Privitak kao priprema za ono što nam kao manjinskim dioničarima slijedi.
Ne mora nuzno biti, mada sile tako kuhaju.
Dovoljno je da sud odradi svoj posao s osporenim trazbinama i jamstvima i to je to.
E sad, da li se uopce smije vrsiti pritisak na sud da nesto rijesi, ono, u suvislom roku?
Da li Lex ili neki drugi zakon propisuju rok za rjesavanje osporenih stvari u okviru ovakvog postupka? Ovo je kljucno.
Manjinski dioničari koji to i nisu budući da u nekim operativnim kompanijama posjeduju 50+ dionica?
Čini mi se da su uvelike zaostao za razvojem situacije – bar pola godine.
To što sugeriraš bilo je aktualno prije pola godine, a sada prevladava sasvim drugačiji stav u javnosti te mi se čini da je Lex kako ga je ponudio “Ramljak” pred nepremostivim preprekama.
Evo jedan od nacina kako rijesiti problem: http://www.dionicari-agrokora.hr/
Ramljak je spreman sve unistiti kako bi sebi i svojim drugovima osigurao milijune.
Na potezu su sudovi…
Sava, nisam prespavao zadnjih pola godine, nego samo vidim da je politika svoju sudbinu vezala uz postizanje nagodbe. Pod svaku cijenu.
I ne vidim sluh za ponuđena i javno predstavljena te bolja alternativna rješenja.
Ali, dao Bog da me daljnji razvoj situacije demantira.
Evo jedan od nacina kako rijesiti problem: http://www.dionicari-agrokora.hr/
Ramljak je spreman sve unistiti kako bi sebi i svojim drugovima osigurao milijune.
Na potezu su sudovi…
Ha, ha, ha “Udruga većinskog dioničara – Ivica Todorić” se javila!
Zasto nitko ne spominje tuzbu protiv bivseg revizora???
Nitko? Ja.
To mi je u planu kao sekundarna tuzba. Prva prema upravama, druga prema revizoru, treca prema Todoreskuu. Ili ce biti skupna, to su pravni detalji koje jos ne znam.
Sava, nisam prespavao zadnjih pola godine, nego samo vidim da je politika svoju sudbinu vezala uz postizanje nagodbe. Pod svaku cijenu.
I ne vidim sluh za ponuđena i javno predstavljena te bolja alternativna rješenja.
Ja se slazem.
99% da ce ovo ici kroz tuzbe. Politicki im je jeftinije – njihovi gubitci se ne vide na politickim bilancama, jer tuzbe ce biti okoncane za vrijeme neke druge vlade.
Ali ce zato naslovnice novina zvoniti sa “Spasioci Agrokora” i slicnim sra*ima.
Zašto netko radi tuđi posao – nisam siguran da iza takvih ne stoji neki drugi interes koji je suprotan mom interesu.
Svatko tko je podigao tužbu u zaštiti svog vlasništva je vjerodostojan – tu svakako ubrajam Agram i KBZ.
Bit će ili/ili – mini Dayton ili mini Remetinec!
A možda i prije sud razriješi sve naše dileme – neke su već razriješene s sudski utvrđenim tražbinama od 15.01.
Svaka ti dala i velik ti poras’o.
Hvala za ovo, detaljno cu prouciti!
P.S. Kako se u ovom sra’u daju oni + i – ? Thumbs up i thumbs down? Svaki put kad stisnem pored necijeg imena, nista se ne dogodi.
Netko trazi podlogu za tuzbu dionicara?
U PRILOGU.
Juric je original iz kojeg sam ekstrahirao bitne clanke.
(Ako vam apokalipticari ovdje budu nesto pricali).
Ja se slazem.
99% da ce ovo ici kroz tuzbe. Politicki im je jeftinije – njihovi gubitci se ne vide na politickim bilancama, jer tuzbe ce biti okoncane za vrijeme neke druge vlade.
Ali ce zato naslovnice novina zvoniti sa "Spasioci Agrokora" i slicnim sra*ima.
[/quote]
Tuzbe ce drasticno smanjiti index ekonomskih sloboda, pravne sigurnosti i na kraju kreditni rejting zemlje. Pogotovo s aspekta tuzbi americkih fondova dionicara Leda, BAT-a dionicara Tiska i ostalih jacih igraca.
Ovakva nagodba ogroman je udar na pravnu sigurnost u Hrvatskoj i rane cemo lizat jos godinama.
O unistenju trzista kapitala necu ni pisat…