Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma i da su izigrani, manje bi bolilo da se može tržiti, pa polagano gledaš kako ide na 0, ovako kao s ruba nebodera, u sekundi si dole.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ovi što su ostali unutra što će sada?

Malo razmislite

SBER će preuzeti 25% Agrokora za svoj dug
znaci za 1,1 milijardi eur-a za 25% novog Agrokora (ovako je izveščeno na nova tv)

Trgovanja nema, vidjet cemo do potpisa nagodbe, sjetite se da je netko od financijskih vjerovnika tražio da se pregledaju svi pravni aspekti ukljucivo jamstva (je li to bio SBER ?).

Za sad se cult sam novi Agrokor i ništa drugo.

Mali dionicari su izigrani. Oni koji zele neka se uclane u Udrugu malih dionicara koncerna Agrokor. Clanstvo je besplatno. Udruga bi trebala imati i godisnju skupstinu i tamo bi trebali saznati daljnje korake.

Ne može biti netko izigran tko igru uopće nije ni igrao.

Ne shvaćam kako je moguće da nekima to ovdje od samih početaka nije jasno.

nek se zna i ovo:

Kad Alvarez radi restrukuriranje cijena skoči 11%
Kad Dalić preuzme cijena pada 97,5%

Tko se sjeca dolaska Alvareza, cim je dosao cijena se bila lagano oporavljala, i njegovi ljudi su u Agrokoru ostali skoro mjesec dana. Tako da lažovi ne se.u o 11 milijuna eur-a za 7 dana.

Agrokor ga nije htio, ali Rolls-Royce hoće

Sber je u igri i sada samo dionicari gube SVE! Dobavljaci su u strahu i uvjereni kako "mesa" ima premalo, a na kraju ce proci katastrofalno. Cak i ako naplate koji euro ili kunu vise, u buducnosti ce ih to visestruko kostati.

To kolika je imovina Agrokora u konačnici je 100% neutralno – svatko će se u % naplatiti iz te imovine, a ako je podcjenjeno kako kažeš to samo znači da će ispasti, ali samo prividno, da je otpis veći.
Imalo bi neko značenje da u nagodbi sudjeluju i jamstva ali jamstva su kao što znaš OSPORENA.
Dakle ako je imovina podcjenjena rastao bi dio koji bi se pokrivao s jamstvima, ali toga više NEMA.

Sber u igri ponovno – nikakve to veze s dioničarima NEMA!
Sva jamstva u korist Sber banke su osporena od strane Agram koncerna.

Ako Sber preuzme 25% Agrokora za 1,1 mlrd eura, ocito je kolac daleko veci nego se na prvi pogled cinilo. Kad sud ponisti jamstva, mijesanje karata krece ponovno.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ja se jako veselim da je SBER unutra, i zelim da nagodba uspije, i naravno da se dionicarima ostavi neki udio, pa makar u 12:00 na mala vrata.

Sad sa SBEROM imamo 31 (priznato) +8 (sber) + 1,7 (ZABA) = cca 40 milijardi kuna glasačkih prava.
40 milijardi je i aktiva koncerna.

Opstanak SBERA s udjelom 25% novog Agrokora je poraz politike Dalić.

kol. Zvrc, sava i svi ostali….i ja sam računao da će se postupak bazirati u okvirima stečajnog zakona ali sam podcijenio perfidne zločinačke umove koji su igrom rijeći suspendirali osnovne postavke prava vlasništva i stečajnog zakona po kojemu su vođeni svi dosadašnji postupci…

naime, lex agrokor se u bitnome razlikuje od stečajnog zakona po više stavki a osnovna razlika je da se postupak izvanredne uprave primijenjuje na dioničko društvo dužnika i sva njegova ovisna i povezana društva ako je utvrđeno postojanje bilo kojeg od stečajnih razloga smislu članka 5. Stečajnog zakona

U smislu ovoga Zakona povezana i ovisna društva su društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovana sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, u kojima društvo iz članka 4. ovoga Zakona drži najmanje 25 % udjela.

dakle, zakon suspendira pravne osobnosti svim povezanim i ovisnim društvima smatrajući ista stečajnom masom prezaduženog vladajučeg društva

u tome smislu, jamstva i sudužništva i protučinba su potpuno bezpredmetna jer se postupak vodi kao cjelina a ne posebno za svaku tvrtku grupe

također, i uprave povezanih i ovisnih društava su se više puta izjasnile da su imale koristi od predmetnih jamstava i sudužništva te samim time priznale potraživanja vjerovnika u predmetnom postupku.

ono što manjinski dionićari ne shvačaju tj. ne prihvačaju je da, iako su ulagali u pojedinačne tvrtke grupe sa pojedinačno više ili manje dobrim bilancama, iako u većini njih ne postoje stečajni razlozi, da se sve te tvrke zajedno, nalaze u postupku “Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku”, i da su kolaterane žrtve međusobnih odnosa i prezaduženosti vladajućeg društva…kako je utvrđeno da su obveze koncerna 14 milijardi veće od ukupnog kapitala, po tome manjinski dioničari gube sve

šupaćki ali po zakonu… kao i pretvorba, privatizacija, banke, razdjelnici i gro zakona kojima su pokradeni i razvlašteni građani hrvatske a kruna će biti uvođenje poreza na nekrenine, nakon toga smo ostali bez svega, doslovce bez gaća…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

kol. Zvrc, sava i svi ostali….i ja sam računao da će se postupak bazirati u okvirima stečajnog zakona ali sam podcijenio perfidne zločinačke umove koji su igrom rijeći suspendirali osnovne postavke prava vlasništva i stečajnog zakona po kojemu su vođeni svi dosadašnji postupci…

naime, lex agrokor se u bitnome razlikuje od stečajnog zakona po više stavki a osnovna razlika je da se postupak izvanredne uprave primijenjuje na dioničko društvo dužnika i sva njegova ovisna i povezana društva ako je utvrđeno postojanje bilo kojeg od stečajnih razloga smislu članka 5. Stečajnog zakona

U smislu ovoga Zakona povezana i ovisna društva su društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovana sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, u kojima društvo iz članka 4. ovoga Zakona drži najmanje 25 % udjela.

dakle, zakon suspendira pravne osobnosti svim povezanim i ovisnim društvima smatrajući ista stečajnom masom prezaduženog vladajučeg društva

u tome smislu, jamstva i sudužništva i protučinba su potpuno bezpredmetna jer se postupak vodi kao cjelina a ne posebno za svaku tvrtku grupe

također, i uprave povezanih i ovisnih društava su se više puta izjasnile da su imale koristi od predmetnih jamstava i sudužništva te samim time priznale potraživanja vjerovnika u predmetnom postupku.

ono što manjinski dionićari ne shvačaju tj. ne prihvačaju je da, iako su ulagali u pojedinačne tvrtke grupe sa pojedinačno više ili manje dobrim bilancama, iako u većini njih ne postoje stečajni razlozi, da se sve te tvrke zajedno, nalaze u postupku "Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku", i da su kolaterane žrtve međusobnih odnosa i prezaduženosti vladajućeg društva…kako je utvrđeno da su obveze koncerna 14 milijardi veće od ukupnog kapitala, po tome manjinski dioničari gube sve

šupaćki ali po zakonu… kao i pretvorba, privatizacija, banke, razdjelnici i gro zakona kojima su pokradeni i razvlašteni građani hrvatske a kruna će biti uvođenje poreza na nekrenine, nakon toga smo ostali bez svega, doslovce bez gaća…

Nema se sto ni dodati ni oduzeti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ono što manjinski dionićari ne shvačaju tj. ne prihvačaju je da, iako su ulagali u pojedinačne tvrtke grupe sa pojedinačno više ili manje dobrim bilancama, iako u većini njih ne postoje stečajni razlozi, da se sve te tvrke zajedno, nalaze u postupku "Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku", i da su kolaterane žrtve međusobnih odnosa i prezaduženosti vladajućeg društva…kako je utvrđeno da su obveze koncerna 14 milijardi veće od ukupnog kapitala, po tome manjinski dioničari gube sve

Je, nažalost…. sve po zakonu, no većina Agrokorovih društava ni ne bi ispunila stečajne razloge da nisu bila uvučena u lopovsku mrežu strvinarskih fondova, birtijaške ekipe čovjeka čunja i kradljivca flaša, a sve pod patronatom i podrškom vladajuće politike.

Nema sumnje da će unatoč mogućem usvajanju nagodbe ostati milijarde kuna teški sporovi koji će tesko ‘sprati ljagu sa ove slučajne države.

Oni koji su dali život za ovu državu bi se preokrenuli u grobu da vide kako ona danas izgleda.

Ne vidim niti jednoh razloga da ova tema i dalje bude otvorena. Ako se Todex ikada i odblokira trgovat će se sa ovim starim društvima Agrokora jedno par sekundi u lipama. Na kraju krajeva sve je bilo jasno još prije skoro godinu dana kad se Lex napravio. Sve nakon toga je bila samo špekulacija u kojoj su rijetki zaradili.

New Report

Close