A oporba je revno podnijela amandmane na taj loš zakon?
Pazite što Dalić kaže : ja sam pisala Lex sa pomoćnicima iz pravosuđa duboko u noć, ali nismo znali da će zakon biti u sukobu interesa.
Koliko ja razumijem Ramljaka, jedina oklonost za zahtjev produljena nagodbe 10.07.2018 je činjenica da im se omilila naknada od 250.000 Kn , tjedno
Zasto bi se oni uzbudjivali?
A) Nagodba prolazi – oni dobivaju zacrtane pare, Knighthead jos i profit, a kad dobavljaci i vjerovnici preuzmu kompanije, sukobljavaju se s ogromnom kolicinom tuzbi (pokusaj zrcalnih drustava nije dobro prosao u NLB). Kraj je da ovi moraju prodati svoje udjele – provjerenim kadrovima na nizozemskoj burzi.
B) Nagodba ne prolazi – drustva lete u stecaj i kupuju ih instantno provjereni kadrovi na Nizozemskoj burzi po dump cijenama. Dakle, opet njihovi.
Ovo je definitivno win-win za Skegrinu bandu.
Evo, Ramljak ponovio da mali dioničari gube sve
eto ponovo za one koji se prave gluhi: dosadašnji/mali dioničari gube sve!
Fora je Ramljak. 🙂
Očto ćemo na sudu, (što je i sam rekao da očekuje!), dokazivati da logika “Todorić gubi sve pa moraju i manjinski dioničari” nije utemeljena na zakonu.
Dakle, država je na*ebala.
Pa nije ni čudo kad ste ih napucali ni krive ni duzne 6/7x vise nego što su bile kad je zadnji put to izjavio……
Njemu je krivo sto mali dionicari gube?
A nije mogao za ovu placu skockati nacin kako istisnuti Todorica i nekako namiriti male? Mogao je mrtvacki leden ponistiti jamstva.
Uz put – cak je i Ramo rekao da postoji osnov za tuzbu (“Rekao sam – tuzbi se ne treba bojati. Tuzba doduse ne znaci i presudu.”)
Tocno, ne znaci – ali znaci da ima sanse i za presudu. Meni osobno je to dosta.
Inace je vrlo nemust u odgovorima. Vidi se da odluke kojima je svjesno pogodovao partnerima pokusava utopiti medju nuznost. Radi najopasniju mjesavinu lazi – kad mijesa laz i istinu.
Nakon današnje izjave Ramljaka ne znam zašto se uopće više trguje izdanjima Agrokora. Zašto ZSE dozvoljava trgovanje izdanjima za koje je izričito rečeno da nemaju vrijednosti. Tko je tu odgovoran?