Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najgore sto se zapravo moze dogoditi je da prodje plan udruge dionicara i da se onda svi povesele, pocnu kupovati todex, a da onda na kraju lesinari krenu tuzakati godinama.
Jer ce se onda crni veo todexa lelujati nad cijelom burzom jos godinama. Jamstva legalna nelegalna, vazeca, ponistena, mi osteceni itd.
S druge strane, najbolje je sve podaviti po Raminom planu, delistirati, a onda se tuzakajte do sudnjeg dana, ali van burze.
Jer pazite, ode todex, joa par gradjevinara u stecaj i burza ce zapravo postati prilicno kvalitetnog sastava. Mnogo boljeg nego prije iliti sada.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@serislav

Kako mislis idemo up? Pitaj bilo kojeg brokera i reci ce ti da ljudi povlace novac sa ZSE-a i ulazu vani ili u neke druge oblike imovine.

A ako mislis da ce mirovinci dizat s mojom lovom u drugom stupu, grdno se varas. Oni ce biti ugaseni za max 3 godine, odnosno najkasnije nakon iducih parlamentarnih izbora. Oni su si s ovakvim ponasnjem u slucaju Agrokor potpisali smrtnu presudu. Ovo je njihov kraj.

Tako da ne vidim tko bi dizao dionice.

Ne vidim tendencije koje bi na to ukazivale.
Dapace, prica se o podizanju iznosa za drugi stup.
Kako prvi stup propada tako ce drugi zapravo postati onaj glavni.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Jel moguce?

Ramljak je izgleda bivsi!!!!!!!! Ceka se gospodin predsjednik vlade!

Dvije stranke vladajuce koalicije nemaju nista protiv smjene, dapace prizeljkuju je! Cak je i sam Ramljak danas rekao da je smjena moguca bez ozbiljnih kozekvenci.

Sutra je zanimljiv dan!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Postoji jedan jaki razlog zbog kojeg mirovinski fondovi vise ne mogu biti ugaseni: imaju previse imovine.
Prije nekoliko godina to je jos moglo proci, sad vise ne.
S jedne strane, za imovinu u obveznicama, drzava bi postala imatelj istih, a preuzela na neuredan nacin implicitni dug prema budicim umirovljenicima sto bi izrokalo vrijednost obveznica i potopilo rejting.
S druge strane, za imovinu u dionicama to bi de facto bilo reversno podrzavljenje golemog dijela gospodarstva sto bi katastrofalno djelovalo na ekonomiju i status RH na trzistima kapitala.
Znaci barem dvostruko samoubojstvo iz zasjede.

Zanimljiv cirkus…. nego jel se priča od odgovornosti ekipe u nadzornim odborima svih kompanija koji su sudjelovali u ovo cirkusu davanja jamstava.. kao i bankama, fondovima koji su to sve prihvatali…. ?

Hoćemo početi to slušati i gledati 🙂

Zanimljiv cirkus…. nego jel se priča od odgovornosti ekipe u nadzornim odborima svih kompanija koji su sudjelovali u ovo cirkusu davanja jamstava.. kao i bankama, fondovima koji su to sve prihvatali…. ?

Hoćemo početi to slušati i gledati 🙂

oćete reći da štakori još nisu pobjegli?

radi se o težem slučaju kleptomanije u kombinaciji sa niskom inteligencijom. primjetljivi su i kompleksi niže vrijednosti u ophođenju sa inozemnim hoštaplerima

Na žalost, mislim da Ramljak nije bivši, a značaj onoga što kaže Kosor je jednaka značaju vinskih mušica na kretanje Jupitera oko Sunca.

Ali, Plenković nas možda iznenadi državničkim potezom.

La vita e bella!

Postoji jedan jaki razlog zbog kojeg mirovinski fondovi vise ne mogu biti ugaseni: imaju previse imovine.
Prije nekoliko godina to je jos moglo proci, sad vise ne.
S jedne strane, za imovinu u obveznicama, drzava bi postala imatelj istih, a preuzela na neuredan nacin implicitni dug prema budicim umirovljenicima sto bi izrokalo vrijednost obveznica i potopilo rejting.
S druge strane, za imovinu u dionicama to bi de facto bilo reversno podrzavljenje golemog dijela gospodarstva sto bi katastrofalno djelovalo na ekonomiju i status RH na trzistima kapitala.
Znaci barem dvostruko samoubojstvo iz zasjede.

Nista ti ne razumijes ili si dio interesne grupacije oko njih.

Prvo, ukidaju se buduce uplate.
Drugo, sva imovina spaja se u jedan fond.
I trece, taj fond se daje na upravljanje stranim fond menagerima, o ovu ekipu se rastjera.

I nema nikakvih problema sa velicinom, isplate se vrse kao i do sada, fondom odnosno imovinom se upravlja kao i do sada samo ne sa postojecim kadrom.

Model je vec u izradi i mogu se ocekivati iduci koraci. I grdno se varate ako mislite da cete se izvuci.

Kad su odlucili izdat male dionicare i hrvatsko trziste kapitala, sebi su potpisali smrtnu presudu.

Zapamti ovo, a koraci se vec poduzimaju na visoj razini!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

A ja mislim, da mali dioničari neće gubiti sve, dečki još nije završilo, treba prićekati drugo poluvrijeme, lp

Drugo poluvrijeme mogu biti samo sudski postupci (tko je spreman na to).
[/quote]

Ja sam itekako spreman, još sam jutros dokupio Belje i Ledo.
[/quote]

Vjerojatno si dokupio i drugi dan nakon sto je Todoric rekao da Belje vrijedi 1kn.
Čestitam!
[/quote]

Ovakve prilike na tržištu se događaju jednom u životu. Kako god okrenete dionicari ce profitirati bilo kroz uključenje u nagodbu ili još bolje kroz obestećenje od države s kamatama.

Forumaši pozdrav,

Jeste čuli g. Grubišića šta je rekao na samom kraju

– zašto ne odrade po principu nagodbe Malih dioničara, što znači da nema odpisa 50.70% ili više,

– fondovi bi mogli uplatiti 1.1 Ml eura i odplatiti lešinare,

Tako bi bio vuk sit i ocva živa, a da ne pričamo di bi otišle cijene dionica poput Jamnice, Leda, Zvijezde, Belja,….
.tako bi tržište kapitala živnuo opet i mislim, da bi dobavljači bili sretni jer sve bi , skoro sve bi ostalo u RH. lp

Osnovna stvar, koju sam htio podjielit na ovom forumu, je nešto što je potvrdio i sam Ramljak:

.Povrat iz poslovanja vratit ce se vjerovnicima za 5 god. Pa ja i dosta dioničara smo spremni cekati 15-20 god, zašto onda ići u nemoral i prvo nam oteti vlasništvo. Ramljak potvrđuje da su firme dobre i u biti netrebaju restruktriranja izuzev financijskog matice. Zašto im onda smetaju suvlasnici u sestrinskim tvrtkama.

Todoric ako je cinio kazneno djelo, moze se izvlastit samom kaznenom presudom i oduzme mu se protupravno stečena imovina (ako para nema ima dionice koje tako i tajko sad vrijede ispod 1 milijarde kuna koliko je samo protupravno digao dobiti za 2015 i 16)

Jasno država traži novog Todorića, ali koji će ovaj put legalno raspolagati sa 100% EBITD-a bez svjedoka i pitanja u Nizozemskoj.

Tu je nas problem, a ne u krivim procjenama poslovanja i sl. Pa Sam Ramljak kaže da su to dobre firme i da netreba nikog otpustit i….

Jel moguce?

Ramljak je izgleda bivsi!!!!!!!! Ceka se gospodin predsjednik vlade!

Dvije stranke vladajuce koalicije nemaju nista protiv smjene, dapace prizeljkuju je! Cak je i sam Ramljak danas rekao da je smjena moguca bez ozbiljnih kozekvenci.

Sutra je zanimljiv dan!

Cisto sumnjam da ce Ramzes biti bivsi.

Nope. Sudovanje, 99%.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

New Report

Close