Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo Agrokor vrijedi od 1-3, Ledo i Jamnica od 1-2, koja otvorena pljačka ne mogu se načuditi
Dajte predstecajnu proceduru pa čeka svi imati realnu vrijednost
Strani ulagači naplata 100%, domaći 10-20%, užas

http://www.seebiz.eu/vecina-agrokorovih-vjerovnika-morat-ce-otpisati-izmedu-50-i-80-potrazivanja/ar-172501/

Zasto bi isli na sud? Netko je napravio nesto protuzakonito i meni kao malom dionicaru je nastala steta?

Cuo si Martinu. Samo se opusti. Na kraju mora sve dobro zavrsit. I ja sam siguran da ce na kraju sve biti napravljeno u interesu onih koji su bitni 😉

Ja se veselim nagodbi i jedva cekam da bude prihvacena.

Vase dionice vrijede 0 kuna i to Vam je vise puta ponovljeno od nadleznih.
Dakle,dionicara u nagodbi jednostavno nema.
Biti ce sve napravljeno u interesu vjerovnika,a ne duznika ,a dosadasnji dionicari nisu vjerovnici ,vec vlasnici,odnosno duznici.
Ako se ponovno otvori trgovanje tim dionicama na burzi,mozda i uspijete prodati za neku “sicu”.

@bisakovi
Nema povratka na burzu… tako da ova vasa zadnja recenica bi sve zvalo utopija!

Ako se ponovno otvori trgovanje tim dionicama na burzi,mozda i uspijete prodati za neku "sicu".

a kome bi ih prodali? tko bi bio toliko lud kupovati nešto što realno ima vrijednost 0, a šanse da vrijedi više od 0 otprilike su iste kao da pogode eurojackpot.

Sinek, pa tebi se sve pomijesalo u glavi. Ovo da moje dionice vrijede 0 nije rekao nitko tko ima za takvu procijenu ODOBRENJE Hanfe niti postoji DOKUMENT koji bi ovo sto ti tvrdis potkrijepio.

Jesi li svjestan da se ovakvom izjavom izlazes velikim problemima i mozebitnim tuzbama.

Nadlezni za ovu problematiku su jedino investicijski savjetnici koji imaju dozvolu Hanfe ili relevantni dokumenti. Ti siguran sam nemas niti jedno ni drugo.

Od tebe ZAHTJEVAM da se odmah ispricas zbog gore citiranog.

U slucaju da to ne ucinis, pokrenut cu daljnje radnje! Bez izmotavanja i tumacenje molim! Ocekujem ispriku zbog laganja!

Ako pokusas tumacit i izvrtat ono sto si napisao, smatrat cu da se ne zelis ispricat!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Sinek, pa tebi se sve pomijesalo u glavi. Ovo da moje dionice vrijede 0 nije rekao nitko tko ima za takvu procijenu ODOBRENJE Hanfe niti postoji DOKUMENT koji bi ovo sto ti tvrdis potkrijepio.

Jesi li svjestan da se ovakvom izjavom izlazes velikim problemima i mozebitnim tuzbama.

Nadlezni za ovu problematiku su jedino investicijski savjetnici koji imaju dozvolu Hanfe ili relevantni dokumenti. Ti siguran sam nemas niti jedno ni drugo.

U slucaju da to ne ucinis, pokrenut cu daljnje radnje! Bez izmotavanja i tumacenje molim! Ocekujem ispriku zbog laganja!

Ako pokusas tumacit i izvrtat ono sto si napisao, smatrat cu da se ne zelis ispricat!
[/quote]
Nakon 13 godina trgovanja na ZSE-u na ovakve srceparajuće komentare čovjek se može samo nasmijati.
Kolega sam izvanredni povjerenik odgovoran za provedbu Lexa je izjavio dva puta da dionice postojećih dioničara vrijede 0 kuna. Pa zašto njega ne tužite?. Isto tako i ova drugorazredna zamjena prvog povjerenika ima isto mišljenje o vrijednosti vaših dionica. Nagodba se privodi kraju, zovu se vjerovnici, razgovara se, donose se odluke a dioničare nitko ni uzgred ne spominje. Peruško će Vas operušati s tim da Vas čak niti spomenuti neće bilo gdje u razgovoru. Zašto bi navlačio na sebe bijes kad može provesti nagodbu da Vas ni ne spomene. Daleko mudrija taktika od Ramljaka, ali na koncu se svodi na isto, odnosno na nulu.

tragikomično je da jedan forumaš prijeti drugome prijavom jer je taj ponovio ono što je javno izjavio donedavni povjerenik za agrokor ramljak?! pa što njega ne tužite? ili još bolje-što ne tužite gazdu koji vas je sve preveslao ??

[/quote]
Ma ,ja se vama ispricavam ,ako vam je tako lakse iako sam se samo pozvao na rijeci nadleznih,ali nema veze.Sve u redu.

Pa ovo uopće nije tragikomično, već je svatko počeo treolati svakoga 😀

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Mmm, dobro, sad su istisnuli i dobavljace. Sto je najlogicnije. Oni hoce novac i police.

Ako se sjecate, tako nesto sam i predvidjao, negdje oko 360 strane. Tad sam napisao da dobavljace ne zanima upravljanje Agrokorovim mastordontom, njih zanima goli kes. A ako oni mogu dobiti taj kes u neko razumno vrijeme – pristat ce.

Sada su u igri samo novcarci. Dakle, banke i Knighthead. Koliko ja znam banke, one ce drzati ovakve assete u 2 slucaja:
a) donose izuzetno sjajan profit, puno veci nego da ga jednostavno nekom utrape,
b) netko mocan ih moli da to drze, za njega (npr. Sber za Putina).
Knightheada boli k+++c, oni hoce svoju paru nazad. Oni se nece zadrzavati drzati AGRK samo za sebe. Ako su prodali udio, onda se ne bih cudio da je to nekom tko je tvrdi Americki igrac.

No, i tu se dade pregovarati. S Rusima tesko. S Amerima lakse.

Iako je ovo evidentno postalo novo Rusko-Americko bojno polje utjecaja (tko kontrolira najveci koncern za hranu na ovom dijelu Europe, kontrolira i ovaj dio Europe, tu su resursi za ku**c, industrija je ??, digitalna industrija je jos u povojima, dakle, hrana je glavno sredstvo drzanja za jaja) – ovo za male dionicare jako ovisi o dvije stvari:
– snazi Euroherca, Adrisa i kompanija koje svoje stozere imaju u RH
– spremnosti Rusa i Amera da se uhvate u kostac sa gomilom post-nagodnih tuzbi

Imam neki feeling da ce ponuditi UMDA kroz Euroherc i Adris nekakav deal, tipa, otkup dionica OTC, po principu 50% cijene u odnosu na neke pokazatelje. I da ce to biti “take it or leave it”.

Vidjet cemo jel’ se varam… Za razliku od bisakova, bananarame i ostalih – koji su, vjerujem, pravim imenom Todoric, Tedeschi, Lukovic i ostali bogatasi koji su svoje bogatstvo iskljucivo dobili kroz ove forume i investicijom na ZSE – ne mislim da sam inicijalno u pravu.

Dakle, vidjet cemo.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Udruga je vec napomenula,
ponuda za otkup po cijenama prije donosenja LEX-a.
To je jedino sto prihvacamo.
Ili idemo u tuzbe

Evo iz dosade čitam i ne mogu povjerovati da Poslovni piše ovakve gluposti i dezinformira javnost!

Potvrđeno je i da će se vjerovnici namirivati samo iz Agrokorove imovine u Hrvatskoj. Oko tih pitanja tek se očekuju komentari i reakcije.
Vaš link …

Smjernice za Model namirenja
16. veljače 2018.
__________________________________________________________________________________
2. Struktura koncerna

Koncern čini 160 društava od kojih 81 ima sjedište u Hrvatskoj, a 77 ih je pod izvanrednom upravom. Ostala društva imaju sjedište, između ostalog, u Bosni, Srbiji i Sloveniji.
Iako je svrha EPM-a odrediti stopu namirenja tražbina od društava pod izvanrednom upravom, vrijednost društava unutar koncerna koja nisu pod izvanrednom upravom ključna je radi određivanja distributivne vrijednosti njihovih matičnih društava pod izvanrednom upravom.
Agrokor d.d. je krajnje matično društvo za sva društva koja se obrađuju u EPM-u.

Dakle izvan Hrvatske su tvrtke-kćeri koje nisu pod izvanrednom upravom, ali njihova imovina je vrednovana i bit će uključena u EMP kroz matične kompanije, odnosno kroz Agrokor dd kao matično društvo za sva društva odnosno za svih 160 kompanija bilie ili ne pod izvanrednom upravom, bile u HR ili van HR.

New Report

Close