicare nitko ne spominje.
I stalno se pise Agrokor, Agrokor, Agrokor.
Ok, uzmite si Agrokor.
Ne dirajte moje vlasnistvo
Polako vrijeme istjece. Dogovor je jos moguc ako ima pameti.
A ako ne, podsjetio bih da udio manjinskih dionicara u solventim drustvima Agrokora ide debelo preko 30%. Netko ce to morat platit ako ne bude dogovora. Tko?
onaj tko je uništio firme i opteretio ih svaku s 15-20 milijardi solidarnih dugova. znamo svi tko je to i gdje se trenutno nalazi i piše blogove
[/quote]
u odnosu na ovo varanje preko 2000 godina
https://100posto.hr/news/isus-nije-bio-visok-plavokos-ljepotan-svijetlih-ociju-vec-tamnoput-nizak-i-nabijen?utm_campaign=interal&utm_medium=floater&utm_source=jutarnji.hr
Gazdina izvješća su mačji kašalj
Male dionicare nitko ne spominje.
I stalno se pise Agrokor, Agrokor, Agrokor.
Ok, uzmite si Agrokor.
Ne dirajte moje vlasnistvo
Pa ni neće ga dirati. Ti ćeš ostati Suvlasnik u “starom” društvu koje će koliko ja razumijem plan završiti u likvidaciji. Ako ne razumijem, isprika za pogrešno tumačenje i mišljenje.
Na žalost, i meni se čini da je plan da mi ostanemo vlasnici “starih kompanija”, a da se sve što valja prebaci u “nove”, ali to je isto tako malo problematično kada dođe u pitanje koncesija, itd… uostalom, treba vidjeti, trenutno se sve temelji na jamstvima, koja su trenutno osporena, a da li će tako i ostati, treba vidjeti…
Ne vidim neke razlike u tome da li Sber sudjeluje u Roll-upu ili ne, i tako bi Sber pokupio sve što je vani, dakle, Kiseljak, Frikom, Dijamant, Mercator…
Сбербанк может войти в roll-up сделку для Agrokor: источники (1)
Vaš link …
Sberbank traži da mu 200m eura kredita stekne senioritet.
To bi značilo da ukupno zaduženje Agrokora ide na 1,5 milijardi eura?
Tome treba dodati i 530m za koje odgovaraju operativne kompanije.
Ukupan dug nakon konverzije dijela duga u imovinu ostaje 2 milijarde eura.
N može Sberbank pokupiti ništa vani – radilo bi se o proboju pravne osobnosti a to je po presudi koju je Sberbank dobio, protuzakonito.
Na žalost, i meni se čini da je plan da mi ostanemo vlasnici "starih kompanija", a da se sve što valja prebaci u "nove",
ne znam zašto se sada svi čudite? to je ramljak najavio još prije 3-4 mjeseca
Na žalost, i meni se čini da je plan da mi ostanemo vlasnici "starih kompanija", a da se sve što valja prebaci u "nove",
ne znam zašto se sada svi čudite? to je ramljak najavio još prije 3-4 mjeseca
[/quote]
Ramljak je nadrobio puno gluposti…
Očekujem da će u danima pred nama postati jasno i bjelodano da će manjinski dioničari morati svoju sreću potražiti pravnim putem.
Također očekujem izljeve puste pameti notornih forumaša ovdje.
Ali će sve na kraju ispasti dobro.
Čuvajte živce!
🙂 🙂 🙂
Austrija je pravna drzava: https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/grafpitkowitz-international-law-office-vrhovni-sud-austrije-zauzeo-stav-da-je-svaka-transakcija-koja-predstavlja-povredu-pravila-ocuvanja-temeljnog-kapitala-nistava/
Sav normalan svijet je jasan sto se jamstava tice, kako ce biti u Hrvatskoj?
Austrija je pravna drzava: https://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/grafpitkowitz-international-law-office-vrhovni-sud-austrije-zauzeo-stav-da-je-svaka-transakcija-koja-predstavlja-povredu-pravila-ocuvanja-temeljnog-kapitala-nistava/
Sav normalan svijet je jasan sto se jamstava tice, kako ce biti u Hrvatskoj?
U redu, odredba o ocuvanju temeljnog kapitala je krasna, i logicna, i vi ju sad ovdje koristite da dokazete da se jamstvima nije smjelo ici iznad iznosa koji bi zarezao temeljni kapital tvrtki, kao trece, jamcujuce strane u kreditnom aranzmanu.
A kako bismo onda trebali tretirati slucajeve u kojoj su nizovi transakcina, kreditnih, kupoprodajnih pa i isplate placa kao izdaci, doveli do toga da tvrtka ima trenutni kapital nizi od temeljnog, pa cak i negativan? Uzmimo Ptkm kao notorni primjer. Ali ona je daleko od usamljenog slucaja. Kako to tretirati? Kako da te firme jos zive? Kako to da nije u zatvoru onaj tko je potpisao prvu onu transkaciju koja je book spustila ispod temeljnog kapitala? Vas slucaj osim po iznosu nije po nicemu jedinstven ovdje.