Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim, ako se dobavljači ne dogovore, uskoro, Ramljak i privremeno vjerovničko vijeće će odraditi prljavi posao do kraja. nema dvojbe. Sada jedino dobavljaci imaju snagu, barem mislim, da donesu odluku što i kako jer dok god oni ne počnu poduzimati nešto ekipa će gurati ovo do kraja umjesto njih. Inače slažem se za Grubišića i jednostavno se nikako ne mogu načuditi kako se ovo naočigled svih nepravilnosti i afera, od samog početka ovo gura i gura i da se ne preže ni pred čim

Americki fond koji ima preko 2% Leda ima vrhunske odvjetnike i namjerava tuzit Republiku Hrvatsku. Stetu ce naravno platit porezni obveznici. Dobavljaci ako su pametni to mogu sprijecit. Ako drzava bude placala velike odstete, to ide iz proracuna koji ce oni morat bolje (vecim porezima) punit.

Krajnje je vrijeme da se probude.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Koji je to fond?
Kada je kupovao dionice?
I od koga?

Americki fond koji ima preko 2% Leda ima vrhunske odvjetnike i namjerava tuzit Republiku Hrvatsku. Stetu ce naravno platit porezni obveznici. Dobavljaci ako su pametni to mogu sprijecit. Ako drzava bude placala velike odstete, to ide iz proracuna koji ce oni morat bolje (vecim porezima) punit.

Krajnje je vrijeme da se probude.

Ishod možebitnih sporova je nesporan – država će platiti.
To je toliko oćevidno da sam pa skoro uvjeren da to i jeste konačni cilj.
Država ne možefinancijski pomoći spašavanju Agrokora, ali INDIREKTNO to može učiniti kroz isplatu oko milijarde eura kroz sporove?

Mirovinci se moraju probudit. Dva puta su bili na milimetar od ukidanja uplata u drugi stup i legalne nacionalizacije. Do znaci da fond menageri i sva ta ekipa nece biti potrebni. Dva puta su spaseni, treci put nece.

Pametno bi im bilo na spase trziste kapitala i pocnu se borit za svoj, a onda i kapital 15 tisuca ljudi. Inace to je njihov kraj.

I nemojte mislit da prijetim, pogledajte tko je kupovao zadnjih dana. Mirovinci, ukljucite se u nagodbu dok ne bude kasno. Kao sto sam vec prije pisao, prvo dozvolite da uniste male dionicare, a onda slijede dobavljaci i na kraju slijedi kraj mirovinskih fondova.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Sava iznosi zakonske clanke i pravne zakljucke koji nikog ne zanimaju. Nagodba vozi.
Ako smatrate da je prijedlog nagodbe javno najavljena pljacka, da se krse ovi i oni zakoni, otima imovina itd. onda lijepo odite s tim u Heinzelovu ili gdje vec, nadjite vrata gdje pise Odjel za gospodarski kriminalitet i podnesite prijavu. Ozbiljno. Ne ove pi.darije sto pisucka Toki nego bas lijepo prijavu policiji za kradju u tijeku. Ono, 211 in progress. Ko u americkim filmovima. I da vidimo sto ce biti.
Mozda stvarno tamo neki mladi nadobudni inspektor s naocalama krene i srusi sustav iz temelja. Nikad ne znas. Bane u toranj i sve pohapsi, odnese kompove, papire i zaustavi radnje.
A mozda corak, vrsimo izvide, ne mozemo utvrditi itd.

Kao što znaš, takva akcija je nepotrebna u ovom trenutku s moje strane, to što predlažeš čini udruga.

Kao što znaš, dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje. Dakle pouzdam se što jače glasove koji sve češče i žešče odzvanjaju tamo gdje treba.

Metež među dionicima krize Agrokora ide prema usijanju. Uz politički teret “afere savjetnici”, niz još otvorenih pitanja vezanih uz nagodbu vjerovnika, zatim interesne jednadžbe i tiha preslagivanja dionika, ta je megapriča u petak dobila još jednu varijablu – alternativni plan nagodbe.

znači isplatili su BAT i Atlantic grupu?????
https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/opet-protuustavno-dijelovanje-ante-ramljaka

kupovali su dionice nakon 10.04.
preko burze

Da, Ramljak isplatio BAT i Atlantic 100%, tako da će ostali morati povećati otpis dugova.
Lijepa naša Hrvatska

Izjava Plenkovica je fenomenalna.
“Radi se o ugovoru između privatnih kompanija”
On osim anemije boluje i od amnezije???

Dobavljači su odbacili nacrt plana?

New Report

Close