Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolege sa susjednog foruma su stavili ovaj tekst iz 2013.

Zanimljivo ga je pročitati iz današnje perspektive!

Nenad Bakić: Jeste li sada sretni što Todorić nije kupio Podravku?

Tako da potražiš našao bi i kako Bisakovi veliča Vupik, a priča protiv Belja.
A gdje smo sad živote moj?

Samo ruska ćirilica jer je koruptivna i premijum - srpska je za sirotinju https://www.fortenovagrupa.com/new-page Lik je Car!

vidi sad

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/532888/tommy-preuzima-konzum-slobodna-doznaje-vode-se-ozbiljni-razgovori-evo-zasto-je-ovo-jedna-od-najrealnijih-opcija-spasavanja-trgovackog-diva?utm_source=jutarnji.hr&utm_medium=widget&utm_campaign=midashanza

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1028275

Sto prije nagodba, rasprodaja, zrcaljenje, bili sto, ali fakat bilo sto, samo da vise nemamo nikakvu “hrvatsku pricu”, ” Vladinu pricu” i nista tome slicno. Koju neki ovdje zagovaraju nadajuci se kroz to nesto usicariti u nagodbi.
Prodaja, privatizacija i bok.
Onaj dan kad Cerp sve proda tada ce RH biti konacno oslobodjena. Od svojih losih politika.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovo nije bila teorija zavjere: briselski činovnici su doista nadigrali Ruse

Vaš link …

Odličan opis i za slijepe.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Krenulo je… napokon!

Vaš link …

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

@Lopina

Ma ,nista se ne trudim niti pokusavam dokazati.Vi imate svoj nacin trgovanja i logiku koju postujem i pokusavate zaraditi na "ovim valovima neizvjesnosti" sto je legitimno.
Prihvatili ste svjesno rizike potpunog gubitka na nekim dionicama i za to odvojili mali dio porfelja.
Ja vidim logiku u Vasem razmisljanju samo i jedino ako se trguje i dok se trguje predmetnim dionicama na burzi unatoc ogromnog rizika.Tuzbe protiv drzave od strane malih dionicara su ,po meni,samo gubitak energije i novca no to je vasa stvar i rizik.

Pa ne mora se samo tužiti država.Mislim da imamo dovoljno informacija da tužimo Uprave i NO društava kćeri za štetu društvima kćerima i dioničarima.Možemo tužiti i državu ako negdje napravi grešku u koracima.Možemo tužiti i Ramljaka zbog izjava koje su utjecale na pad cijena dionica.Čak ne moramo
pokrenuti ni odštetni zahtjev već upravni spor.Možemo tužiti sve.A udruga i njeni pravni savjetnici će nas u tome savjetovati.Mi male ribice ćemo plivati uz velike bijele,mislim na male ogromne dioničare.Za sada mirovinci šute.Valjda će se naći neki od ovih 15.000 kojima se želi oduzeti sve koji će ih dobro uzdrmati.Naravno da će to biti napad usmjeren na društva za upravljanje,a tada će se i oni razbuditi jer će se povesti priča o njihovoj proviziji tj.naknadi za upravljanjeDruštva za upravljanje pored pametnog ulaganja su obavezna poduzimati i sve pravne mogućnosti za zaštitu svojih investicija,a za propuste odgovaraju vlasnicima tj.cca 2 mil vlasnika udjela u fondovima.
Ponavljam,15.000 prosječno pametnijih i informiranijih,jer kao vlasnici dionica predstavljaju kremu
i pamet Hrvatske.Velika je to snaga koja djeluje na širokom frontu i teško se oduprijeti našim napadima.
Upravo se zato pokušava pričati o hitnosti.Kakva hitnost.Hitnost i brizina se koriste kada se nešto ukrade na brzinu pa slijedi tutanj.Temeljitost,smanjivanje štete za sve sudionike,Kvalitetna nagodba sa što manje sudovanja,a da bi se sve to napravilo potrebno je vrijeme.Bitno je da se kotač okreče u zdravim kćerima,a da se pušioničari kao što su KNZM.TISK,PIVK itd. zbog negativnog kapitala pretvore u društva koja će zarađivati.Jasno je da će puno njih u PSN ili u stečaj.Ostaje zdravo tkivo,čisti se bolesno.Ali samo polako.Ovo je ozbiljan projekt koji se bez obzira na nebitnu aferu o visini savjetničkih primanja i niz
nepravilnosti dobro razvija jer je jasno,a postaje sve jasnije da ovaj gigant Jugoistočne Europe je gigantska vrijednost.Naravno da ovakav razvoj situacije ne odgovara onima koji su se za male novce
htjeli dočepati velike imovine.

Uostalom smatram da vinovnike sklapanja jamstava treba tužiti sa ciljem da im se omogući guljenje krompira i oduzme privatna imovina.

https://www.logicno.com/vijesti/ovo-nije-bila-teorija-zavjere-briselski-cinovnici-su-doista-nadigrali-ruse.html
Vaš link …

Veci popis gluposti i nebuloznih konstrukcija nisam vidio nikad. A sve zapakirano u nekoliko istinitih detalja koji trebaju posluziti kao smokvin list za cinjenicu da se pohlepnik rasirio kao kuga, a da je to sve radio kako bi pred samim sobom i drugima prikrio cinjenicu da naprosto NE ZNA voditi svoj core business: maloprodaju.
Ledo i Jamnica te kombinati, kakvi god bili, su debelo sporedni. Maloprodaja je 70-80% Agrokora, a on to nije znao voditi. Da je znao krediti mu ne bi ni trebali.
Iduci koji posta afirmativan clanak o Todoricu leti na trajan ignore.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Lopina
Vremena nema.
Razumijem vas koji imate todex pa bi se nagodbarili do sudnjeg dana samo da dobijete barem nesto, ali interes svih ostalih, od vjerovnika, dobavljaca, politike, same drzave te nas netodeksovaca, makar parcijalni interesi bili i bitno razliciti, u jednom je sasvim jasan i PREVLADAVAJUC: NAGODBA STO PRIJE. BILO KAKVA.
Te ciscenje todeksnih subjekata s burze.
A sudovanje i operacije krajnika kroz dupe se moze obavljati i poslije toga. Beskonacno dugo.

Trenutno je u bankarskom sustavu oko 28 milijardi kuna viska. Istovremeno, mirovinci imaju oko 100 milijardi kuna. Sudovi su na potezu. Kad donesu pravorijek da su jamstva nistetna, evo prilike za nagodbu. Nagodbu u Agrokoru i Konzumu. Ostali su zdravi i nema nikakve potrebe da ih se dira.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ovo nije bila teorija zavjere: briselski činovnici su doista nadigrali Ruse

Vaš link …

Običan pamflet za neuke i one koji u svemu vide teorije zavjere (zemlja je ravna ploča, chemtrails, cijepljenje, bla, bla, popis je prilično dugačak ….), uglavnom dobro sam se nasmijao u ovo hladno nedeljno jutro …
Koliko autor razumije problematiku kad jadikuje nad todoričevim porezom na dobit je slijedeći pasus:
<>
Znači po njemu je legitimno kad Toda digne kredu za investicije i onda to ulazi u ukupni dug poduzeća, ali kad strani lanac želi investirati u Hr, onda bi on to po autoru trebao upisati u temeljni kapital poduzeća ??? Mislim, koja nebuloza, taj lik je očito prespavao osnove računovodstva i slične predmete … Zanima me da li bi on da investira vlastiti novac u vlastitu firmu to napravio kroz dokapitalizaciju ili bi isti posudio vlastitoj firmi uz nek makar i simboličnu kamatu …
A i ostatak teksta je na nivou hearsay-a …. nedokazivo, ali koga to briga, raja to puši ….

@serislav

Tako je. Nema vremena. Sto prije nagodba za Agrokor i Konzum, al kakve to veze ima sa dionicarima Leda, Jamnice, Belja, Vupika i ostalim zdravim firmama?

Ako mislis njih otet, e to ces ipak morat samo i iskljucivo preko suda. Pisi im pozurnice, al bez suda NECE ICI!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

vidjet ćemo sad kad se sazove skupština dioničara Konzuma. nama je najbitnije da vidimo da li se odustaje od zrcaljenja i kojekakvih pravo upitnih akrobacija. po svemu sudeći da. zdrave firme mogu bez problema otplatiti svoj dug a Konzum bi se trebao riješiti dokapom i pretvorbom duga u kapital.

New Report

Close