Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jasko ———————————možeš staviti link Purko na N1, hvala i lp

http://hr.n1info.com/a284570/Video/Purko-Ocekujemo-sastanak-s-novim-izvanrednim-povjerenikom.html

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Falco————————-puno hvala, lp

http://hr.n1info.com/a284570/Video/Purko-Ocekujemo-sastanak-s-novim-izvanrednim-povjerenikom.html

Novi povjerenik mora s Udrugom sjesti za stol. Cuti argumente i onda dati novi prijedlog nagodbe. Ili ostaviti Ramljakov ako misli da je dobar. Al mora sjesti za isti stol sa predstavnicima 17 tisuca ljudi, invalidima, braniteljima, bivsim i sadasnjim radnicima, ulagacima na burzi…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Tako je.sto se tice purka,normalan covjek sa normalnim razmisljanjima i prijedlozima,dobro je za dionicare da ih predstav lja takav covjek.svidja mi se ona izjava da je hanfa navodno zabranila trgovanje zbog straha od rasta dionica nekoliko puta,ha,ha.kao i kolega lopina,uvjeren sam da ce dionicari ovdje profitirati,takodjer ocekujem i nastavak trgovine,sto sam vec rekao.previse se ovdje losega dogodilo za solventne firme da bi na tome ostalo.ne moze se tek tako ostetiti 17000 dionicara,to je velika masa.a nije ni hanfi,ni drzavi, ni zse interes da udju u anale svjetskog trgovanja vrijednosnim papirima. Nadam se da su toliko pametni.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Nije on to izjavio (što se tiče HANFA-e) tiče. On je izjavio da kruže priče da je to HANFA zbog toga zabranila, ali da on ne vjeruje u taj scenarij i da se to ne bi dogodilo.

Je, pristup mu je dobar, odmjeren i argumentiran u smjeru interesa koje zastupa, no bojim se da jednostavno ni zakon ni realnost ne idu u tu argumentaciju. Dioničari jednostavno nisu strana u postpku, niti se zakon na njih odnosi (osim što su vlasnici subjekata koji su dužnici), teško je zamislivo da bi itko od vjerovnika odrekao bilo kojeg još dodatnog dijela potraživanja od kolača kojeg će ionako morati otpisati.

I najbitnija stvar u svemu, valjda vam je svima jasno tko je i što je HDZ, a gledate ga već više od četvrt stoljeća.

zato sam i upotrijebio “navodno”.opet, sve ovisi o novom povjereniku; ako odbaci jamstva i počne prihvaćati argumente Udruge , ima se šanse .ali slažem se s tobom, bit će sve to mukotrpno, preveliki su interesi isprepleteni.opet, nadam se da se onako velike greške što ih je radio ramo (jedna od njih je štetna izjava po dioničare ; mislim da ga je ovdje Udruga trebala tužiti bez obzira na pomirljive Purkove izjave danas ) neće događati .

Evo, cak je i SDP koji bas i nema ekonomski pedigre shvatio da se proces mora ponovno pokrenuti ispocetka: http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1029633

Najjednostavnije je POTPUNO KOPIRATI slucaj Parmalata. Potpuno! Bez nekih mutnih pokusaja koji bi bili razliciti.

Hocemo kopiju Parmalata! Kad je to cak i Bero shvatio, onda bi svima trebalo biti jasno da ovakva nagodba nece proci.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/koja-je-tajna-veza-ante-ramljaka-marice-vidakovic-i-brace-pivac-20170524

pivac uopće nema ambiciju preuzimati kraš ali parazite koji se skrivaju iza prevare zvana "esop" je dernula paranoja jer im se ljulja komotna pozicija upravljanja(isisavanja) krašom a sa nula vrijednosti participiranja u temeljnom kapitalu

naime, radnici kraša nisu niti svijesni da oni više uopće ne posjeduju svoje dionice, dionice posjeduje esop doo a radnici tek udio u predmetnom doo koje mogu prodati isključivo tom istom esopu a koji ih isplačuje iz dividende koja bi inaće pripala radnicima, dakle isplačuju radnike njihovim parama i na kraju, kada ostanu njih par direktora, likvidiraju esop doo i imovinu esopa tj. dionice , podijele između sebe…baš bi bilo interesantno usporediti sa koliko udjela sudjeluju radnici prije 5 god. i sada u predmetnom esopu, koliko ima sam esop i koliko direktori, vjerujem da bi se imalo što vidjeti…

inaće Pivce samo zanima okrupnjavanje a ne preuzimanje jer će prije ili kasije Kraš biti predmet nečijeg interesa a oni praktički drže kontrolni paket koji je uz dobru premiju raspoloživ za prodaju najboljem ponuđaču…

[/quote]

Ako nema on, netko će drugi. Nitko ne kupuje 25% firme kao equity ulaganje. Ja bas mislim da oni jako žele do Kraša. A ako ne uspiju, opcija koju navodiš je prilično logična.

zato sam i upotrijebio "navodno".opet, sve ovisi o novom povjereniku; ako odbaci jamstva i počne prihvaćati argumente Udruge , ima se šanse .ali slažem se s tobom, bit će sve to mukotrpno, preveliki su interesi isprepleteni.opet, nadam se da se onako velike greške što ih je radio ramo (jedna od njih je štetna izjava po dioničare ; mislim da ga je ovdje Udruga trebala tužiti bez obzira na pomirljive Purkove izjave danas ) neće događati .

Purko je izjavio da postoje indicije, iako on u to ne želi povjerovati, da je HANFA obustavila trgovinu iz razloga što je, obzirom na novonastale okolnosti, bilo za očekivati višestruki skok cijene dionica operativnih kompanija.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/koja-je-tajna-veza-ante-ramljaka-marice-vidakovic-i-brace-pivac-20170524

pivac uopće nema ambiciju preuzimati kraš ali parazite koji se skrivaju iza prevare zvana "esop" je dernula paranoja jer im se ljulja komotna pozicija upravljanja(isisavanja) krašom a sa nula vrijednosti participiranja u temeljnom kapitalu

naime, radnici kraša nisu niti svijesni da oni više uopće ne posjeduju svoje dionice, dionice posjeduje esop doo a radnici tek udio u predmetnom doo koje mogu prodati isključivo tom istom esopu a koji ih isplačuje iz dividende koja bi inaće pripala radnicima, dakle isplačuju radnike njihovim parama i na kraju, kada ostanu njih par direktora, likvidiraju esop doo i imovinu esopa tj. dionice , podijele između sebe…baš bi bilo interesantno usporediti sa koliko udjela sudjeluju radnici prije 5 god. i sada u predmetnom esopu, koliko ima sam esop i koliko direktori, vjerujem da bi se imalo što vidjeti…

inaće Pivce samo zanima okrupnjavanje a ne preuzimanje jer će prije ili kasije Kraš biti predmet nečijeg interesa a oni praktički drže kontrolni paket koji je uz dobru premiju raspoloživ za prodaju najboljem ponuđaču…

[/quote]
Ova teza je vrlo diskutabiln. Do sada nisam vidio niti jednu situaciju kod nas da je netko “neprijateljski” počeo preuzimati/kupovati tako velike pakete dionica. Pod “neprijateljski” mislim bez dogovora sa vlasnicima,upravom. Iza ovakvih poteza najčešće stoji politika i/ili netko iznutra.

Nema sanse da povjerenik odustane od jamstava. To je zaglavni kamen svega. Bez toga vjerovnici ostaju bez trecine stecajne mase.
Tko to ne vidi ne vidi nista.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close