Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odgovori Izdavatelja ZSE:
Jamčim za 1,06 milijardi EUR oko čega nisam ni uključen niti upoznat, pri čemu mi nisu poznate ni odredbe Ugovora o kreditu po osnovu kojeg jamčim

Javna dionička društva uvrštena u najviše i najzahtjevnije kotacije uređenog tržišta preuzimaju obveze višestruko više od njihova temeljnog kapitala, a da pri tome ne sudjeluju u postupcima preuzimanja tih obveza, nemaju saznanja o eventualnoj povredi ugovornih odredbi koje mogu proizvesti momentalnu obvezu plaćanja čitavog iznosa za kojeg su jamčili i naravno nemaju „saznanja“ oko „namjera i planova“ držatelja jamstava koja su izdali.

Izdvojeno iz odgovora Izdavatelja na upit Burze od 26.02.2018.

Najbolji mi je Todorić, kada kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa, koji se skriva u drugoj državi i doslovno je pobjegao, zbrisao, dao petama vjetra ko zadnji papak, pita “pa, kako je to moguće, u pravnoj državi” 🙂

Da ga čovjek ne zna, skupo bi ga platio

……………
Ramljak je čovjek iza kojega je stajala Vlada RH, pa ako navodiš da je otišao pod pritiskom dobro bi bilo navesti TKO to u RH može pritisnuti čovjeka kojega je imenovala Vlada RH?

Osobnog sam mišljenja da je Ramljaka skinuo Sber.

[/quote]

A zašto to ne bi bio neki prethodni stav Ustavnog suda – Premijer zasigurno ima mogućnost da se prije svih informira o pravnim aspektima i stavovima koje će zauzeti Ustavni sud.

Ako ste me pazljivo citali, mogli ste primjetiti 4 moja prijedloga za kvalitetniju i bolju nagodbu za hrvatsku ekonomiju. Prvo smjena Ramljaka – provedeno, drugo micanje Nizozemske i otvaranje mogucnosti trgovanja na nasoj burzi novim papirima – Nizozemske vise nema na stranicama Agrokora znaci provedeno, a i u Zagrebu ce se vjerojatno trgovat. Trece umjesto jednog povjerenika uprava vise ljudi, bit ce provedeno do kraja tjedna i cetvrto ukljucivanje manjinskih dionicara – ako ima imalo pameti bit ce provedeno.

Znaci tri moja prijedloga su gotovo u potpunosti prihvacena i sad cekamo cetvrti – najvazniji. I da ne ispadnem nesto jako pametan, ovo sve navedeno i predlozeno je isto kao kod Parmalata.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ja bih htio postaviti pitanje onima koji su još u Todomoru, bilo u jednoj ili više dionica. Pitanje glasi

Smatrate li da vam je još uvijek netko kriv ili ste možda nakon 180te blokade i 1080te loše vijesti možda ipak jedino sami odgovorni što st esvoj novac plasirali u nešto što

1. vrijedi otrpilike 0 kn
2. što može omrknuti na burzi, a osvanuti u Malom oglasniku

Plasirali smo svoj novac na temelju laznih financijskih izvjestaja.
Ako ti kupis auto za koji mislis da je Mercedes – jer ti tako pise u SLUZBENIM specifikacijama – a isporuce ti FICU i onda ti jos napisu "Ha, je*bi ga, to ti je rizik, k'o te je*be" – pretpostavljam da bi ti u takvom slucaju vjerojatno jos kupio i brisace (za Ladu).

Medjutim, u mom slucaju ja idem isterati makar blizu ono sto sam platio.

Tako da je moje osobno

3. ne volim da me se za novac pravi budalom. Novac je jedno od stvari za koje se ljudi ubijaju od kad je pamtivjeka i nije za zaje*nciju. I zato imamo te dionice i dalje.

A to koliko si altruist se vidi po tome da bi nam, valjda, savjetovao da utopimo te "bezvrijedne" dionice nekim tup*nima, pa onda neka oni trpe jos dodatnu stetu.
[/quote]
Slažem se da trebate sačuvati dio svoje imovine ako ste starosjedioc i kupovali dionice desetak do dvadesetak puta skuplje od sadašnjih cijena.
Mi koji smo unutra i po višestruko nižim cijenama zakonski imamo ista prava.Konkretno kupnjom
dionica ZVZD po 35 kn za jadnih 5,2 tis.kn kupio sam BV 200 puta veći tj.preko 1 mil.kn i moja prava su veća od nekoga tko je kupio 100 dionica po 5.000 kn i uložio 500 tisuća kn.Za mene je ovo hrvatski san koji
mi pruža priliku da na brzake postanem milijuner i ja se toga sna neću odreći bez borbe.Nema love bez motike.A ovo je teže od motike.Ako mi ne daju milom,ja ću pravnom silom i tu dileme nema.
Danas nam se presjednik vlade sastao sa svima koji dobivaju više,a neki kao lešinari i previše.Oporba,dobavljači,fondovi,kažu i Sper svi pjevaju o nagodbi koja ruši moj san,jer ako ja i svi mi
manjinski dioničari dobijemo ništa njima ostaje više.
E nećete razbojnici,rekao je Maminjo.Nećete mi ugasiti snove i nadu!!!!

Vaš link …

od svih njih, nitko ni jedne riječi o malim dioničarima…jasno je u kom pravcu sve ovo ide

https://www.vecernji.hr/vijesti/plenkovic-andrej-agrokor-vjerovnici-1228872

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Andrej Grubišić na uzivo N1!

Ja se nadam da ce cijeli ovaj slucaj pasti na ustavnom sudu i da se ovaj cirkus zaustavi,jer ovo sve postaje toliko jadno; intervencija drzave u privatnu kompanijj,minoriziranje vodeceg vjerovnika,stetne izjave za dionicare ,upitna jamstva, smijesne i naivne izjave o zastiti radnih mjesta,ako agrokor treba ici u stecaj,neka ide ako su stvoreni uvjeti za to,pa nije smak svijeta.ima stecajni zakon koji regulira takve stvari.problem je sto ce se nagodba produljivati koliko god bude trebalo.eto,uzdam se u ustavni sud, ma koliko to smijesno bilo.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-o-izboru-novog-izvanrednog-povjerenika-za-agrokor-ima-vise-imena-kuscevic-to-ce-biti-hrabar-dobar-strucnjak-posten-i-castan-covjek/7074552/

Kad Kuščević kaže da će novi povjerenik biti hrabar, dobar, pošten i častan, znači li to da misli da je Ramljak bio STRAŠLJIV, LOŠ, NEPOŠTEN i NEČASTAN ?

Ja se nadam da ce cijeli ovaj slucaj pasti na ustavnom sudu i da se ovaj cirkus zaustavi,jer ovo sve postaje toliko jadno; intervencija drzave u privatnu kompanijj,minoriziranje vodeceg vjerovnika,stetne izjave za dionicare ,upitna jamstva, smijesne i naivne izjave o zastiti radnih mjesta,ako agrokor treba ici u stecaj,neka ide ako su stvoreni uvjeti za to,pa nije smak svijeta.ima stecajni zakon koji regulira takve stvari.problem je sto ce se nagodba produljivati koliko god bude trebalo.eto,uzdam se u ustavni sud, ma koliko to smijesno bilo.

Istom onom koji je sudio kako je politika htjela i u slučaju Belje Todorić država?
Jedino vani na sud ovdje od toga nema ništa.

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

da li netko zna vise o ovom “medijatoru”?

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/tomislav-rosandic-najizgledniji-kandidat-za-povjerenika-za-agrokor-foto-20180226

New Report

Close