Putuje moje društvo
I ja čekam na red
Nebi mi ova starost ( čekanje)
Bila tako grozna
Da čujem petla ( udrugu M D A )
Bar mesečno jedared…
Nevjerojatno je kako se samo crnjaci pišu od kad je trgovanje blokirano. Kako mi se čini, barem od ovih dušebrižnika sprema se teren za sličnu kupovinu kao nakon Ramljakove nule.
Putuje moje društvo
I ja čekam na red
Nebi mi ova starost ( čekanje)
Bila tako grozna
Da čujem petla ( udrugu M D A )
Bar mesečno jedared…
Nevjerojatno je kako se samo crnjaci pišu od kad je trgovanje blokirano. Kako mi se čini, barem od ovih dušebrižnika sprema se teren za sličnu kupovinu kao nakon Ramljakove nule.
“Nada umire zadnja”- stara je narodna poslovica.
Gotovo je, sve ćete izgubit, nema više, sve se zna, tko vam je kriv, pa tako vam i treba, jesmo vam rekli….
Gotovo je, sve ćete izgubit, nema više, sve se zna, tko vam je kriv, pa tako vam i treba, jesmo vam rekli….
GOSPODO, DO KADA VI NAS MISLITE ZAJE*AVATI ???
Posejdon
Rasprava i za i protiv je davno izgubila svaki smisao.
Sretno pa sto bude.
kol. Zvrc, sava i svi ostali….i ja sam računao da će se postupak bazirati u okvirima stečajnog zakona ali sam podcijenio perfidne zločinačke umove koji su igrom rijeći suspendirali osnovne postavke prava vlasništva i stečajnog zakona po kojemu su vođeni svi dosadašnji postupci…
….Osim toga, dobavljači posebno napominju kako je za vrijeme ovog procesa plaćanje dugova vođeno kroz jedinstvenu riznicu Agrokora, a dogodilo se, na primjer, to da Jamnica plati skoro cijeli granični dug, a Konzum samo 50 posto……..
Svako svoje plaća pa onda odakle ideja o jedinstvenoj nekoj masi?
I ovi dobavljači se još kao čude zašto je to tako – pa valjda su pravni savjetnici rekli da to može samo tako i nikako drugačije.
kol. Zvrc, sava i svi ostali….i ja sam računao da će se postupak bazirati u okvirima stečajnog zakona ali sam podcijenio perfidne zločinačke umove koji su igrom rijeći suspendirali osnovne postavke prava vlasništva i stečajnog zakona po kojemu su vođeni svi dosadašnji postupci…
naime, lex agrokor se u bitnome razlikuje od stečajnog zakona po više stavki a osnovna razlika je da se postupak izvanredne uprave primijenjuje na dioničko društvo dužnika i sva njegova ovisna i povezana društva ako je utvrđeno postojanje bilo kojeg od stečajnih razloga smislu članka 5. Stečajnog zakona
U smislu ovoga Zakona povezana i ovisna društva su društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovana sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, u kojima društvo iz članka 4. ovoga Zakona drži najmanje 25 % udjela.
dakle, zakon suspendira pravne osobnosti svim povezanim i ovisnim društvima smatrajući ista stečajnom masom prezaduženog vladajučeg društva
u tome smislu, jamstva i sudužništva i protučinba su potpuno bezpredmetna jer se postupak vodi kao cjelina a ne posebno za svaku tvrtku grupe
također, i uprave povezanih i ovisnih društava su se više puta izjasnile da su imale koristi od predmetnih jamstava i sudužništva te samim time priznale potraživanja vjerovnika u predmetnom postupku.
ono što manjinski dionićari ne shvačaju tj. ne prihvačaju je da, iako su ulagali u pojedinačne tvrtke grupe sa pojedinačno više ili manje dobrim bilancama, iako u većini njih ne postoje stečajni razlozi, da se sve te tvrke zajedno, nalaze u postupku "Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku", i da su kolaterane žrtve međusobnih odnosa i prezaduženosti vladajućeg društva…kako je utvrđeno da su obveze koncerna 14 milijardi veće od ukupnog kapitala, po tome manjinski dioničari gube sve
šupaćki ali po zakonu… kao i pretvorba, privatizacija, banke, razdjelnici i gro zakona kojima su pokradeni i razvlašteni građani hrvatske a kruna će biti uvođenje poreza na nekrenine, nakon toga smo ostali bez svega, doslovce bez gaća…
realan i korektan osvrt, bez ružičastih naočala koje se mnogi ovdje ne mogu riješiti
Ako je SBERBANK odlucio prihvatiti nagodbu,gotovo je.
Sada ce povjerenik povuci i osporavanje njihovih trazbina,a
vjerovnici sigurno imaju dovoljnu vecinu za nagodbu.
Što je gotovo.Ma ne tek je početak.Nagodba je odlična stvar jer možemo očekivati nastavak poslovanja
novog Agrokora kao dugoročno održive i profitabilne kompanije i povečanje
vrijednosti pojedinih društava kćeri.
Mi, koji smo unutra, ćemo se moći naplatiti u većem iznosu jer naš odštetni zahtjev neće biti novčani
već ćemo tražiti udjel u ozrcaljenim kćerkama.
Dakle,bilo kakva nagodba je bolja od stečaja.
Ne zaboravite,17.000 oštećenih i nije baš beznaćajan broj.
Olakšavajuća okolnost za buduće vlasnike Agrokora/SPER želi 25%tj kontrolni paket,sa VTB ruskom bankom oko trećine/ je da čak ako sud presudi i u našu korist neće oduzeti vlasništvo nad ozrcaljenim Agrokorom/.Bitno je da eventualna sudska odluka u našu korist tj da se mi ozrcalimo i u vlasničkim udjelima u istom omjeru kao i prije donošenja Lexa.Dakle i sucima će biti relativano lagano donijeti presudu u našu korist.
Vi očito ne živite u stvarnosti.
Vi koji likujete što ću ja izgubiti mojih 5.320 kn/ ZVZD/152 x 35/ i 1000 Belja po 2,5 kn,tj ukupno
7.820 kn koje sam zaradio u trejdanju, trebate znati da to meni vrijedi nešto preko 1 mil kn i da to neću
predati u ruke strancima,jer će stranci biti vlasnici Novog Agrokora.
A nisam sam.Ponavljam ima nas barem desetak tisuća koji će štititi svoju imovinu.
Za početak,svi u udrugu.
Kao što sam više puta ponovio, na kraju ovdje ostaju samo tužbe, ali zato je Biskovi tu koji će nam reći da su tužbe samo dodatni trošak, a tužbe ćemo i onako izgubiti…
A rekao bi da na to isto cilja i Vlada RH, jednostavno misle da ih od 17000 dioničara, neće svi tužiti…
Ja znam da ja hoću, a i potencijalni gubitak te tužbe je minoran naspram koliko sam novaca izgubio… uostalom, čekamo još Ustavni sud što će reći o Lex Agrokoru…
Uostalom, zaboravljate da nisu samo državljani RH vlasnici ovih dionica, i da će jako puno stranih državljana također krenuti u tužbe protiv RH…
“Ivan1902”
Neće svi tužiti.Neki će vikati,neki će tiho protesrirati,neki će bojkotirati proizvode,neki će svoje proteste
radikalizirati.neki će plakati,neki će nositi panoe,neki će nosti prigodne majce,neki će jaja koristiti u
neprehrambene svrhe itd.itd.Biti će belaja,ali ne bi bilo dobro da se proces radikalizira.Bilo bi dobro da budući vlasnici shvate da ukoliko i nama ne daju nešto
da bi im šteta mogla biti veća od toga.Pregovori,dogovori,kompromisi i ustupci,to je pravi i jedini put,a u interesu Republike Hrvatske.
naime, lex agrokor se u bitnome razlikuje od stečajnog zakona po više stavki a osnovna razlika je da se postupak izvanredne uprave primijenjuje na dioničko društvo dužnika i sva njegova ovisna i povezana društva ako je utvrđeno postojanje bilo kojeg od stečajnih razloga smislu članka 5. Stečajnog zakona
U smislu ovoga Zakona povezana i ovisna društva su društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovana sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, u kojima društvo iz članka 4. ovoga Zakona drži najmanje 25 % udjela.
dakle, zakon suspendira pravne osobnosti svim povezanim i ovisnim društvima smatrajući ista stečajnom masom prezaduženog vladajučeg društva
u tome smislu, jamstva i sudužništva i protučinba su potpuno bezpredmetna jer se postupak vodi kao cjelina a ne posebno za svaku tvrtku grupe
također, i uprave povezanih i ovisnih društava su se više puta izjasnile da su imale koristi od predmetnih jamstava i sudužništva te samim time priznale potraživanja vjerovnika u predmetnom postupku.
ono što manjinski dionićari ne shvačaju tj. ne prihvačaju je da, iako su ulagali u pojedinačne tvrtke grupe sa pojedinačno više ili manje dobrim bilancama, iako u većini njih ne postoje stečajni razlozi, da se sve te tvrke zajedno, nalaze u postupku "Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku", i da su kolaterane žrtve međusobnih odnosa i prezaduženosti vladajućeg društva…kako je utvrđeno da su obveze koncerna 14 milijardi veće od ukupnog kapitala, po tome manjinski dioničari gube sve
šupaćki ali po zakonu… kao i pretvorba, privatizacija, banke, razdjelnici i gro zakona kojima su pokradeni i razvlašteni građani hrvatske a kruna će biti uvođenje poreza na nekrenine, nakon toga smo ostali bez svega, doslovce bez gaća…
Ovo je sve tocno sto si napisao.
Ali zato tuzbe i NE IDU za tim da se ukinu jamstva. Kad se donese nagodba, to je to sto se tice te pozicije.
Tuzbe ce ici za:
– nadoknadu stete temeljem laznih financijskih izvjestaja (a koje je Ramljak priznao kao lazna kada je podnio optuzni zahtjev DORHu protiv Todorica)
– ustavne protiv Lex Agrokor na temelju nezakonitog oduzimanja imovine bez ikakve kompenzacije (jer 100% i 25% nije isto)
nek se zna i ovo:
Kad Alvarez radi restrukuriranje cijena skoči 11%
Kad Dalić preuzme cijena pada 97,5%
Tko se sjeca dolaska Alvareza, cim je dosao cijena se bila lagano oporavljala, i njegovi ljudi su u Agrokoru ostali skoro mjesec dana. Tako da lažovi ne se.u o 11 milijuna eur-a za 7 dana.
naravno da se njega moralo otjerati kako jer je tada još i Todorić bio u sedlu, te je postojala mogućnost da se iznađe kvalitetno rješenje i uspostavi pravilno funkcioniranje, oporavak i opstanak kompanija,
kada su to vidjeli domaći “stručnjaci” poput Škegre, Dalićke , Ramljaka, nekih članova Uprave i dobavljača, brzo su preko Dalićke utjecali na Plenkovića naplašivši ga da je što prije potrebno donijeti LEX, koji je otvorio širom vrata Todoriću I Alvarezu za odlazak, a ovoj smušenoj Ramljak-Dalić ekipi za ulazak
naravno da se tijekom rada pokazalo da ovi sljedbenici šlegrinog ekonomskog pravca ne bi uspjeli restrukturirati ni Crvenu zastavu iz Kragujevca, svojim socijalističkim ekonomskim znanjima