@jmz
Ah, ti si to nesto odgovarao escobarbaru? Sad sam vidio, prije nego sam se ulogirao.
Rekao je da nakon IPO-a tvrtke vise nemaju nikakve koristi od dionica?
TEORETSKI tocno.
Prakticno – ako se s njim zelis natezati – pitaj ga sto se dogadja kada tvrtke prodaju svoje trezorske dionice[/i][/u], tj. dionice koje su im ostale u vlasnistvu/nisu plasirane/nisu prodane/kupljene nazad u buybacku? Kuda ide onda taj novac s kojim oni prodaju te dionice?
Pokusao sam objasnit da svaka kuna živog novca uložena u ZSE bez obzira na gubitak ili dobitak, kad tad mora i otić sa ZSE i završava u potrošnji (porez), štednji ili obvznicama (financiranje) ili u čarapi. Ako ne sve onda bar dio.
Ako kunu proglasiš nulom, ona nikad više neće završit u potrošnji, štednji. obveznici svejedno. Ne postoji multipla (poluga) nule kojom možeš nešto stvarat dalje.
Komu to nije jasno, pomoći mu nema.
Veliki stručnjače , kad prodam dio i iznesem sa burze mogu to samo potrošit ili ušit u čarapu.
Vidim da si i ti stigao direktno s Harvarda.
I? Ti si napisao da je to gotovina koja je završila kod todorića, ne ja. Daj objasni to svekolikom pučanstvu, koje veze imaju tvoja kupnja/prodaja na burzi sa stanjem keša kod Agrokorovih kompanija.
@jmz
Ah, ti si to nesto odgovarao escobarbaru? Sad sam vidio, prije nego sam se ulogirao.
Rekao je da nakon IPO-a tvrtke vise nemaju nikakve koristi od dionica?
TEORETSKI tocno.
Prakticno – ako se s njim zelis natezati – pitaj ga sto se dogadja kada tvrtke prodaju svoje trezorske dionice[/i][/u], tj. dionice koje su im ostale u vlasnistvu/nisu plasirane/nisu prodane/kupljene nazad u buybacku? Kuda ide onda taj novac s kojim oni prodaju te dionice?
Koje veze trezorske dionice imaju sa dionicama koji si ti kupio na burzi. Ti si decidirano izjavio da ta lova završava u gotovini kod Torodića. Pročitaj.
Dvije su cinjenice isplivale i jasno pokazuju da je Ramljak jako dobro citavo vrijeme znao sto radi.
Prvo, zasto nije ultimativno zahtjevao da postoji vijece od dva ili tri covjeka u kojem bi on bio jedan clan. Tako bi mogucnost pogreske i losih odluka bila znatno smanjena. Covjek i magarac znaju vise nego covjek sam.
Znaci, jasna tedencija je bila da bude sam i da sam donosi odluke kako bi mogao raditi upravo ovo.
Druga bitna stvar je pitanje zasto nije ponudio dva ili tri prijedloga nagodbe koje bi onda mogli analizirati i naci najmanje lose rjesenje.
I nemojte reci, nije bilo dovoljno vremena za vise prijedloga. Bilo je i jos ga ima. Samo je pitanje hoce li Ramljak provest ovu legalnu (??) pljacku i tko ce snosit posljedice. Plenkovic i mirovinski fondovi su na potezu.
ako nije znao za naknade, da li je uopće znao, odnosno da li zna za kako izgleda Ramljakova nagodba?? Ako ne zna možda i nju trenutno proučava, a ako zna i ništa ne napravi, e onda je sve jasno. Mislim da bi mu trebalo bit dosta stvari jasnije nakon ove presice u četvrtak. čak i da do sada apsolutno ništa nije znao 😀
Steta koju ce Ramljak napraviti hrvatskom trzistu kapitala ako ovakva nagodba bude prihvacena sanirat ce se jos godinama. Ovo sto Ramljak radi na rubu je velikog kriminala i zadnji je trenutak da ga Plenkovic smjeni.
Bojim se da ce ga maknuti, ali da ce nasljednik napraviti isto.
Nema kod nas pameti.
Bitan je samo privatni interes.
Ipak, na sudu cemo pobijediti.
Pitanje je samo tko ce u tom trenutku puniti proracun iz kojeg ce nam se isplatiti steta
Poprilicno dobar i jasan prikaz meteza sa Agroorom http://www.7dnevno.hr/izdvajanja/izdvojeno/roll-up-nagodba-rusi-agrokor-i-hrvatsko-gospodarstvo/
Steta koju ce Ramljak napraviti hrvatskom trzistu kapitala ako ovakva nagodba bude prihvacena sanirat ce se jos godinama. Ovo sto Ramljak radi na rubu je velikog kriminala i zadnji je trenutak da ga Plenkovic smjeni.
Ramljak je tu nebitan – on je mali piun dok se pred odborom jasno vidjelo tko vuče konce.
Čak mi ga je u neku ruku bilo i žao – posuo se pepelom jer i njemu su sada neke stvari puno jasnije.
Napadaju ga da svojoj bivšoj firmi nariktao posao i da izvlači lovu iz Agrkokora – nije točno, lovu izvlače neki sasvim drugi pa ako se malo poslućite dostupnim podatcima na internetu viditi će te kakova je to ekipa i što je tu PR do sada odradio.
Meni se čini da sve to vuče dijelom preko Adriatica.net?
A što onda ima similar konotacije Fimi medie?
1. Proces je kontaminiran i treba ga zaustavit, odnosno resetirat.
2. Potjerat Ramljaka i njegovu ekipu.
3. Izabrat nove ljude i dat im godinu dana (produzit zakon) za proces restrukturiranja maloprodaje.
4. Ukljucit hrvatske mirovinske fondove i pripremat IPO Agrokora na Zagrebackoj burzi.
Jos ima vremena. Plenkovic je na potezu. Sad treba pokazat da je drzavnik. Ako provede ove 4 tocke, spasi Agrokor a pritom ojaca a ne unisti trziste kapitala kako je sad zamisljeno, sigurno dobiva izbore. Pogotovo sto mu to otvara mogucnost IPO-a HEP-a i novu bazu glasova.
Sve stoji, al bojim se da ne možeš raditi IPO jednom propale kompanije, pogotovo sa ovakvim dubiozama. Taj IPO ne bi imao šanse. Agrokor će se raspasti na društva i ta će biti jednom prodana.