Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://hr.n1info.com/a283950/Vijesti/Todoric-prijavio-Knighthead-FBI-ju-i-americkom-pravosudju.html

Vremena ima sasvim dovoljno da se napravi kvalitetna i u sirem ekonomskom aspektu lakse prihvatljiva nagodba. Jamstva nikako ni pod kojim uvjetima u onakvom obliku ne mogu biti prihvacena. Novi povjerenik mora sa svim sjesti za stol. Losa nagodba u kojoj ne bi bilo malih dionicara napravila bi veliku i ekonomsku i pravnu stetu. Na kraju bi vjerojatno doslo do velikih odsteta po odlukama stranih sudova.

Ako su jamstva legalna onda ništa.
Ako nisu onda imate trećinu Agrokora, otprilike.
E ali za tu trećinu je onda manja imovina iz koje se vjerovnici mogu naplatiti.
I ovo što sada imaju je mršavo, otpisi veliki, a ovako bi postalo neprihvatljivo.
Zvali bi stečaj, a Plenkiju se na to diže kosa na glavi.
Niti produljenje Lexa nije rješenje: idu izbori, a i rejting agencije bi to kaznile zbog pravne nesigurnosti stranih investitora kojima je zarobljena lova legislativnim odlukama.
Dioničarima je ili ili s jamstvima, nema treće. Kapital je ili sačuvan ili nije.
A to treba odlučiti sud.
Znajući to sve predviđam lomljenje pravne logike i nastavak nagodbe po Raminom modelu.
Možda griješim…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Vjerovnici se ne mogu naplatiti iz tuđe imovine. Ne mogu se naplatiti iz 52% Leda koji nikad nije bio Agrokorov.

Čije interese, zapravo, zastupaju članovi Privremenog vjerovničkog vijeća?

https://www.telegram.hr/price/cije-interese-zapravo-zastupaju-clanovi-privremenog-vjerovnickog-vijeca/

Stvarno više ne znaš tko ovdje koga….

Ako ništa, bar je jedno sigurno, HR gospodarstvo će zahvaljujući ovim "genijima" osjećati posljedice još godinama…

Balkanska krčma.Radi kratkoročnog pogodovanja seljacima i vjerovnicima a preko privremenog/stalnog/vjerovničkog vijeća da se dočepaju odmah 250 mil.EUR moralo se nešto ponuditi i financijašima kroz roll-up kredite.Sper je izgorio jer nije sudjelovao u roll-up i tu su pogriješili.Naravno
da su se prije toga dogovorili da će malim dioničarima odnijeti sve tj .gotovo 1 mlrd EURa ,dovoljno da se
sve to pokrije.
Međutim,prijevremene isplate dobavljačima i pogodovanje vjerovnicima iz roll_up može izazvati lavinu
tužbi koje bi mogle pasti na leđa hrvatske države.Očito da Dalić a i Ramljak nisu bili kompetentni za ovaj veliki posao,a ako jesu onda sigurno nisu domoljubi i ne štite interese Hrvatske države.
Oporba bi trebala rušiti gosp.Dalić sa matematikom,a ne politikom.Da su dobri matematičar ne bi bili političari.Možda sam i u krivu,jer ipak su političari odlični matematićari,ali za osobne interese.

super ste mi sa tim jastvima 🙂 kad je LEDO prihvaćao jamstva 2010. 2012. godine i dalje, pa je cijena rasla sa 5 na 7 pa na 8 t, onda ste šutjeli i bilo vam je super i dobro i sve za pet . Ni bu ni me. Ništa, samo ste gledali portfelje i dizali koncern u nebesa.

Sada kada je cijena krenula u drugom smjeru, odjednom ste se sjetili kako su “nelegalna” i “nevaljana”.

Super ste investitori – dobro ćemo prihvatiti (porast prinosa), a loše (pad prinosa i gubitak) ne

po svemu sudeći, ramljakova smjena nije donijela ništa novoga ni dobroga za male dioničare jer nagodba izgleda ide pravcem koji je postavio ramljak
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-tko-je-imao-presudnu-ulogu-u-dovodenju-peruska-i-weber-ramljakov-nasljednik-nije-covjek-martine-dalic/7078350/

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

da je ovo sve bilo gotovo prije 5 mj. pa makar da smo sve izgubili do sada bi se tržište oporavilo i nadoknadili bi taj gubitak na rastu drugih dionica

Ulagači se boje nakon ove legalne pljačke agrokorovih dioničara uložiti 1 kn na ovu burzu.
[/quote]
Izgubio sam i na DIOK-iu pa opet ulažem

Vjerovnici se ne mogu naplatiti iz tuđe imovine. Ne mogu se naplatiti iz 52% Leda koji nikad nije bio Agrokorov.

Mogu se naplatiti,barem dijelom, iz jamstva koje je “LEDO” dao,zar ne?
Radi se o odnosima koncerna i tvrki-kceri.
Kada tvrtka da i potpise jamstva,vise nisu bitni pojedinacni dionicari.

mogu, ako je cijeli ledo jamčio za kredit…a ti onda možeš tužiti gazdu da te obešteti

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

super ste mi sa tim jastvima 🙂 kad je LEDO prihvaćao jamstva 2010. 2012. godine i dalje, pa je cijena rasla sa 5 na 7 pa na 8 t, onda ste šutjeli i bilo vam je super i dobro i sve za pet . Ni bu ni me. Ništa, samo ste gledali portfelje i dizali koncern u nebesa.

Sada kada je cijena krenula u drugom smjeru, odjednom ste se sjetili kako su "nelegalna" i "nevaljana".

Super ste investitori – dobro ćemo prihvatiti (porast prinosa), a loše (pad prinosa i gubitak) ne

Sve je potpuno cisto i jasno. Kupovali smo dionice ocekujuci sukladno ZTD-u da ce nas o jamstvima pitat na glavnoj skupstini. Tamo bi glasali PROTIV i sve cisto, morali bi nas isplatit kao sto je bio slucaj u BIH. S obzirom da nas nisu pitali na skupstini, cijena dionice ja rasla znajuci da su jamstva protuzakonita. To je moje misljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

S obzirom da nas nisu pitali na skupstini, cijena dionice ja rasla znajuci da su jamstva protuzakonita.

jao…ovo je kao da rezonira dijete u vrtiću. do sada sam žalio ulagače u todex, ali više ne jer s ovakvim rezoniranjem bolje ni ne zaslužujete!

Sada kada je cijena krenula u drugom smjeru, odjednom ste se sjetili kako su "nelegalna" i "nevaljana".

Sve je potpuno cisto i jasno. Kupovali smo dionice ocekujuci sukladno ZTD-u da ce nas o jamstvima pitat na glavnoj skupstini. Tamo bi glasali PROTIV i sve cisto, morali bi nas isplatit kao sto je bio slucaj u BIH. S obzirom da nas nisu pitali na skupstini, cijena dionice ja rasla znajuci da su jamstva protuzakonita. To je moje misljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.
[/quote]
Po kojem to Zakonu u Hrvatskoj se moraju isplatiti dionicari koji “ne glasaju za jamstva”?
Takva odredba jednostavno ne postoji.
Da li ste sigurni da GS mora uopce odlucivati o jamstvima,a ne uprava uz suglasnost Nadzornog odbora?
Ne znam kako to mislite dokazati na sudu,ali samo naprijed.

New Report

Close