Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

popolo
Upravo tako, riješiti jamstva u 15 minuta, karikirano.
Jer doista više od toga niti ne treba.
Postoje uvjeti pod kojima se ona u tom obliku mogu izdati, do neke razine kapitala.
Definirano u člancima koje su kolege već postale.
Napravi se check lista, pogleda jesu li uvjeti zadovoljeni ili nisu. I to je to.
To odradi jedan sudac koji zna svoj posao, nikakvi vještaci, nadvještaci, vijeća i gluposti.
Ako je Trgovački odradio kako treba onda VTS samo potvrdi presudu 10 dana kasnije.
I tako bi to trebalo ići u uređenoj državi gdje je sud stručan, kvalitetan i pošten.
Naravno, ako ćemo stvari promatrati kroz hrvatsku birokratsku vizuru onda su to “godine trajanja uz bezbroj rasprava, pravnih radnji, tužbi i protutužbi, dokazivanja, vještačenja pa na kraju žalbi na sve moguće instance”.
Znači, možete posao napraviti brzo i kako treba ili ići ovim drugim putem.
Upravo to što ste gore napisali svjedoči koliko su hrvatski mozgovi trajno i nepopravljivo izdeformirani.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

popolo
Jer alternativno, ako to sud ne napravi do tada, a veliki dioničari koji su i vjerovnici u nekom dijelu (Adris, Grgić) su jamstva osporili na sudu i sudu prebacili lopticu, onda se dolazi u situaciju apsolutnog pravnog vakuuma u kojem nisu upitne same osporene tražbine i glasačka prava, već i ukupni koncept nagodbe te uopće raspoloživa imovina za podjelu.
Ako su jamstva validna imovina je cca. 350-40 mlrd, ako se ne varam.
Ako jamstva padnu onda je za cijelu trećinu manje, jer ne mogu dirnuti dionice malih suvlasnika.
Nema novog Agrokora, nema ničega, samo pljenidba Agrokorovih udjela.
I KADA bi to sud trebao rješavati ako ne ODMAH?!?!?
Za 10 godina kad sva imovina bude podijeljena, likvidirana i već nekoliko puta promijeni vlasnika?!?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@serislav
a kako bi ta jamstva trebala i mogla biti poništena, kad to nitko još nije niti zatražio??

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

http://hr.n1info.com/a282592/Vijesti/Boris-Raseta-Jucer-je-premijera-odbilo-cak-16-ljudi.html

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

zorangutan
Mislim da jest.
Osporeno je dosta tražbina i jamstva.
Sud treba djelovati.

Kao da premijer može smijeniti Dalićku. Sama je priznala da je pisala nakaradni Lex a iza nje stoje mnogo jače sile od ovih domaćih skorojevića.
Žena zmaj gospodari političkom scenom a ne onaj tko bi po položaju i ovlastima trebao. I ne možete joj pera odbiti.
Njenog posla se neće nitko normalan i zdrava razuma prihvatiti, nema zamjene jer je sve oko Lexa kontaminirano gore od Černobila.

Jel tko može dešifrirat šta piše u ovome ?

@serislav
po 100-i put: osporavanje jamstava u postupku nagodbe nema veze s proglašavanjem jamstava nevaljanima….to što je netko osporio jamstva u postupku nagodbe i sud to eventualno prihvatio u TOM postupku, nije ta jamstva automatski poništio kao nevaljana! za to je potrebno dugotrajno dokazivanje i parničenje na sudu…

hahaha, ramo tužio beru i sad bero cvili da će morati platiti 150.000 kuna jer mu je jezik brži od pameti :-)))

BERNARDIĆ NAKON ROČIŠTA: ‘Ramljak me tužio, traži 150.000 kuna. Tom čovjeku valjda nikad nije dosta novca’

hahaha, ramo tužio beru i sad bero cvili da će morati platiti 150.000 kuna jer mu je jezik brži od pameti :-)))

https://net.hr/danas/hrvatska/pocela-sudska-borba-ramljaka-i-bernardica-sve-sto-je-bernardic-govorio-bilo-je-motivirano-roll-upom/

Svojom ostavkom je Ramljak dao dovoljno dokaza da je ovaj tuženi bio u pravu.

Neće baš tako Bero proći lišo. To što je Ramljak radio ili nije radio tek treba ustanoviti. To uopće neće biti predmet ovog postupka, niti je Ramljak ovdje tužen niti on ima što dokazivati. Jedini dokaz je pravomoćna ili nepravomoćna presuda ili barem podignuta i potvrđena kaznena prijava, za sve drugo Bero puši sud. Vrlo je vjerojatno da će tako i ispasti, osim ako ga bude odugovlačio toliko dugo dok se ovome nešto ne dokaže. No, koliko god sam gledao i razmišljao, ne znam po kojem zakonu i kojem članku bi ga uopće mogli i prijaviti, a kamoli suditi mu. To ne znači da nije uhljebio sve svoje koje zna, vjerovatno jeste, ali ih je uhlijebio na način da ih je plaćala privatna kompanija koju je opet plaćala privatna kompanija i koja je znala što plaća i koga plaća.

Nema tu pravno ničeg IMHO, u pravnome smislu gledajući.

Kao da premijer može smijeniti Dalićku. Sama je priznala da je pisala nakaradni Lex a iza nje stoje mnogo jače sile od ovih domaćih skorojevića.
Žena zmaj gospodari političkom scenom a ne onaj tko bi po položaju i ovlastima trebao. I ne možete joj pera odbiti.
Njenog posla se neće nitko normalan i zdrava razuma prihvatiti, nema zamjene jer je sve oko Lexa kontaminirano gore od Černobila.

Da i hoce smjenit Dalić Murganić, svejedno, nemože jer nema 76 glasova u Saboru za nove ministre.
Zakocili su s j…lex-cjelu drzavu

Sad ce cirkusarija kao s Maricem, dok ne prikupi 76 glasova SQ

New Report

Close