@serislav
Tako je. Nema vremena. Sto prije nagodba za Agrokor i Konzum, al kakve to veze ima sa dionicarima Leda, Jamnice, Belja, Vupika i ostalim zdravim firmama?
Ako mislis njih otet, e to ces ipak morat samo i iskljucivo preko suda. Pisi im pozurnice, al bez suda NECE ICI!
Trgovacki sud ce i potvrditi nagodbu,bez brige,a nabrojane dionice imaju itekako veze sa Agrokorom i Konzumom i kao dijelovi koncerna i kao jamci.
Dakle,ako se vjerovnici dogovore,sud se nece upustati u meritum vec samo potvrditi nagodbu ako ima dovoljan broj glasova vjerovnika.
Ili ce proci nagodba ili ide stecaj.Trece opcije jednostavno nema.
@serislav
Tako je. Nema vremena. Sto prije nagodba za Agrokor i Konzum, al kakve to veze ima sa dionicarima Leda, Jamnice, Belja, Vupika i ostalim zdravim firmama?
Ako mislis njih otet, e to ces ipak morat samo i iskljucivo preko suda. Pisi im pozurnice, al bez suda NECE ICI!
Potpuno se slažem.
LEDO,Jamnica ,Zvijezda i ostali”pozitivci”ne trebaju bitne korekcije.Tu se kotač okreće i sa lexom i bez lexa.
Gubitaši kao Konzum,Tisak,PIVK koji kao posljkedicu imaju gubitak iznad temeljnog kapitala zaslužuju rekonstrukciju.Da, ali vrag je u detaljima.Za svakog pojedinu kćer drugaćiji pristup.Kakva uravnilovka.Pa Jamnica je svrstana u istu košaru sa Konzumom .Jamnica kao društvo sa vjerovatno
najvećim rastom dobiti u zadnjih desetak godina i Konzum gubitaš.Ma ne ide to u istu košaru kao što je predviđala nagodba po Ramljaku.
KNZM i Tisak su u slićnim problemima.Pojeli kapital.Ali to nije isto.Svaki se treba riješavati drugaćije
u interesu svih.
Sama ideja o preuzimanju Konzuma od strane Tomija i dobavljača raduje.Ali ne raduje me činjenica
da bi vjerovnici bankari tu možda dali malo popusta,a naravnio to višestruko naplatili kroz deračinu
manjinskih dioničara,naravno uz blagoslov države i pritiska na sud.
Kao manjinski dioničar Todexa odlučio sam u slijedećih nekoliko mjeseci trošiti 3,75 kn dnevno radi
komentara u emisiji bez pardona.Moj mali prilog za širenje istine o Agrokoru.
@serislav
Ja ne otimam nista. Tko sam ja da nesto otmem?
Slazem se za sud. Sto prije ta crna rupa mora rijesiti trazbine.
Crna rupa zvana sud je zaustavila Ramljakov faraonski pristup rješavanja problema.Pisci i provoditelji lexa,pod floskulom da se radi zaštite velikih državnih interesa sve mora rješavati ad hock tj odmah,nastoje ubrzati stvar i rade pritisak na sud.Sve se mora riješavati po zakonu
a budući povjerenik mora nastojati da buduća nagodba bude predložena u okviru zakonskih okvira i da se
vjerovnicima ne omogući da budu iznad zakona.Mora se uspostaviti komunikacija prije nego se nagodba
sklopi.Sudac mora postupati neovisno,ali u prvom redu mora poštivati zakon.Normalno da će pisci
i provoditelji lexa nastojati sklopiti nagodbu što prije radi političkih poena,uz obrazloženje da postoji velika opasnost za cijelo gospodarstvo.Ne postoji opasnost za gospodarstvo .Jedini problem kojeg treba riješiti je Konzum.Sve ostalo što nije dugoročno održivo i treba u stečaj.I sa lexom i bez lexa.A ono što vrijedi nastavlja raditi i sa lexom i bez lexa.Nadajmo se da će udruga uspjeti artikulirati takvu poruku
javnom mjenju.Takav stav ću gurati i dalje,ne iz principa i radi svog interesa,nego radi toga jer je to
činjenica.
Šokirala me vlasnička struktura u Konzumu.KBZ ogromnih 24% vlasništva,a oni su najveći bijeli među manjincima.I jedan od osnivača Udruge.I u prijedlogu rješavanja problerma u Agrokoru i predloženoj nagodbi predlažu stečaj Konzuma.što praktično predstavlja otpis tih 24% potpunosti što je i logično jer
kapitala nema.KBZ prihvača da je izgubila sve u Konzumu i sa leksom i bez leksa i vjerovatno da će nastalu štetu morati tražiti u sudskom sporu vinovnika koji su falsificirali FI Konzuma.Oćito da oni
razlikuju svoje vlasništvo u Konzumu i npr.ZVijezdi.U Konzumu davaju prijedlog za otpis i svog udjela,jer smatraju da je to činjenica.I zato Udrugu njene prijedlofe treba dobro analizirati.Prijedlog udruge je
racionalan,ali ono što je bitno ne bi povlačio velike sudske sporove.
A zrcaljenje bi moglo ako se fokusira moglo spržiti i vjerovnike i dioničare(djelovanje leće).
Uostalom smatram da jamstva treba poništiti,a njihove vinovnike utužiti sa ciljem da im se omogući
guljenje krompira ,a privatna imovina zaplijeni.
Konzum je prikazivao dobit i isplacivao dividendu.
Naravno da ide tuzbe premo NO Konzuma.
Također, s obzirom da nisu isplacivani dobavljaci nego je cash isao u Agrokor, tuzba i prema Agrokoru.
Ja imam dionice Konzuma i nedam ih samo tako.
O Belju, Ledu i Jamnici necu ni govoriti
Polako, polako. Evo ja predlazem da vjerovnici uzmu svu tvoju privatnu imovinu i da ti blokiraju sve racune. Zasto? Pa zato da dobiju vise nego bez tvoje imovine. Sigurno bi i svi vjerovnici bili odusevljeni da kolac bude veci. Evo predlozi im to.
A moja imovina u dionicama Agrokora ima jednaku veznost i pravnu odgovornst prema vjerovnicima kao i tvoja privatna imovina.
Pustat spinove koji su netocni i vrlo tesko branjivi na sudu, a sud je jedino mjesto gdje se moja imovina moze oteti.
Sud ima i neke rokove, ne formalno, ali u svjetlu svih zbivanja bi se trebali pozuriti.
“Kvalitetno” rjesenje koje ce doci za deset godina nije kvalitetno. Niti se moze zbog njihove sporosti produljavati Lex. To bi bila zesca lakrdija. I zato treba pritisak na sud. Da pravovremeno donese odluke prema zakonu i pravdi. Pa kakve god bile. Jer je pravovremenost jedna od osnovnih komponenti pravicnosti.
Naime, najveci broj sporova pred Evropskim sudom za ljudska prava je RH izgubila bas zbog sporosti sudova. Jer ti otmu pravo na pravovremenost odluke.
Sud ima i neke rokove, ne formalno, ali u svjetlu svih zbivanja bi se trebali pozuriti.
"Kvalitetno" rjesenje koje ce doci za deset godina nije kvalitetno. Niti se moze zbog njihove sporosti produljavati Lex. To bi bila zesca lakrdija. I zato treba pritisak na sud. Da pravovremeno donese odluke prema zakonu i pravdi. Pa kakve god bile. Jer je pravovremenost jedna od osnovnih komponenti pravicnosti.
Naime, najveci broj sporova pred Evropskim sudom za ljudska prava je RH izgubila bas zbog sporosti sudova. Jer ti otmu pravo na pravovremenost odluke.
To se zove pravo na pravično suđenje!
Čudno – zar ti ono do neki dan nisi bio ljuti zagvornik dijametralno suprotnog stava – nagodba po svaku cijenu a onda beskonačne tužbe?
po meni je ovo jos jedan pritisak da se malo popusti
nece sud donjet nikakvu odluku o ustavnosti dok se ne vidi jeli prihvacen new deal
SUTNJA JE ZLATO
@bisakovi
Polako, polako. Evo ja predlazem da vjerovnici uzmu svu tvoju privatnu imovinu i da ti blokiraju sve racune. Zasto? Pa zato da dobiju vise nego bez tvoje imovine. Sigurno bi i svi vjerovnici bili odusevljeni da kolac bude veci. Evo predlozi im to.
A moja imovina u dionicama Agrokora ima jednaku veznost i pravnu odgovornst prema vjerovnicima kao i tvoja privatna imovina.
Pustat spinove koji su netocni i vrlo tesko branjivi na sudu, a sud je jedino mjesto gdje se moja imovina moze oteti.
Radi se o jamstvima.Ako ste vi jamcili za nekoga ili za nesto,a taj iz nekog razloga ili okolnosti ne izvrsi svoju obavezu,ona postaje vasa.Dakle,Vi ste zalozili svoju imovinu(jamcili za nekoga) i stoga preuzeli obvezu u ime duznika .Dakle,vasa premisa je da drustva-jamci nemaju obaveze prema vjerovnicima sto je netocno i pogresno.Cak niti udruga dionicara ne dijeli vase misljenje vec smatraju da treba primjeniti drugi model nagodbe .
Usporedba sa privatnom imovinom ne stoji u ovom slucaju jer i ako ste zalozili privatnu imovinu za kredit nekoga,biti ce vam oduzeta ako taj ne placa obaveze.