triba malo pokazat da nismo prćija
naši
saborski zastupnici
su kao panjevi
veze nemaju
socijalizam je to
još u
glavama
Taj novac je od dionicara dat u gotovini (nema tu todorica).
Ovo mislis na IPO? Jer samo tada kompanija dobiva novac od dionica.
Trgovanje na ZSE nije vezano direktno za kompanije, tj. kasnije kompanije ne dobivaju apsolutno nista od prodaje. Ni centa, ni kune.
Zato me odvjetnik i upozorio da JEDINI put kojim mogu ici u tuzbi je tuzba protiv UPRAVE i NADZORNOG odbora za FALSIFIKACIJU IZVJESTAJA, tj. za PRIJEVARU koja je rezultirala gubitkom imovine.
E, sad – tu se moj odvjetnik i ja ne slazemo. On kaze da obzirom da sam kupio dionice PRIJE nego su objavljena izvjesca, da je cak i PAD – iako ja nisam ostvario racunovodstveni gubitak prodajom – de facto meni napravio “gubitak imovine, tj. stetu”, i da po zakonu, onog trenutka kada ja dobijem gubitak imovine na temelju laznih podataka SVJESNO PLASIRANIH (!) – ja mogu tuziti. I da mogu slobodno prodati te dionice, da mi to NECE utjecati na mogucnost tuzbe ili ne – jer steta je dokaziva, djelo je dokazivo, nebitno je imas li ti u posjedu unistenu imovinu ili ne.
“Ako si napravio kucu na trusnom podrucju, a osoba koja ti je prodala zemlju je imala podatke i SVJESNO ih zatajila, ti ju mozes tuziti za odstetu – neovisno o tome jesi li ti tu kucu u medjuvremenu prodao ili ne”
JA pak mislim da dok ne dodje do unistenja dionica, ja nemam DOKAZ stete – tj. racunovodstvenu kategoriju dobitka/gubitka, razliku ulozenog/isplacenog – tako da je moja tuzba SLABIJA. To je razlog sto ne prodajem. Ovo sada je dosta novca – cak i sada – ali je sica i svjesno cu se od nje oprostiti ako bude potrebno. Ali mi sluzi kao PUT prema vecoj kompenzaciji.
A sama cinjenica da sam ja zgubio novac na burzi – to nemam pravo nikoga tuziti. To je posljedica.
No, obzirom da se USTANOVIO fakat postojanja laznih financijskih izvjestaja, sto sa sobom nosi ORGANIZIRANJE PRIJEVARE – tu imam bazu za tuzbu.
Tako sam i dosao na ovaj… forum. Da vidim ima li jos ljudi koji su zainteresirani za sutuznistvo (joint class action).
Tako da me bas zanima kako ce izgledati tuzbe onih koji su kupili NAKON objave financijskih izvjesca.
Ljudi ne vide clash points. Ovdje su pare koje dobivaju savjetnici NEBITNE.
Bitno je:
– Kako vratiti pare vjerovnicima, a da se ne ide u stecaj pri cemu ce SVI otici k vragu, a da NAGODBOM se napravi minimum problema? Sto bi uredno moglo.
– Kako kompenzirati stetu od laznih financijskih izvjestaja malim dionicarima? Jer ovo NIJE BILO ULAGANJE U BURZU – ovo je bila PRIJEVARA. Ako netko misli da ce kompanije izdrzati tuzbe od 5-7 MILIJARDI KUNA, onda se grdno varaju.
– Jesu li jamstva legalna ili ne? Ako nisu – to sto su AKTIVIRANA je NEBITNO. Mozes kupiti ukradeni auto, ali ces ga morati vratiti i/ili kompenzirati. Bez obzira jesi li ga vozio 1, 100, 1000 km ili ga imao 1, 10 ili 100 godina.
P.S. Zbog ovakvog posta sam i stavio ove tuk+ce na ignore – lijepo im objasnjeno, detaljno, 2 puta. Treci put dodju i ponove prvi argument – valjda se nadajuci da cu ja opet pisati. Zaboravi.
Ali zašto bi ovo itko htio kupovati “ako su dugovi veći od kapitala”?
Stvarno belosvetske budale!
Ali zašto bi ovo itko htio kupovati "ako su dugovi veći od kapitala"?
Zato sto objekti imaju vrijednost, a dionice je po planu vjerovnika uskoro nece imati. Kako ce to tebi pomoci?
Jer ju je Ramzes oznacio kao “available for sell”.
Nista posebno.
A prodat ju moze lagano – cijena 1 kuna, uz uvijet da se vrate dugovi.
Sto ce biti i strategija za cijeli Agrokor ako ga stecajiziraju.
“Što se tiče Ramljaka, on je u bivšoj tvrtki radio za plaću kakvu primaju blagajnice u Konzumu. Sad je dobio priliku, zakonitu, da se osigura za cijeli život. I sebe i neke svoje suradnike. Tko bi na njegovom mjestu propustio priliku?“, zaključuje Rašeta.
Nije imo ni za platit alimentaciju.
Di ga samo nađoše.
Jadan, sigurno dobru proviziju plaća . Poslje ovog _ penzija.😛
@jmz
Ah, ti si to nesto odgovarao escobarbaru? Sad sam vidio, prije nego sam se ulogirao.
Rekao je da nakon IPO-a tvrtke vise nemaju nikakve koristi od dionica?
TEORETSKI tocno.
Prakticno – ako se s njim zelis natezati – pitaj ga sto se dogadja kada tvrtke prodaju svoje trezorske dionice[/i][/u], tj. dionice koje su im ostale u vlasnistvu/nisu plasirane/nisu prodane/kupljene nazad u buybacku? Kuda ide onda taj novac s kojim oni prodaju te dionice?
ramljaka maknuti neće, to ste do sada mogli shvatiti jer niti ima vremena niti ima volje za to, a nagodba ide dalje
E-oglasna i e-predmet za 15.02. i 16.02. niti jedne objave!
Kakva je dakle sudbina Agrokora ili Lex Agrokora?