Uglavnom sud treba odraditi svoje.
Iako ne sumnjam da se ide na skupusivanje nagodbe i kraj price.
Ali doista, ovo znaci da recimo direktor Valamara moze potpisati na nekom papiru jamstvo od 20 mlrd kn i opla nema vise Valamara. Zato i postoje odredjeni zakonski osiguraci za to no ovdje je to zaobidjeno na svim razinama i u svim fazama.
Prvo jer je Toki bio drzavni prijatelj, a sad jer ne mogu bez imovine dionicara sklepati nagodbu. Uglavnom, jako los kriminalan presedan.
#serislav
A u čemu ti je razlika između toga i poslovnih odluka koje u konačnici imaju za posljedicu propast firme gdje opet svi vlasnici gube svoje udjele u kompaniji? Do takvog scenarija može doći i radi zaduživanja/jamstvima u mnogo manjim omjerima u odnosu na visinu kapitala. Koji btw, nije apsolutno nikakva mjera ničega obzirom da je knjigovodstvena kategorija. U slučaju dospijeća zaduživanja i/ili jamstva jedino je bitan novac i brzo unovčiva potraživanja, sve drugo je potpuno nebitno jer ti automatizmom kada dođe na naplatu blokira cjelokupni posao – blokira ti račun, ne možeš vršiti plaćanja, ne dobivaš više robu, proces ti stana i gotov si….
Pozdrav svima,
Ecobar———————————- da te pitam nešto ? Imaš ti slućajno jedno jedinu dionicu recimo Leda, Jamnice, Zvijezde,…….?
Ako nemaš, koja ti je svrha svaki dan pisati na forumu jedno te isto 10 puta kako ništa ne valja !!!!!!!!??????
Čije interese, zapravo, zastupaju članovi Privremenog vjerovničkog vijeća?
Stvarno više ne znaš tko ovdje koga….
Ako ništa, bar je jedno sigurno, HR gospodarstvo će zahvaljujući ovim "genijima" osjećati posljedice još godinama…
Oporba bi trebala rušiti gosp.Dalić sa matematikom,a ne politikom.Da su dobri matematičar ne bi bili političari.Možda sam i u krivu,jer ipak su političari odlični matematićari,ali za osobne interese.
[/quote]
Pa i oporba su političari zar ne?
Gospodarstvo je puno više od Agrokora – tu su Petrokemija, Uljanik, INA, …………….
A naš rast BDP-a je najniži čini mi se od svih susjednih država pa čak i od BiH koja skora pa i nije država, a rast u Sloveniji je 3x veći……………
Malo optimizma, pa nemože sve biti tako crno, ako i to “rasturimo” (pošto ce PTKM,ULJN, i ostali gubitaši) ostat ce samo 3-4 firmice!
A gdje ce onda raditi uhljebi iz HDZ=SDP, a to ce potaknuti još iseljavanja
Pozdrav svima,
Ecobar———————————- da te pitam nešto ? Imaš ti slućajno jedno jedinu dionicu recimo Leda, Jamnice, Zvijezde,…….?
Ako nemaš, koja ti je svrha svaki dan pisati na forumu jedno te isto 10 puta kako ništa ne valja !!!!!!!!??????
A gdje si ti igdje pročitao u mojim postovima da ništa ne valja? Dajem samo svj pogled na stvari i moja razmišljanja što će se dogoditi i zašto. Realnost nema veze sa ničijim željama, ona je takva kakva jeste. To nema veze ni sa optimizmom ni sa pesimizmom.
Što, misliš da ako ćemo svi pisati da nagodbe neće biti u ovom ili sliččnom obliku da je onda neće biti. To dođe kao neka molitvena skupina koja stvari mijenja snagom misli?
A što se tiče pitanja, pa nećemo ti valjda svaki tjedan pisati jednu te istu stvar, ako već nekoliko puta nisi pročitao tko što ima ili nema, onda traži temu unatrag.
Mali dioničari,nas cca 17000,a bilo ih je 15000.Dakle,skupilo se novih 2.000 i to nisu sve špekulanti.Neki su se odlućili kupiti Jamnicu na 700,neki Ledo na 72,neki Zvijezdu na 35 jer to nisu mogli kada su cijene tih dionica bile 200 puta veće u JaMNICI/140.000:700/LED0 153 puta skuplje/11.000.72/ZVZD 150puta/4500:
35/jer su imali malo kešovine. Dakle,tko je bio hrabar ili pametan je odlučio da kupi uz toliki diskont pa se moglo skinuti i 500% ili se prodao dio Todexa barem da se pokrije ulaz,a sa ostatkom u sudovanje,ako treba i do sudnjeg dana jer ako dobijemo neće biti nešto nego brutalno puno.
Ovih 2.000 ulagača u Todex zaista možete i nazvati i špekulantima,a kojima i sam pripadam,zaslužuju naklon do poda zbog mudrosti,a ne osudu.
I ukoliko ste hrvatski građani koji vole Hrvatsku i gledaju njen boljitak, bi trebali biti na strani ošišanih 15.000 starosjedioca u Todexu i braniti njihove interese da sačuvaju svoju imovinu u što većem iznosu.Usput biste se svrstali i na stranu svoje djece,a i sebe ako imate imovinu drugom stupo,a ustup.istina i na stranu nas špekulanata.
Činjenica je da nas 2000 novih sada imamo po sadašnjim cijenama puno vrijednih papira,za koje neki kažu da su bezvrijedni.Ako stvarno budu bezvrijedni gubimo svi.Briše se hrvatska imovina u biserima
Agrokora i predaje u ruke trulog kapitalizma.
Ukoliko mi se odnese cca 1 mil kn moje bukvalne imovine u Todexu gubimo svi.
Država gubi 25% PDV,Kraš gubi povečanje prometa jer neću kupiti čokoladu,OPG mi neće moći prodati
skuplje voće i povrće,mlađi špekulanti će možda odustati od prinove,neki revoltirani će uteći vanka itd.
Svi puhati u isti rog.I naravno otpuhati ministricu Martinu Dalić koja udara na temelje tržišta kapitala.
A ja mislim da bi trebala djelovati suprotno.
Više nije upitno da li će opstati Ledo ili Jamnica i ostale dobre firme iz Agrokora,već se bitka bije za vlasništvo.Za sada ispada da će npr.51% uglavnom hrvatskog vlasništva u Ledu biti pretvoreno u nula % vlasništva i odjednom se 49 pretvara u 100 naravno strancima.Lijepi zub.I ukoliko se to zaista dogodi ćemo godinama plakati za
izgubljenim hrvatskim kapitalom,tragično,u aranžmanu hrvatske države.
Uostalom smatran da jamstva treba poništiti a vinovnicima njihovog sklapanja omogučiti guljenje krompira i oduzeti im privatnu imovinu.
lopina
nije mi jasno da stalno pozivate na guljenje krumpira
pa to je do sada bio najbolje plaćeni posao u Hrvatskoj
čak se i ministar poljoprivrede obogatio guljenjem krumpira
@crumarix
ulazak u todex? možda na max. sat-dva i onda opet bježanija…jer ne zaboravi da kasne sa FI i lako moguće da idući tjedan opet obustave trgovanje todexom do dostave FI kao što su već napravili…pa ti tako zamrznu i zadane naloge/sredstva (vidi slučaj “lopina”)