Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ecobarbar, Popolo, Riba——————————–dečki koja vam je svrha pisati svaki dan negativno o dionicama poput Leda, Jamnice, Zvijezde,……

ne znam koji ti forum pratiš, ali ovdje nitko ne piše o konkretnim dionicama, nego raspravljamo o načinu raspleta afere agrokor, pri čemu su se kristalizirala 2 osnovna pravca: sadašnji dioničari (većina) smatraju da će i oni nešto dobiti jer da imovine ima dovoljno i za njih, a ako i nema onda da bi bilo fer da im se svejedno nešto ostavi.
drugi pravac je krajnje realističan i polazi od toga da su FI pokazala da imovine nema dovoljno niti za vjerovnike i da u takvoj situaciji ništa ne može ostati za sadašnje dioničare koje će dodatno potopiti izdana jamstva koja male dioničare svode na 0.

ako se pitaš zašto o tome i dalje pišu i oni koji nemaju todex- zato što todex na ovaj ili onaj način direktno utječe na cijelu zse i ulagačku klimu na njoj i odavno je prestao biti problem samo vlasnika tih nesretnih dionica jer je urušio cijelu ZSE, a to propadanje burze nastavlja se iz dana u dan.
eto zato pišemo i komentiramo, a ne da bismo se naslađivali vašim gubicima.

Dobro, što je na kraju?
Jel se trguje sutra ili ne?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

NE.

izgleda da se događa utakmica ZSE-Hanfa , kako stoje stvari , ZSE vodi 2:1 .
Ispada da je ipak sutra trgovanje , ZSE zadnja info je u 12:46. sad vjerojatno čekamo na gol Hanfe i produžetke.
ako nema trgovine , barem gledamo utakmicu live stream .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Nebitno hoće li sutra ili prekosutra otvoriti trgovanje, nego kako će utjecati na ostala izdanja i koji smjer nakon novog povjerenika možemo očekivati!?

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ma ZSE objavljuje te EU uredbe retrogradno……odnosno, oni su duzni to objaviti, bez obzira što je HANFA odlucila da trgovanja nece biti……

falco,
u krivu si ,ono što je došlo od todexa vrijeme je 10:23 samo što je poslano na burzu kasnije

Nema nikakve utakmice. To su samo neki valjda službeni obrasci koje ZSE mora ispunjavati temeljem svojih rješenja. To se odnosi na ona rješenja koja su izdali ujutro prije HANFA-e, to se vidi po vremenima unutar obrasca. Samo što ih objavljuju na bedast način i ispada totalni košmar.

zvao sam burzu. nema trgovanja dok hanfa ne odobri. ovi dokumenti koje su poslali na burzu (sama burza) to je samo formalnost koju su morali odraditi nastavno na rjesenja o deblokadi trgovanja. Hanfa je nabrojala hrpu pi*dari*a zbog koje su odlucili blokirati do daljnjega, i to nisu samo financijska izvjesca. Do kad ju misle držati blokiranu, vrlo vjerojatno jos neko vrijeme, rekao bih bas do vremena dok se ne objave barem financijska izvjesca, ali ni to nije uvjet. teoretski moglo bi cak do sklapanja nagodbe, ali i ja (jedan od mnogih) nisam uvjeren da ce ju drzati tako dugo.

Pretpostavljam da na ovom forumu pišu punoljetne, psihički zdrave, samosvjesne osobe pa me čudi da im je teško priznati da je s ovom objavom HANF-e trgovanje Todexom zauvijek zaustavljeno. To se trebalo i prije napraviti, odnosno čim je potpisan Lex Agrokor. HANF-a je svjesna da su tada napravili pogrešku što nisu donijeli već tada tu mjeru. Da je bilo tako ne bi im imao tko što prigovoriti. Sve što je bilo poslije donošenja Lex Agrokora je jedna velika sramota i za ZSE i za HANF-u.
Sad se pokušavaju vaditi jer drugo ništa ni ne mogu napraviti i promijeniti.
Osobno smatram da će za par dana ili tjedana i sam novi povjerenik koji je postavljen umjesto Ramljaka izgovoriti ono što je i Ramljak naveo u 2 navrata odnosno da dionice Todexa vrijede 0 kuna. Tako da neće više ni biti potrebe da se otvara ikada trgovanje tim izdanjima.
Žalbe i sudovanja od strane malih i većih dioničara su nakon toga moguće i realne. Ali sve to neće zaustaviti tijek nagodbe niti će bitno utjecati na položaj dioničara u nagodbi koja će se morati čim prije pod nekom vrstom pritiska sklopiti.
Dakle zaboravite na Todex, pravdu ako vjerujete da je u RH ima tražite na sudovima iako sumnjam da će te na kraju nešto od svojih prava tamo ostvariti, samo dodatne troškove.
Ako netko misli da se radujem gubitku novca dioničara onda je u krivu. I sam sam pogubio na ZSE-u novca više nego što ga je većina od Vas u svom životu i vidjela. Tako da mi je taj osjećaj bezrazložne nade u nešto što nema realnih osnova poznat.
Tko god sam sebi ne može priznati da je pogriješio i pomiriti se s tim i krenuti dalje, taj će cijeli život biti gubitnik ili u najgorem slučaju će završiti u Vrapču ili na nekakvom konopu sa nogama u zraku.
Život ide dalje, poslije zime dolazi proljeće, i tako u krug.

falco,
u krivu si ,ono što je došlo od todexa vrijeme je 10:23 samo što je poslano na burzu kasnije

onda ke kriva ZSE koja je stavila timing 12:46

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Pretpostavljam da na ovom forumu pišu punoljetne, psihički zdrave, samosvjesne osobe pa me čudi da im je teško priznati da je s ovom objavom HANF-e trgovanje Todexom zauvijek zaustavljeno. To se trebalo i prije napraviti, odnosno čim je potpisan Lex Agrokor. HANF-a je svjesna da su tada napravili pogrešku što nisu donijeli već tada tu mjeru. Da je bilo tako ne bi im imao tko što prigovoriti. Sve što je bilo poslije donošenja Lex Agrokora je jedna velika sramota i za ZSE i za HANF-u.
Sad se pokušavaju vaditi jer drugo ništa ni ne mogu napraviti i promijeniti.
Osobno smatram da će za par dana ili tjedana i sam novi povjerenik koji je postavljen umjesto Ramljaka izgovoriti ono što je i Ramljak naveo u 2 navrata odnosno da dionice Todexa vrijede 0 kuna. Tako da neće više ni biti potrebe da se otvara ikada trgovanje tim izdanjima.
Žalbe i sudovanja od strane malih i većih dioničara su nakon toga moguće i realne. Ali sve to neće zaustaviti tijek nagodbe niti će bitno utjecati na položaj dioničara u nagodbi koja će se morati čim prije pod nekom vrstom pritiska sklopiti.
Dakle zaboravite na Todex, pravdu ako vjerujete da je u RH ima tražite na sudovima iako sumnjam da će te na kraju nešto od svojih prava tamo ostvariti, samo dodatne troškove.
Ako netko misli da se radujem gubitku novca dioničara onda je u krivu. I sam sam pogubio na ZSE-u novca više nego što ga je većina od Vas u svom životu i vidjela. Tako da mi je taj osjećaj bezrazložne nade u nešto što nema realnih osnova poznat.
Tko god sam sebi ne može priznati da je pogriješio i pomiriti se s tim i krenuti dalje, taj će cijeli život biti gubitnik ili u najgorem slučaju će završiti u Vrapču ili na nekakvom konopu sa nogama u zraku.
Život ide dalje, poslije zime dolazi proljeće, i tako u krug.

Tako je.
Rjesenje Hanfe izrijekom spominje da je nuzno da budu poznati rezultati postupka izvanredne uprave. A rezultat je nagodba, ovakva ili onakva, ili nenagodba tj. stecaj.
U svakom slucaju, game over.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close