Grubišić opet u “sridu”!
“Moja preporuka privremenom vjerovničkom vijeću je da puno pozornije prate savjete pravne prirode, a ne one ekonomske, jer će nagodba, prema svemu sudeći izazvati neviđenu količinu pravnih osporavanja!”
Novinar: Imaju li stožerne tvrtke u Agrokoru budućnost?
Grubišić: Apsolutno da, samo je pitanje buduće vlasničke strukture, koju još niti približno ne znamo.
Novinar: Imaju li stožerne tvrtke u Agrokoru budućnost?
Grubišić: Apsolutno da, samo je pitanje buduće vlasničke strukture, koju još niti približno ne znamo.
Vlasnička struktura je u registru – tu se nema što dodati i oduzeti.
Onaj tko je kreditirao Agrokor na bilo koji način iznad njegovih financijskih mogućnosti mora snositi gubitke – s tim nema nikakve veze vlasnička struktura stoženih komapnija.
Ne može se mjenjati vlasnička struktura kako bi se pogodovalo kreditorima koji su kreditirali Agrokor iznad njegovih kreditnih kapaciteta.
I nije točno da su samo Adris i Alca osporili jamstva – oni su osporili dug pa i snjime jamstva, a Agram koncern je osporio isključivo jamstva stožernih kompanija ( Adris, Agram i Alca sve s A ) a izim toga imamo i obveze po Tužbama prema Agrokoru i RollUp kreditorima – 20-30 milijardi kuna.
Grubišić opet u "sridu"!
"Moja preporuka privremenom vjerovničkom vijeću je da puno pozornije prate savjete pravne prirode, a ne one ekonomske, jer će nagodba, prema svemu sudeći izazvati neviđenu količinu pravnih osporavanja!"
pravni timovi su već odavna uključeni u proučavanje dokumentacije, naravno da će biti osporavanja i sudova
ali zbog troškova bi bilo puno bolje i jednostavnije iznaći neko rješenje u samoj nagodbi, jer su jedino mali
dioničari oštećeni i pokradeni
https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/foto-u-resortu-falkensteiner-poceo-mini-dayton-vjerovnici-agrokora-dosli-na-zatvorene-dvodnevne-pregovore-o-nacrtu-nagodbe-bit-ce-tamo-do-cetvrtka/7103361/
Možda su i Todorića pozvali da se i on izjasni o svom privatnom vlasništvu! Glupo je i neozbiljno, pravno upitno sklapati nagodbu bez pravog vlasnika !
Grubišić opet u "sridu"!
"Moja preporuka privremenom vjerovničkom vijeću je da puno pozornije prate savjete pravne prirode, a ne one ekonomske, jer će nagodba, prema svemu sudeći izazvati neviđenu količinu pravnih osporavanja!"
pravni timovi su već odavna uključeni u proučavanje dokumentacije, naravno da će biti osporavanja i sudova
ali zbog troškova bi bilo puno bolje i jednostavnije iznaći neko rješenje u samoj nagodbi, jer su jedino mali
[/quote]
Pa jasno. Veliki dionicari ce se naplatit. Jedino tko moze izgubit su siroteki sa par dionica…
[/quote]
Pa jasno. Veliki dionicari ce se naplatit. Jedino tko moze izgubit su siroteki sa par dionica…
[/quote]
Nece se ni “veliki dionicari” naplatiti.Svi dionicari ce snositi “istu sudbinu”,ukljucujuci bivseg vecinskog vlasnika.
zbog troškova bi bilo puno bolje i jednostavnije iznaći neko rješenje u samoj nagodbi, jer su jedino mali dioničari oštećeni i pokradeni
kako su jedino oni oštećeni kad će dobavljači imati bar -30% otpisa, a vjerovnici vjerojatno -50% i više?!?
zbog troškova bi bilo puno bolje i jednostavnije iznaći neko rješenje u samoj nagodbi, jer su jedino mali dioničari oštećeni i pokradeni
kako su jedino oni oštećeni kad će dobavljači imati bar -30% otpisa, a vjerovnici vjerojatno -50% i više?!?
[/quote]
Mislim da je velika razlika između -30% i -100%…
mali pratim komentare i izjave ovih dana :
ovdje se stalno zaboravlja da su se solventne firme (npr. Jamn, Ledo itd..) trpale u isti koš sa nesolventnim agrokorovim firmama , i sad se to pokušava zamaskirati, zapakirati u jednu cjelinu, što nikako ne smije biti , a što je odavno Udruga obavijestila.
2. stvar su jamstva , koja ako bude pravne države, ne smiju nikako proći ,cijeli ovaj proces nagodbe mora pasti ili se resetirati.
3. ono što je također važno, netko je ovdje već pisao, ne smije se napraviti nagodba mimo tih jamstava, jer to je jednostavno rečeno, zaobilaženje pravne struke , niti legitimno, niti legalno.( interesira me kako će ovo povjerenik obrazložiti ako se dogodi).
Netko je danas također naveo (mislim Fižulić ) da se proces vodi u cajtnot , tako da se pod izlikom isteka vremena nagodbe javnost dovede u zabludu i postavi joj se pitanje želite li stečaj ili ovakvu nagodbu, kakvu-takvu , koja je bolja od stečaja , a što je velika laž. dalje, ne gleda se na daljnje pravne posljedice činjenja nagodbe , nego je pozornost samo na financijama ( o tome je danas na N1 govorio Grubišić) .
situacija je vrlo delikatna ,izuzetno kompleksna , a pokušava se sve zamotati u jedan celofan kao da je cijeli ovaj proces jednostavan, sve se utrpalo u jedan koš, vodeći računa samo o jednoj skupini vjerovnika koja je bliža oltaru , a druge tko j***.
dalje, cirkusa sa priv.vjerov.vijećem , tu se ama baš ništa ne radi da se dovede stalno v.v..
i dalje sam definitivno za stečaj firme , iz inata svima ovima što vode ovaj nevaljali proces .
od samog početka nije bilo ni pravno, niti tehnički , niti moralno rađeno kako treba ,a kad se nešto ne radi kako treba , ne može nikako biti dobro. bit će ovdje i dodatnih krivičnih prijava .
imam svoj udio u agrokoru, ali neka sve ide u mp3 , život ide dalje , kao što kaže kolega serislav.