pivac uopće nema ambiciju preuzimati kraš ali parazite koji se skrivaju iza prevare zvana “esop” je dernula paranoja jer im se ljulja komotna pozicija upravljanja(isisavanja) krašom a sa nula vrijednosti participiranja u temeljnom kapitalu
naime, radnici kraša nisu niti svijesni da oni više uopće ne posjeduju svoje dionice, dionice posjeduje esop doo a radnici tek udio u predmetnom doo koje mogu prodati isključivo tom istom esopu a koji ih isplačuje iz dividende koja bi inaće pripala radnicima, dakle isplačuju radnike njihovim parama i na kraju, kada ostanu njih par direktora, likvidiraju esop doo i imovinu esopa tj. dionice , podijele između sebe…baš bi bilo interesantno usporediti sa koliko udjela sudjeluju radnici prije 5 god. i sada u predmetnom esopu, koliko ima sam esop i koliko direktori, vjerujem da bi se imalo što vidjeti…
inaće Pivce samo zanima okrupnjavanje a ne preuzimanje jer će prije ili kasije Kraš biti predmet nečijeg interesa a oni praktički drže kontrolni paket koji je uz dobru premiju raspoloživ za prodaju najboljem ponuđaču…
Tvrtke iz koncerna nikoga ne otpustaju.
Naprotiv, nitko ne zeli raditi.
Place jadne, a pritisak ogroman.
Ocekujem u sljedecih par mjeseci jaki odlijev radne snage.
Statistiku koliko toliko poboljsavaju novozaposleni.
Iako se oni u firmi zadrze mjesec- dva….za dzeparac…..
Moj “prijatelj” izlazi s jos imena, izaci ce i kit na kraju
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/todoric-ovo-je-mreza-ljudi-koji-su-me-srusili-foto-20180301
Todorić laže u jednome vrlo bitnome dijelu. Akrokor nikada nije bio "pred vratima IPO-a" jer su ga skužili da IPO ide raditi sa krivotvorenim financijskim izvješćima te su ga – odbili, to je naravno prešutio reći. Tako iz ovoga ispada da su se tri po njemu pobrojene skupine njemu lažirala financijska izvješća.
No, vješto on to radi, baca dovoljno materijala koji vjerojatno djelomično i jesu na razini poluistine, poluinformacije, i onda sve tu u maniri prave teorije zavjere umota u celofan, naravno potpuno ignorirajući činjenicu da je zbog propasti sustava kriv – on.
Čitajući ga, ispada da je todorić jedini pošten, ispravan i moralan čovjek u svemiru 🙂
[/quote]
Slazem, se to je najgora štetočina, i nije napravio IPO kad je eventualno mogao.
No sad iz njega treba izbacit što više imena ostalih štetočina da ih voda sve zajedno odnese u crno more
A tko uopće još “obadaje” Todorića.
Naš neprijatelj su odredbe roll-up ugovora i namjera dosadašnjeg vladinog povjerenika da ga provede.
Vidjeti ćemo kako će se ponašati novi povjerenik.
Adris: Nismo znali za anekse, ustrajat ćemo na poštenijem pristupu
Adris grupa osigurana je založnim pravom na dionicama Jamnice i Konzuma pa se ova izjava može direktno dovesti u vezu sa nepoštenim i nezakonitim dosadašnjim tretmanom manjinskih interesa u procesu restrukturiranja Agrokora. U svezi tretmana manjinskih dioničara Udruga svakako očekuje promjene tj. uvrštavanje manjinskih dioničara solventnih kompanija u nagodbu.
Rampa za Agrokor: Obustava bi mogla potrajati i više mjeseci
“Kako ističu u Hanfi, obustava bi trebala potrajati do trenutka kada bude jasan ishod postupka izvanredne uprave i njegova učinka na te kompanije. Dakle, blokada bi mogla potrajati i nekoliko mjeseci. Uz trenutne neizvjesnosti oko daljnjeg smjera procesa nagodbe nakon promjena u izvanrednoj upravi, oko formiranja stalnog vjerovničkog vijeća te parničnih postupaka, u Hanfi drže da nije moguće “osigurati uredno i pravilno trgovanje na uređenom tržištu”.
Toliko o tome.
Otisao Operusitelj da bi dosao Operusko.
Ramljak nije rekao postojeći dionicari ce ostati bez svog ulaganja. (točka), več je iza te famozne rečenice uslijedio nastavak koji glasi: prema ovom modelu nagodbe
Koji će model biti ili će postojeći model biti modificiran vidjet ćemo.
Znakovita je današnja izjava Brune Esih koja se ne slaže u ničem s oporbom, glasat ćemo za nepovjerenje Martini Dalić.
Po meni Dalić neće dočekat nagodbu
Da sam Tomas Wagner (a nisam) prodao bih preostali dio obveznica za 70% nominale SBER-u i otisao odavde. Zarada dolar za dolar u 12 mjeseci.
iskreno,ova ekipa koja predstavlja medijatore (citaj Ramljak, Peruško, Weber) ne znaci apsolutno nista u cijelom procesu. Oni su tamo samo da beru pare i omoguće da se ova paralelna igra odigra do kraja jer za njih je sklapanje bilo kakve nagodbe ok. Bilokakve. A ako dobavljaci do sada nisu shvatili s kim imaju posla i koliko ih je do sada privremeno vjerovničko vijece zajedno sa povjerenikom koštalo, e onda im nema pomoci. Znaci vjerovnici moraju sami odlučiti što žele i kako žele, a mislim da bi i do sada trebali biti svjesni da ono sto izaberu moze ali i ne mora imati za posljedicu ogroman broj sporova koje ce netko u konacnici sigurno platiti.moguce i oni sami kao vlasnici buducih tvrtki.