Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne treba niti raditi zrcalna drustva.
To je poprilicna komplikacija i cudio sam se zasto to uopce rade.
Jednostavno naprave dugovni dokap s trideset do sto puta vise dionica i ostave dionicarima koliko je sadasnja cijena na burzi.
Valjda hoce zamesti tragove.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kad bi vjerovnici prihvatili Ramljakov prijedlog, dobili bi:

1. Revolt 15 tisuca dionicara i njihovih obitelji i njihov bojkot novog Agrokora
2. Pravna nesigurnost nad vlasnistvom novog Agrokora i svim buducim procesima vezanim uz novi Agrokor
3. Gubitak koncesije 33 tisuca hektara zemlje
4. Gubitak koncesije nad svim izvorima pitke vode

i to sve za nekoliko postotaka vise u vlasnistvu Agrokora.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Prenaglasavate snagu dionicara, u politickom smislu. Svega nekoliko stotina ljudi je imalo znacajan novac u dionicama. Vise ga nemaju i idu dalje. Vrlo je malo motiviranih za ikakve znacajnije akcije.
Ako ne vjerujete ovome sto pisem testirajte snagu dionicarskog pokreta na nacin da organizirate prosvjed na Markovom trgu.
Racunam da bi doslo max. 2 autobusa ljudi.
Ispalo bi kao prosvjed neke opskurne nevladine udruge.
A koncesije se prenesu kao od sale. Ako treba promijenit ce se i zakon. Prenosive koncesije. I bok.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Serislave nagazili su na Grgića a taj je malo jači igrač koji do sada nije izgubio niti jednu pravnu bitku. Pitaj ekipu iz Euroherca i Jadranskog osiguranja jesu li se ikad naplatili i koliko tako da je nama dioničarima “backup” strahovito pravno potkovan i sa velikim kapitalom. Nema zime za dioničare. Osigurani smo jer pravnu bitku dobivamo.

Prenaglasavate snagu dionicara, u politickom smislu. Svega nekoliko stotina ljudi je imalo znacajan novac u dionicama. Vise ga nemaju i idu dalje. Vrlo je malo motiviranih za ikakve znacajnije akcije.
Ako ne vjerujete ovome sto pisem testirajte snagu dionicarskog pokreta na nacin da organizirate prosvjed na Markovom trgu.
Racunam da bi doslo max. 2 autobusa ljudi.
Ispalo bi kao prosvjed neke opskurne nevladine udruge.
A koncesije se prenesu kao od sale. Ako treba promijenit ce se i zakon. Prenosive koncesije. I bok.

1) Ti ne znas koliko je ljudi imalo znacajan novac u dionicama. Isto tako, ne znas koliko od tih ljudi je bilo zapravo velike tvrtke. Znas samo za deklarirane mirovinske fondove. Ne znas da li se iza OIB-a banaka krije Stefica Cvek ili Emil Tedeschi.

2) Prosvjed na Markovom trgu ce mali dionicari organizirati samo ako ce se dijeliti kava, kuhano vino i sokovi. OVO NIJE TAKVA VRSTA PROSVJEDA. Ovo je pravna bitka. Pravne bitke se ne vode uz Thommy guna i slicno.

3) Probaj – evo, izazivam te – probaj predloziti na stranici vlade da se promijene koncesije, da se smiju prenositi onako kako bi ti zamislio. Sutradan bi imao 20 naslova – Index prvi – u kojima bi se pozivalo da te se rascetvori ili zakolje i tijelo raznese. Jer ako je su na nesto alergicni upravo SVI u RH, onda je to davanje koncesije na tlo, vode, sume i slicno. Sve se radi ispod zita, istina, ali u MALIM kolicinama.

Ovo bi bile velike kolicine. I to bi te Index nanjusio istog casa.

4) Grgic mozda jest pikzibner, ali nije bas takav. Drugo, ako nisi primijetio, ADRIS ima pun kufer dionica u Agrokorovim tvrtkama, a s njim i ZAGREBACKA BANKA. O ostalima da ne govorim.
Ako bi se njima pruzila prilika da spase I TE DIONICE, sto mislis, bi li je propustili?

5) Sudska nagodba nema NIKAKVE veze sa kasnijim tuzbama. Ona ce reci da je Agrokor rascetvoren po principu meni 1, tebi 1, njemu ovo, onom ono itd. I da je to to.

KASNIJE tuzbe ne idu na te kreditore ni kasnije na vlasnike. I to je ono sto ti i tebi slicni ovdje ne shvacate.

TUZBE. NE. IDU. NA. NOVE. VLASNIKE.
TUZBE. NE. IDU. NA. TODORICA.
TUZBE. IDU. NA. KOMPANIJE. U. KOJIMA. DIONICARI. IMAJU. DIONICE.

Kuzis? Ne kuzis. Ajmo citati zakone.

Clanci. 252 i 273 ZTD-a kazu da su OBJEKTI TUZBI UVIJEK TVRTKE. Tocka.

Dakle, tuzit ce se LEDO, ZVIJEZDU, BELJE itd. Koji je temelj? FALSIFICIRANI FINANCIJSKI IZVJESTAJI.

ONDA ce ONI – Zvijezda, Belje, Ledo… – tuziti SVOJE MANAGEMENT BOARDOVE koji su ih doveli u tu situaciju. Zasto? Jer to JEDINO MOGU. No – kakav god bio ishod tih tuzbi – to NE UTJECE NA TUZBU DIONICARA, koji se kompenziraju od TVRTKE.
Ti management boardovi ce zatim tuziti Todorica kao tzv prisilnu trecu stranu, ali NI TO ne utjece, prema spomenutom ZTD-u, NA KOMPENZACIJU MALIM DIONICARIMA.

I nije potrebno da svi ISTODOBNO dignu tuzbu – po principu presedana, koji je bio funkcionalan u tuzbama Udruge Franak, to ce kaskadno se preslikati na sve ostale tuzbe.

DAKLE, AKO VELIKE RIBE DOBIJU TU TUZBU, PRESEDAN KAZE DA CE JE DOBITI I MALE RIBE.

Ono sto je OPASNOST ovdje – i sto je veliki adut u rukama Malih dionicara, i zasto je, vjerojatno, Udruga i osnovana – je da KOLICINA TUZBI moze doslovno tu nagodbu pretvoriti u Pirovu pobjedu – jer je kolicina kompenzacija cca 5-7 milijardi kuna. Sto je DOVOLJNO da te tvrtke – Ledo, Zvijezda i ostale – opet polete prema teskim kreditima i/ili opasnostima od stecaja.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Iz današnje perspektive mislim da je 1300 članova udruge zainteresirano, ostali misle svoje i to mogu i nemoraju izrec na izborima (trenutno je HDZ ispod 29%, neznam znate li sto to znaci ako nastavi padat)

Primjerice 100-ti dionicar neovisno kad je usao u poziciju i neovisno Ledo, Jamnica, Belje do blokade imao je vrijednost od cca 2-3000 eura. Provjeri knige dionicara unazad godinu dana i vidjet ces da je u tih prvih 100 25-30% novih vlasnika, ostali nesto dokupljuju ili miruju i pozicija im curi. Uzmimo u godinu dana pad ili gubitak 95% kapitala onda ti to daje ozbiljne gubitke, nikakvu siću to su ozbiljne pare.

A ovo je slično ratu, masa vojnika drži položaj (topovska hrana i sl), a elitne jedinice s rel. malo gubitaka neprijatelju čini ozbiljnu štetu. Nas seal ili specnaz ili ATJ je udruga. Mogu napravit sasvim solidnu štetu.

Barone, druze, puno pises, a ne kazes nista konkretno.
Referirao sam se na kolegu koji je zilavio sa 17 tisuca dionicara itd. Pa sam mu rekao da je to sve nista jer ljudi glasaju za hdz i sdp i gubitak na nekim dionicama, a za vecinu ljudi ipak irelevantan novcano, nece nista promijeniti.
Pravna bitka: izvolite, traje, i uskoro ce zadnji sucev zvizduk. I to vam je to.
“Nagodba nema nikakve veze s tuzbama.” – ovo je ispod svakog komentara. Sudska nagodba, eeejjj?!?
Dolje na Jugu smo nedavno imali PRENAMJENU koncesije. Iz skvera u marinu.
Sto je daleko veci zlocin od prodaje koncesije. Uostalom, zasto ja ako imam koncesiju kao pravna osoba, a pravna osoba je pravna fikcija, u stvarnosti to ne postoji, ne bih mogao istu prodati? Zasto ne?
Kazem vam, zakon se promijeni jednim dizanjem ruke. I nikom nista. Narod je oguglao, otupio, onaj tko je angaziran je odselio… Nema snage nikakve.
Vlastima je bitna nagodba sto prije jer su dogodine izbori. Kakvoca je drugorazredna.
Osim toga, vjerovnici ce se dogovoriti. U to nema sumnje. A dionicari nisu za stolom.
Najesen je to sve debelo zaboravljeno.

Udruga je skupina burzovnih mesetara koji su otvorili udrugu par dana nakon velikog pada cijene kod nastavka trgovanja.
Slucajnost? Yeah right.
I kao takvim ih svi dozivljavaju, od glavnih medija do pucanstva.

Ako netko pokusa mijenjati zakon ili koncesije prebacit na nova kriminalna drustva vjerovnika, prvi cu o tome obavijestit index. Pa kad ovi sloze tekst, odose vjerovnicima koncesije u vjetar. Nadam se da to nece biti potrebno, al je sigurno moguce.

Vjeruj mi serislave, ako ja izgubim sve, vjerovnici ce izgubit daleko vise.

Garantiram ti da koncesije NECE otet bez zestoke borbe. Pa nek mijenjaju zakon ako imaju muda.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ako netko pokusa mijenjati zakon ili koncesije prebacit na nova kriminalna drustva vjerovnika, prvi cu o tome obavijestit index. Pa kad ovi sloze tekst, odose vjerovnicima koncesije u vjetar. Nadam se da to nece biti potrebno, al je sigurno moguce.

Vjeruj mi serislave, ako ja izgubim sve, vjerovnici ce izgubit daleko vise.

Garantiram ti da koncesije NECE otet bez zestoke borbe. Pa nek mijenjaju zakon ako imaju muda.

Velim vam, precjenjujete svoju snagu.
Zestoka borba? Kakva borba? Ja ne vidim nikakvu borbu. Nema vas nigdje.
Postoje vjerovnici koji se iza zatvorenih vrata dogovaraju koliko kome ide. Sjedite li tamo?
Potpisat ce se neki papiri i to je to.
A novce koje ste izduvali cete do iduceg proljeca zaboraviti. Tempus vulnera sanat.

Serislave kad ces prosvjetlit?

Imao si 2 eto sad i 3.-u blokadu trgovanja Todex-om unazad 10 mjeseci. Dakle sad vec 3. put su dionicari Todex-a realno na 0. Je li ti pomoglo da ZSE procvjeta, CROBEX naraste. (NARAVNO NIJE).
Rezultat: CROBEX se urušava, prometi 3-7 milijuna kuna, iznimno veći na dan jačih padova uzrokovanih vanjskim utjecajem (Wall street). Volio bih da Crobex raste i da su prometi 50 milijuna/dan, ali…

Na ZSE gotovo beznačajni izlasci iz dionice uzrokukuju drastičan pad, bez oporavka.

Nismo mi NYSE (primjer Herbalife) gdje Ackman uloži milijardu $ u pad, a onda naleti Ichan i digne dionicu s 40 na 96$,

‘Vuk s Wall Streeta’ podvio rep u okladi protiv Herbalifea od milijardu dolara

Ne koristim Herbalife proizvode.

Da smo relativno uređeno društvo, nebi spominjali ni Todorića, niti Ramljaka, niti Sud, tržište bi radilo svoje, ali nismo i jedini nači za utjecat protiv mješanjea politike je politički pritisak, neovisno od koga došao. (Zasad N1, Index, Express …)

Sad imamo situaciju da stručnjak (Peruško) s realizacijom 71000 kn godišnje (5500 kn/mjesečno) bruto navodno treba rješit nagodbu od 56 milijardi kuna. Vratite pjevača, neovisno koliko košta

Svaki ulagač bi trebao pritiskat vlast na bilo koji način da se više makne od ekonomije jer nisu u životu investirali ni u kučicu za cucke, čast iznimkama.

Siguran sam 100% da se vlast nije umješala, tržište bi odradilo svoje pravednije i poštenije za sve nego ovako.

I pitaj se Serislave jeli narod već pomalo bojkotira Konzum? Izgleda da je promet zadnjih 2 mjeseca pao 20% a to nekako koincidira s obavijesti o dospjeću jamstava i famoznom Ramljakovom izjavom.

Bez Konzuma prije ili kasnije će tako i tako sve u stečaj ili če se svest na 30% proizvodnje iz 2016.

I da, dosta mi je za danas.

Da, nagodba nema nikakve veze s tuzbama.

Jer nagodba regulira buduce VLASNISTVO KOMPANIJA, koje su dd. U takvom statusu, ONE mogu – i moraju – biti objekt tuzbi.

A buduce tuzbe ne mozes sprijeciti. Jer tuziti svatko moze svakoga u bilo kojem trenutku. Pitanje je ima li OSNOVE.
A OSNOVA OVDJE SU FALSIFICIRANI FINANCIJSKI IZVJESTAJI.

I znas sto je najbolje? Ramljak, Skegro i Dalicka to ZNAJU.
Jer kako su tome mislili doskociti? SA ZRCALNIM DRUSTVIMA.

Po pravu, ako napravis zrcalno drustvo i ono kupuje SAMO IMOVINU, onda mali dionicar moze tuziti SAMO POCETNO DRUSTVO – jer ono je po pravu objekt tuzbe. No, ako je to drustvo insolventno, bez imovine i kapitala, onda je tuzba blesava.

Kuzis sad zasto su u igri zrcalna drustva?
Jer, alternativno, mogao je mirne duse udariti po jamstvima. SAMO ONDA je ne samo plijen manji, nego su i tuzbe puuuuno opasnije.

Mislim, to nije moja izmisljotina, samo sam ti opisao plan koji je imala Ljubljanska banka i Nova ljubljanska banka, a za koji sam saznao – u detalje – dok sam radio u banci (ne, nisam bio na salteru).

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

New Report

Close