Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zse i dalje ništa ne objavljuje za todex . i dalje smo udruga todex blokirani.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

pa nece odblokirati dok god se ne izabere novi povjerenik.

Treba srusiti vladu a ne Dalic.

Ne slažem se.Gosp.Dalić treba dati ostavku zbog pogoršanja zdrastvenog stanja.Dovoljno je da kaže da su se zbog psihičkog pritiska,tikovi i nekontrolirani ispadi pojačali,jer ako se to ne dogodi postoji stvarna opasnost da tikovi postani zarazni i prenesu se i na vladu pa da svi abdiciraju.
Šansa za elegantnu ostavku je tu.Čak i mi mali dioničari smo jako zabrinuti za njeno zdravlje.

Mali dobavljaci za ukljucivanje manjinskih dionicara: http://vijesti.hrt.hr/432185/jelicic-purko-o-agrokoru-ovo-sto-je-do-sada-bilo-je-izgubljeno-vrijeme

Poslusajte cijelu emisiju. Krenulo je…

Vrlo indikativno HRT

obavezno pogledati (poslušati)

tako je , i ja mu se veselim da što prije ovo sve propadne i da dođe do stečaja . to je jedini put da se iz temelja riješi agrokor , jer ovo umjetno spašavanje ne vodi ničemu , samo u još veću propast .
I opet smiješna situacija , vlada puno ovisi i o Pupovcu, ( jadna li ova vlada ) ako Pupovac bude ustrajan za smjenu nervozne , mogao bi dobro ubrzati cijeli proces.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Ako ne dodje do nagodbe, vrijedi stecajni Zakon, pa da se podsjetimo sto je izbačeno iz istog

GLAVA X.

POVEZANA DRUŠTVA

Stečajni postupci povezanih društava

Članak 391.

(1) Ako sud do okončanja ročišta radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnoga postupka stekne uvjerenje da je dužnik društvo koje u drugome društvu ima većinski udio ili većinsko pravo u odlučivanju, ovisno ili vladajuće društvo, društvo koncerna ili društvo s uzajamnim udjelima prema Zakonu o trgovačkim društvima, provjerit će je li podnesen prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka nad društvom koje je povezano s dužnikom.

(2) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka, ako je podnesen prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka nad društvom koje je povezano s dužnikom, odredba o mjesnoj nadležnosti iz članka 8. stavka 1. ovoga Zakona ne primjenjuje se, a za daljnje postupanje mjesno je nadležan sud prema sjedištu društva koje ima vladajući utjecaj. Ako nijedno od povezanih društava nema vladajući utjecaj, mjesno je nadležan sud prema sjedištu društva protiv kojeg je prvo podnesen prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka.

(3) Mjesno nadležni sud iz stavka 2. ovoga članka odredit će ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnoga postupka u ustupljenom predmetu i, ako su ispunjeni uvjeti za otvaranje stečajnoga postupka nad povezanim društvima, donijeti zajedničku odluku o otvaranju stečajnoga postupka i provesti jedinstveni stečajni postupak.

(4) U stečajnom postupku nad dva ili više povezanih društava:

– postoji jedna skupština vjerovnika i jedan odbor vjerovnika

– postoji jedna stečajna masa

– prestaju međusobne tražbine povezanih osoba

– višak pri završnoj diobi dijeli se između povezanih društava razmjerno vrijednostima unovčene imovine koju je svako od povezanih društava unijelo u stečajnu masu.

PA SLJEDI IZMJENA I DOPUNA

Članak 35.
Naslov iznad članka i članak 391. brišu se.

ovdje je jedina opasnost sama vlada , koja će ako bude trebalo i dalje zakonski produživati rok za nagodbu koliko bude trebalo , pa tako to neće biti 10/7 , nego to može biti 10/10 , ili 10/1/19 , ili 10/4/19 etc., sve će se napraviti na žalost samo da ne dođe do stečaja …
Čitao sam malo Todu od prije par dana , izgovorio je jednu riječ koja je bila u ovim krajevima iza II svj.rata, a to je Konfiskacija privatne imovine .moram priznati da o ovom vrijedi malo detaljnije proanalizirati.

Privatne imovine koju znamo kako je stekao, a kako ju je stekao tako ju je i izgubio.
Taj civjek nije znao s tim upravljati.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Treba srusiti vladu a ne Dalic.

Ne slažem se.Gosp.Dalić treba dati ostavku zbog pogoršanja zdrastvenog stanja.Dovoljno je da kaže da su se zbog psihičkog pritiska,tikovi i nekontrolirani ispadi pojačali,jer ako se to ne dogodi postoji stvarna opasnost da tikovi postani zarazni i prenesu se i na vladu pa da svi abdiciraju.
Šansa za elegantnu ostavku je tu.Čak i mi mali dioničari smo jako zabrinuti za njeno zdravlje.
[/quote]
Svakako bi trebao Pupovac treba biti ministar umjesto Dalic. A Plenkovic i ovi sto bi rodjenu mater prodali tada mogu mirno i sretno vladati.
Todorica docekati na lovorikama i vratiti mu njegovu konfisciranu privatnu imovinu. A tako i vama malim dionicarima. Dugove kreditorima i bankama neka vrate umirovljenici i porezni obveznici. Uostalom kao i do sada. Ili najbolje da dokapitaliziraju agrokor nasim mirovinskim fondovima. A Plenkovic- Vaso- Maric- Todorić- Pupovac- Sber – Vucic nastave dalje jahati bespucima povijesne zbiljnosti kao paraziti na tkivu ono malo preostale Hrvatske. Oni ce imati sve u svojim rukama, a vi cete biti parije i nedodirljivo roblje koje ce raditi u raznim karizmama i konzumima za 3000 kuna. Kada vas se dosta iseli, doseliti ce se oseti i ostali iz zakavkazja. Vjerovali ili ne, ja sam svojim rodjenim usima cula kakk bi to bilo dobro da se oni dosele u hrvatsku.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Pozdrav,

Ovaj Fabrik Peruško ima stvarno jako dobro reputaciju tako da mislim, da će on posložiti neke stvari i da ćemo biti i mi mali dionićari u toj nagodbi ukljućeni, lp

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/xPgWryo8H2qJmpoW2hqwPA==.pdf

Sad se može očekivati val odgode across the board cijelog todexa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

danas ce biti potvrdeni povjerenik i zamjenica. nadam se da ce sutra odblokirati trgovanje.

New Report

Close