Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lopina
Zakonski gledano postoje 2 opcije:
1. Jamstva valjanja –> dionicari nula,
2. Jamstva padaju –> dionicari imaju svoj udio u temeljnom kapitalu kakav jest.
Nema nikakvog “ukljucivanja” dionicara, barem ne po zakonu. Po nekakvom lesinarsko-milostivnom konstruktu mozda da.
Ali u slucaju br.2 imovina za podijeliti medju onima koji su isli Plenkiju je za trecinu manja.
Ceka se sud. A sud ceka Plenkija.
Brlosic? Pa on vise nije za stolom.
Isplaceni su do kraja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ramljakova nagodba je stetna i dovest ce do brojnih tuzbi ako se dalje bude provodila. Ovo je odlicna prilika da se nagodba doradi i priblizi zakonskim okvirima i drasticno smanji broj potencijalnih tuzbi.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Jasno je da Brlošić malo ili nimalo zna o aspektima položaja manjinskih ( ili u nekim kompanijama većinskih ) dioničara u operativnim kompanijama.
No nedvojbeno je da Brlošić opravdano ili neopravdano sjedi tamo negdje u nekom vijeću vjerovnika gdje se o tom aspektu itekako razgovara pa ja onda mislim da je to otprilike stav vjerovnika.

Dakle Brlošić = vjerovnici?

Ramljakova nagodba je stetna i dovest ce do brojnih tuzbi ako se dalje bude provodila. Ovo je odlicna prilika da se nagodba doradi i priblizi zakonskim okvirima i drasticno smanji broj potencijalnih tuzbi.

Opet ne kuzite.
Nema dorade.
Ako su jamstva valjana, a kreditori ih drze valjanima, dapace osigurali su se ugovorom da ih upravnik nece pobijati, onda dionicarima ide cista nula. Ni kune. Jer nema principijelne osnove da im ide. Kad bi pristali dati bilo sto pucali bi si u stopalo.
Ako pak sud utvrdi da nisu valjana onda dionicarima ide trecina cijelog Agrokora, koliko imaju dionica po firmama, ali tu negdje. Njihova imovina je izvan podjele medju vjerovnicima.
Sud je kljucan. A sud ceka razvoj situacije.
Medjutim parametri su koji jesu.
Kreditori znaju da je Plenkiju bitno skupusiti to do srpnja je su next year IZBORI. I znajuci to nema razloga da se puno zamaraju s dionicarima. To je posao sudova u nadolazecim godinama.

Sava

Brlosic = nitko i nista.
Novinari ga zaskocili s pitanjem pa je nesto tresnuo, da, da, treba vidjeti kako pomoci?!?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Paulie

Ne zanimaju njih pravne posljedice nakon nagodbe jer će prva nepravomoćna presuda doći za nekoliko godina, a pravomoćna za deset ili više.

Njima je JEDINO BITNO to skupusiti do ljeta da se do jeseni ili zime to zaboravi jer je iduća godina izborna. I to za EP plus predsjednički.
Zato ti kažem da je to jedino važno.
Nisam emocionalno involviran. Samo ti kažem tvrde političke činjenice.

falco

I ja sam špekulirao s produljenjem Lexa, ali nako nšto sam vidio raspored izbora next year nema teorije. To bi za HDZ bilo političko samoubojstvo. Ispali bi nesposobni skroz, a opoziciji bi dali oružje u ruke da drvi po Dalićki i Ramljaku kao HDZ-ovim igračima koji cicaju lovu.

Najgore je sto se slazem s tobom. Kad su danas rekli da Alix nastavlja – postalo mi je jasno da njih ne zanima uopce ni Agrokor ni ljudi, njih zanima malo vremena kupiti.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Mi smo ovdje iznijeli desetke činjenica za i protiv no AKO se na vjerovničkom vjeću govori o položaju dioničara u Nagodbi to je već ozbiljna stvar.
A ako je to iznio član vijeća onda je to 100% sviđalo se to nekome ili ne.

Baron

Njesra je to.
I stvarno mi je zao sto je tako. Ali jest.
Politika je pustila, zakenjala i sad ih jedino zanima kako doci do izbora cist.

http://www.dionicari-agrokora.hr

Evo i ovi pisu da je s jamstvima kljucno.
A tu je bitan SUD. Kad ce se oglasiti?

Sava

Brlosic je bio s Purkom u emisiji i iznio je svoju cisto ljudsku opservaciju spram covjeka koji sjedi preko puta njega i koji je objektivno u pravu.
Jedino sto su ovdje neke druge igre.
Izbori 2019, nagodba sto prije.
A ako ima argumenata na sudu se moze dobiti i vise nego u za dionicare sirotinjskoj nagodbi. Zasto ne?

@serislav

Mislim, ja od pocetka govorim da je ovo 99% sanse da cu morati ici na tuzbe.

Ili jamstva ili tuzbe. Ako Udruga (u kojoj ima i mocnih igraca) uspije u legalnom i legitimnom pothvatu ukidanja jamstva do nagodbe, nitko sretniji od mene. No, ako ne – tuzbe.

Nevjerojatno je da ce oni izloziti buduce vlade i budzet tuzbama koje dosizu 7 milijardi kuna.
Zapravo, nije nevjerojatno. Oni vjerojatno racunaju:
– da je pravosudje u njihovim rukama, pa ce moci te tuzbe nekako neutralizirati
– da dok dodje do Europe oni vise nece biti na vlasti, pa ce svu vatru popiti opozicija

A najgluplji dio je zapravo javnost – na naslovnicama su F-16 iz Izraela. Koji ukupno dodju 500 mil $. I tu su clanci i clanci oko toga da se izabere najjeftinija i najpovoljnija ponuda. I da se ukupno dobiva za tu cifru 12 aviona.

Ove tuzbe su teske – 25 aviona! I toga nema niti na jednoj naslovnici.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

serislav

Kreditori su toliko sigurni da su jamstva zakonita da su zabranili njihovo pobijanje. Jel ti uopce procitas sto pises? Da su zakonita, rekli bi, pobijaj brate sto zelis al nemas sanse, zakonita su… a oni zabranili pobijanje..

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Nisam pri compu, jel netko vidio FI Krasa i usporedio sa 2016. godinom. Hoce Petrusko opetrusati stogod za Tisak-BAT?

serislav

Kreditori su toliko sigurni da su jamstva zakonita da su zabranili njihovo pobijanje. Jel ti uopce procitas sto pises? Da su zakonita, rekli bi, pobijaj brate sto zelis al nemas sanse, zakonita su… a oni zabranili pobijanje..

Pa to i govorim.
Njihov je stav da je to ok, zato jer se njihov interes poklapa s tim. A to sto su zatrazili nepobijanje je osiguranje. Zato jer naravno da su svjesni da je njihov stav neispravan. Ali ga brane. Kuzis?

New Report

Close