evo još jedne od patetičnih izjava ( znači, dosad smo imali neprovjerene i nekompetentne ljude).
Ja se nadam da ce cijeli ovaj slucaj pasti na ustavnom sudu i da se ovaj cirkus zaustavi,jer ovo sve postaje toliko jadno; intervencija drzave u privatnu kompanijj,minoriziranje vodeceg vjerovnika,stetne izjave za dionicare ,upitna jamstva, smijesne i naivne izjave o zastiti radnih mjesta,ako agrokor treba ici u stecaj,neka ide ako su stvoreni uvjeti za to,pa nije smak svijeta.ima stecajni zakon koji regulira takve stvari.problem je sto ce se nagodba produljivati koliko god bude trebalo.eto,uzdam se u ustavni sud, ma koliko to smijesno bilo.
Istom onom koji je sudio kako je politika htjela i u slučaju Belje Todorić država?
Jedino vani na sud ovdje od toga nema ništa.
[/quote]
zato i kažem “ma koliko to smiješno bilo”.
Osobnog sam mišljenja da je Ramljaka skinuo Sber.
[/quote]
A zašto to ne bi bio neki prethodni stav Ustavnog suda – Premijer zasigurno ima mogućnost da se prije svih informira o pravnim aspektima i stavovima koje će zauzeti Ustavni sud.
[/quote]
Nikako, sud nema stav, definitivno. Još ne, ali osluškuju publiku, kao Car u Areni. Postavlja se pitanje hoće li imati petlju potpisati protuustavnu odluku ? Sve osim rušenja Lexa bit će protuustavno i jednoga dana netko će ih pitati za zdravlje i toga se pojedinačno plaše.
Mislim da neće imati jedinstvo po tom pitanju, ali zato sam se plašio odugovlačenja. Odugovlače oni i sada, ali barem pod pritiskom medija su se obvezali da će se prikloniti jačem , na kraju .
Tko će biti jači i oni promatraju.
Nije Vladi lako, sada, obećali su Amerima devastaciju Agokora u njihovu korist uz cijenu socijalnog mira s dobavljačima, ali ima puno otpora .
Sve sam sigurniji da će Vlada pasti zbog ovoga i to relativno brzo.
Ja se nadam da ce cijeli ovaj slucaj pasti na ustavnom sudu i da se ovaj cirkus zaustavi,jer ovo sve postaje toliko jadno; intervencija drzave u privatnu kompanijj,minoriziranje vodeceg vjerovnika,stetne izjave za dionicare ,upitna jamstva, smijesne i naivne izjave o zastiti radnih mjesta,ako agrokor treba ici u stecaj,neka ide ako su stvoreni uvjeti za to,pa nije smak svijeta.ima stecajni zakon koji regulira takve stvari.problem je sto ce se nagodba produljivati koliko god bude trebalo.eto,uzdam se u ustavni sud, ma koliko to smijesno bilo.
Istom onom koji je sudio kako je politika htjela i u slučaju Belje Todorić država?
Jedino vani na sud ovdje od toga nema ništa.
[/quote]
zato i kažem "ma koliko to smiješno bilo".
[/quote]
A šta ćeš kada je sve u njihovim rukama. I ustavni! Nema tu sreće sve je to umreženo bolje od interneta.
Kada vidim koja se imena spominju kao moguća zamjena za Ramljaka, koje su im biografije, koje su im poslovne reference, dođe mi da se rasplačem.
upravo sam slusao na hrt radiju..trazim link ali ne mogu ga naci. kaže onaj predstavnik malih dobavljaca da ce trebati za pregovore zvati i male dionicare. znaci da sloventna društva opstanu a ona koja su zrela za stecaj da idu u stecaj. nisam uspio pronaci link, jos nisu stavili.ako je i to bio dio razgovora jucer, fantasticno.
Radijska emisija u “U mreži prvog” u 7,30 HRT 1. Gosti Purko,Brlošić i Ljubenko. Brlošić re rekao da bi trebalo u solventnim firmama naći neki model da se obeštete dioničari. Mislim da je kolega Posejdon prošli puta stavio link pa ako mu se da opet stavit ..vrijedi poslušat
Mali dobavljaci za ukljucivanje manjinskih dionicara: http://vijesti.hrt.hr/432185/jelicic-purko-o-agrokoru-ovo-sto-je-do-sada-bilo-je-izgubljeno-vrijeme
Poslusajte cijelu emisiju. Krenulo je…
Kontinuitet.
Sve od prve privatizacije do danas je kontinuitet.
Sve promjene vlada ( plavih i crvenih ) i sve promjene zakona, sve je kontinuitet koji je doveo do preuzimanja vrijednosti koje je trebalo preuzeti i različitih prilagodbi zakona da se to učini legalnim.
Prekidi kontinuiteta na ovim prostorima postižu se jedino ratovima.
Tada novi otimaju od starih…………. i novi kontinuitet može početi.
Ne očekujte ništa od nikoga.
Pokušajte živjeti kao da oni ne postoje.