Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dosta “brzo” ova Udruga kopča ?
Ovo je ključ svega od početka; podcjeni Agrokor, ostalo je lako

‘Konzum procijenjen na manje od trećine prihoda’

@ecobarbar

Ne obraćaj se meni više i okani se mojih komentara.
Cijelu jednu znanost M&A si popljuvao.
Niti jednom rječju o konkretnoj činjenici nego sve svodiš na osobnu razinu.

Matematika i ekonomski pojmovi poput konsolidacije nisu osobna razina. Ako dobro čitaš uočiti ćeš da koomentiramo samo ono što iznosiš, a ne tebe osobno.

A to što iznosiš doslovno bedastoće, nije problem nas koji to čitamo, nego tvoj koji to pišeš.

A razvidno je da nemaš apsolutno nikakve predodžbe o tome što konsolidacija jeste, te da ona nije 1+1=3 ..

Ako želiš mogu ti objasniti ukratko što konsolidacija jeste.

@Sava

Pa Escobar samo baca spinove, njemu je sve nekako jasno što IU radi, ali kada ga pitaš i zagrebeš po površini, nema pojma…

On i bisakovi su ovdje da kao uvjere nas dioničare da je sve ovo ok, i da bi se trebali pomiriti sa svim, okrenuti stranicu i bok…

E pa, što god ovdje tko napisao, ako se napravi ovo što predlaže IU, ja ću tužiti, koga točno, konzultirat ću se sa udrugom, jer treba se i naplatiti, ne samo dobiti tužbu, ali ima više kandidata, Dario Vrabec, Ledo d.d., Agrokor, RH… Krenuvši tim redosljedom…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

#Grga

A kako bi ti procijenio poduzeće koje godinama radi samo gubitke i ima opadajuće prihode po visokim stopama? Sa premijom na takvo poslovanje?

Sve je to ok. Planirajte tužbe, angažirajte advokate itd.
Ali stavite to na sporedni kolosijek. Ima i te kako razloga za to.
Pogledajte na Mojedionice top10. Na djelu je akumulacija na ovim razinama.
A to može značiti samo jedno. Čeka se rješenje todexa i onda idemo up.
Ako budete predugo držali glavu u agrokorskom pijesku propustit ćete zbog nečeg lošeg nešto sasvim dobro. A to je isto bez veze, zar ne?
Da, baš tako, okrenite list i krenite dalje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja sam komentirao ono što je napisala Udruga dioničara i dao sam svoje VIĐENJE situacije.

Dakle:

1. Nije točno da je Agrokor procjenjen na nula kuna nego je točno da Agrokor nije procjenjivan
2. Vezano na prethodno navedeno naveo sam i konkretno što ja mislim zašto je izvanredna uprava zaobišla procjenu Agrokora kao holding kompanije

Ako uzmemo u obzir navedeno dolazimo do jedne vrlo opipljive činjenice – otpisa neće biti ili će biti minimalni.
Todorić je izgleda sve to dobro odradio na STRATEŠKOJ razini no na operativnoj razini je debelo podbacio – umjesto pozitivnih sinergija njega je sve to dotuklu – umjsesto stvaranja nove vrijednosti došlo je do razaranja postojeće vrijednosti – jer nije raspolagao ljudskim resursima na operativnim razinama.
To se sada može promjeniti dastično. I hoće vjerujem.

Pa naravno da bi na to pitanje najbolji odgovor dao predstečajni postupak, vrlo jasno i čisto, a onda bi, što svi znamo, vrijednost Agrokora bila znatno veća , a o Solidarnih jamaca 10e puta veća

Ali kako bi LEX ekipa onda otela jeftino Solidarne jamce i Konzum ?

http://www.dionicari-agrokora.hr/uncategorized/osvrt-na-procijenjene-vrijednosti-ii-konzum/

Finale će biti najzanimljivije, tko će se jeftino domoći Leda, Jamnice, Belja, Konzuma…..

To se nekome namješta i to je ključ cijele Lex parodije, HDZ kuhinje.

Kako je rasla visina jamstava isto tako je rasla i cijena dionica. Znači tada su svi znali za jamstva ali to nikoga nije nateralo na pomisao da proda dionice nego se dodatno pumpalo. A što je balon veći to prije pukne.

Daj nas informiraj što je se to kao pumpalo na ZSE?
Koje su to cijene NAPUMPANE?

Evo sada imaš javno objavljen Agrokor Set sažetih informacija sukladno Pravilniku o korištenju informacija Privremenog vjerovničkog vijeća

Evo npr LEDO – Procijenjena vrijednost kompanije (Enterprise Value) visoka vrijednost je 348m eura.
Dodaj FRIKOM s 198m eura i LEDO Čitluk s 99m eura – LEDO ukupno procjenjen na 645m eura ili otprilike 4,8 milijardi kuna ili cca 15.000,00 kuna po dionici.

Je li to pumpanje ako iza cjene evo po prvi puta imamo i službene brojke.
[/quote]
Kolega dragi to Vam je vrijednost bez jamstava a sa jamstvima nemaju nikakve vrijednosti odnosno za Vas je to 0 kuna.

Dobavljači bez vlasništva u novom Agrokoru

Agrokor dijele Rusi i Ameri – fifti – fifti. Ostalima gaće na štapu!

@grgan
pa Rusi :). no salu na stranu. sad cemo vidjeti sto ce sud reci na onu famoznu Agrokorovu žalbu na obrazloženje kako se postupak mora voditi na razini Agrokora a ne na razini tvrtki u sklopu koncerna. nevjerojatno mi je kako se od početka prave blesavi i guraju to svoje do samog kraja.

New Report

Close