Bojim se da ce ga maknuti, ali da ce nasljednik napraviti isto.
Nema kod nas pameti.
Bitan je samo privatni interes.
Ipak, na sudu cemo pobijediti.
Pitanje je samo tko ce u tom trenutku puniti proracun iz kojeg ce nam se isplatiti steta
Nemate razloga za brigu jer vam proracun sigurno nece platiti stetu.
Drzava sigurno nije odgovorna za gubitke investitora na trzistu kapitala-burzi!
Ti doista lupaš i lupaš. Koja lova od dioničara je završila u Argokorovom sustavu? Nijedna jedina lipa.
Pa tebi nisu poznati najosnovniji koncepti, pa čak ni to što je burza.
Ti znači misliš da kada kupiš dionicu da ta lova završava u društvu 🙂
[/quote]
Dokapitalizacija Leda po 8.000 kn ,preko 800 mil.kn./mislim da su time kupili Fricom Srbija. Repo poslovi za financiranje Agrokora.Agrokor založi dionice i dobije lovu,ne Ivica Todorić nego Agrokor.
Pa to je u normalnom poslovanju bio idealan način za financiranje predsezonske nelikvidnosti sustava i pripreme za glavnu turističku sezonu.
Dakle,mirovinci i institucionalci su upucali novac u Agrokor,slično kao i vjerovnici,direktno u biznis..Po prijedlogu nagodbe po Ramljaku osigurani vjerovnici
naplačuju 100%,ostali vjerovnici pa makar da su uložili i u KONZUM,ili PIVK koji imaju negativan kapital
se naplaćuju uz diskont,a mirovinci koji su uložili u LEDO će dobiti ništa,a oni su praktično investirali
za širenje Leda.To nije etično ni moralno,ni pošteno od povjerenika.A što se može očekivati od osobe koja je od
prvog dana stupanja na dužnost bila nemoralna ,neetična po narodski pokvarena i lupeška.
Ako ga i ostave na dužnosti za nas male dioničare /LEDO,KBZ,ADRIS itd i ja sam tu//povoljnije jer ga se može lomiti na moralnom integritetu.
Međutim,nas male dioničare/špekulante/ etika i ne interesira.Mi se kockamo jer smatramo da postoje
pravna osnova da ti veliki manjinci zaštite svoju imovinu,a usput ćemo i mi dobiti pinkicu što je na stotine posto više u odnosu na sadašnje cijene.
Za nas koji smo se odlučili na sudovanje do sudnjeg dana situacija sve povoljnija.
BELJE pada,Vupik pada,ZVZD pada LEDO i Jamnica se drže.To je prilika za dokup i za potencijalno povečanje broja papira.
Naravno da racionalni investitori neće ulagati u Todex,ali mi kockari ili špekulanti ćemo se izložiti
prema vlastitoj sklonosti prema riziku.Todex je visokorizična investicija gdje se može izgubiti sve.
Uostalom smatram da jamstva treba poništiti a vinovnike njihovog sklapanja utužiti s namjeom da im se omogući guljenje krompira i oduzme privatna imovina za naknadu štete oštećenim dioničarima.
Vezano za to da državni proračun neće trpiti štetu.
Ako dioničari izgube, recimo 5 milijardi kuna, taj novac neće više nikada doći pod kontrolu ministarstva financija (PDV/dobit/parafiskalni nameti). Toliko o pameti, pogotovo ako tih 5 milijardi prepuste strancu.
Nista se nebi promjenilo.Stranci ce isto placati poreze.
[/quote]
Neće plaćati preze u Hrvatskojj.Sve što odnesu nama malim dioničarima ,a to su uglavnom hrvatske
pravne i fizičke osobe će pripasti vjerovnicima.Nažalost struktura vjerovnika je takva da će većina
tih odnesenih hrvatskih milijardi pripasti strancima koji hrvatskoj državi neće platiti ni kune poreza
jer svi će vjerovnici samo smanjiti gubitke i ne bi u kratkom roku trebali ostvariri dobit.
Jednostavno rećeno ako meni ukradete mojih x dionica Zvijezde,a to date strancima jasno je da sam ja siromašniji a stranac bogatiji.Da je Amerika ovako štitila imovinu svojih građana i dalje bi bili kolonija a ne najbogatija i najprosperitetnija zemlja svijeta. Država je sa ovakvom nagodbom veliki gubitnik.Usudio bih se reći da će dugoroćna šteta za državu,a i njene građane biti veća od koristi tj floskula i skrivanja zaštite zaposlenih i radnih mjesta.
Međutim ima vremena da se sve popravi.Pa još nije sklepano ni stalno vjerovničko vijeće.
Ukoliko se ponavljam,molim oprostite.
Poprilicno dobar i jasan prikaz meteza sa Agroorom http://www.7dnevno.hr/izdvajanja/izdvojeno/roll-up-nagodba-rusi-agrokor-i-hrvatsko-gospodarstvo/
Konacno pravi tekst
Cak i da je ovakva nagodba legalna i zakonita napravit ce veliku stetu hr ekonomiji. Dobavljace ce bojkotirat prevareni dionicari, a burza ce se raspast.
HRT Otvoreno, Andrej Grubišić o predloženoj nagodbi izvanredne uprave i manjinskih dioničara:
“Jedan od problema s ovom nagodbom jest da se nekog sili da se unaprijed nečega odrekne, što recimo nije slučaj sa prijedlogom nagodbe manjinskih dioničara”
Steta koju ce Ramljak napraviti hrvatskom trzistu kapitala ako ovakva nagodba bude prihvacena sanirat ce se jos godinama. Ovo sto Ramljak radi na rubu je velikog kriminala i zadnji je trenutak da ga Plenkovic smjeni.
Ramljak je tu nebitan – on je mali piun dok se pred odborom jasno vidjelo tko vuče konce.
Čak mi ga je u neku ruku bilo i žao – posuo se pepelom jer i njemu su sada neke stvari puno jasnije.
Napadaju ga da svojoj bivšoj firmi nariktao posao i da izvlači lovu iz Agrkokora – nije točno, lovu izvlače neki sasvim drugi pa ako se malo poslućite dostupnim podatcima na internetu viditi će te kakova je to ekipa i što je tu PR do sada odradio.
Meni se čini da sve to vuče dijelom preko Adriatica.net?
A što onda ima similar konotacije Fimi medie?
[/quote]
ne čini li se vama da mi u državi za jedno radno mjesto zapošljavamo 6-7 ljudi, kojekakve PR-ovce, glasnogovornike, komunikatore, razne savjetnike, pa tko je na funkciji može samo imati tijelo i glavu, sve ostalo mu rješavaju drugi, nekako mi se čini da je to sve bespotrebno i da je izvor problema, ljudi se povežu i onda prave probleme, ovdje je sve to isprepleteno da bi bilo slučajno, mislim da to sve treba razjuriti
Dokapitalizacija Leda po 8.000 kn ,preko 800 mil.kn./mislim da su time kupili Fricom Srbija. Repo poslovi za financiranje Agrokora.Agrokor založi dionice i dobije lovu,ne Ivica Todorić nego Agrokor.
Pa to je u normalnom poslovanju bio idealan način za financiranje predsezonske nelikvidnosti sustava i pripreme za glavnu turističku sezonu.
Ti dobro znaš da se ovdje uopće o tome ne piše, nego se radi u kupovini dionica putem burze. Ekipa ovdje govori o takvoj vrsti ulaganja kada kaže da im netko trebao nadoknaditi štetu i da će nekoga tužiti.
Tko je od Vas dokapitalizirao LEDO ili ima dionica iz nekog IPO-a ili iz bilo kojeg modela gdje je uplaćen novac završio u Agrokoru? Uvjeren sa da nema takvoga.
HRT Otvoreno, Andrej Grubišić o predloženoj nagodbi izvanredne uprave i manjinskih dioničara:
“Jedan od problema s ovom nagodbom jest da se nekog sili da se unaprijed nečega odrekne, što recimo nije slučaj sa prijedlogom nagodbe manjinskih dioničara”
Ovdje je zapravo kljucno pitanje, uzimajuci u obzir nacrt nagodbe, jamstva itd. kako i kada ce odraditi ona crna rupa od Kalkute u nas, pravosudje.
Ako su jamstva i hrpa trazbina osporeno, potencijalno i skroz nezakonito, ako su svi upuceni na parnice oko dokazivanja toga, ako je vjerovnicko vijece privremeno, stalnog jos nema, ako se provlaci to da ce moci glasati cak i placene trazbine (?!?), a rokovi za nagodbu idu, najavljuju se sastanci na tajnim lokacijama oko nagodbe, pa zar nije apsolutno nasusno da pravosudje to rijesi odmah i da se zna s cim se uopce ide za stol, tj. da li je nacrt nagodbe uopce legalan i koliko potrazivanja i glasackih prava zapravo uopce ima? Bilo bi prosto nevjerovatno da ide bez toga.
Zaista, da li je to sad na rasporedu, prije pregovora o nagodbi, ili je to nesto sto je moguce da bude doneseno nakon nagodbe? Sto bi bila travestija.
Kako god prođe s nagodbom ponovno će napraviti potres na zse.
Ako ramo i CO budu išli na ruku dioničarima iz razno raznih razloga, ponovno bi se mogla dogoditi rasprodaja ostalih izdanja i povratak u otpisane….
Iako tom dajem svega 15 % šanse…