Jesu se nakesali, koji je ovo Bangladeš.
Strašno na koji se otvoreni način novci izvlače i kradu od pravih vlasnika – nas dioničara.
Zašto je direktor AlixPartnersa mislio da je dobra ideja istupiti u javnost? Izlanuo se i otvorio nova važna pitanja
jeli moguće da je sve ovo oko agrokora jedna planski odrađena konstrukcija ala operacija spice i podravka…previše tu ima elemenata tajnosti i podudarnosti da bi bilo baš slućajno, pa i sam lex je bio pripremljen i prije nego je itko znao za išta i samo je trebalo skuhati peranoićnu situaciju i spasonosno ga pustiti u sabor dok je ekipa spremno ćekala u niskom startu…
-unaprijed pripremljen zakon za kojega se taje autori
-ramljak već unaprijed razgovara sa fantomskim fondom koji kupuje obveznice za 20% nominale
-angažira se strani konzultant koji ima putra na glavi i koji posluje sa ukrajinskom mafijom
-revizorski se obezvrijeđuje imovina i nalazi par milijardi kao manjka
– rade se tajni ugovori kojima se probija pravna osobnost povezanih društava stavljajući hipoteke na materijalno i intelektualno vlasištvo istih te time iskljućuju država, mirovinci i manjinski dionićari iz postupka
-vjerovnićko vijeće nikada nije zaživjelo a za to vrijeme neke nepoznate strukture upravljju svim procesima
-cijelo vrijeme se stvara pozicija kroz "dospijela jamstva" i" dionice ne vrijede ništa"
-dok se međusobna potraživanja unutar grupe i pojedinaćna npr. prema adrisu, bat-u osporavaju madisonova se favoriziraju
ima tu još puno podudarnih slućajnosti ali da sada ne paranoiziram,
-ćim se malo uzburkalo, odmah se iz vea tajnosti agresivno istupa u javnosti i radi kontrole štete…i ministrica koja panićno prijeti da se nagodba mora odmah postići i škegro koji govori da su savjetnici još i podplaćeni i sam direktor alix partnersa za kojega uopće nismo znali….svi oni imaju potrebu nešto braniti ali što to oni toćno brane i od koga???
–
[/quote]
Ako smatrate da je tome tako, a ima indicija da jest, imho, onda lijepo odite u Odjel za gospodarski kriminalitet i prijavite kazneno djelo u stjecaju, u tijeku.
Mozda stvarno neki policijot krene postupati, cisto onako, drotovski, bez velikih papirica, hapsenje, odnosenje kompova s ekranima, registratora itd.
Mada znate moje misljenje o tome svemu.
Andrej Grubišić
•Prijedlog nagodbe manjinskih dioničara konstruktivan je u smislu da se ne diskriminira između vjerovnika i da kaže „gledaj, sve ostaje u funkciji (pogonu) i naplatit ćemo se kolika je stvarnost tog poslovanja a nitko se a priori ničeg ne treba odricati“
•Slažem se da postoje indicije da su jamstva izdavana na nelegalan način
•Angažman Texo managementa je sukob interesa
•Za proces je potreban integritet, mi ovdje govorimo o smjeni 2-3 ljudi
•Dijelim mišljenje manjinskih dioničara
•Čini da da nije bila intencija spašavati
•Naša očekivanja o puno tužbi koje će uslijediti su zapravo podcijenila količinu tužbi koje će popratit ovaj cijeli slučaj.
Ako smatrate da je tome tako, a ima indicija da jest, imho, onda lijepo odite u Odjel za gospodarski kriminalitet i prijavite kazneno djelo u stjecaju, u tijeku.
Mozda stvarno neki policijot krene postupati, cisto onako, drotovski, bez velikih papirica, hapsenje, odnosenje kompova s ekranima, registratora itd.
a što misliš zašto je jandroković ovako reagirao, zato jer sve štima?
“U tijeku je sada analiza – da vidimo što se točno dogodilo. I nadam se da ta analiza neće pokazati nešto negativno. Jer ako pokaže nešto negativno, onda će oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati! I Hrvatska demokratska zajednica neće dozvoliti da zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio, plati političku cijenu! To vam jamčim!”
dakle, sigurno neki “odjeli” već vrše određene radnje samo je pitanje za ćiji račun
Zašto je direktor AlixPartnersa mislio da je dobra ideja istupiti u javnost? Izlanuo se i otvorio nova važna pitanja
jeli moguće da je sve ovo oko agrokora jedna planski odrađena konstrukcija ala operacija spice i podravka…previše tu ima elemenata tajnosti i podudarnosti da bi bilo baš slućajno, pa i sam lex je bio pripremljen i prije nego je itko znao za išta i samo je trebalo skuhati peranoićnu situaciju i spasonosno ga pustiti u sabor dok je ekipa spremno ćekala u niskom startu…
-unaprijed pripremljen zakon za kojega se taje autori
-ramljak već unaprijed razgovara sa fantomskim fondom koji kupuje obveznice za 20% nominale
-angažira se strani konzultant koji ima putra na glavi i koji posluje sa ukrajinskom mafijom
-revizorski se obezvrijeđuje imovina i nalazi par milijardi kao manjka
– rade se tajni ugovori kojima se probija pravna osobnost povezanih društava stavljajući hipoteke na materijalno i intelektualno vlasištvo istih te time iskljućuju država, mirovinci i manjinski dionićari iz postupka
-vjerovnićko vijeće nikada nije zaživjelo a za to vrijeme neke nepoznate strukture upravljju svim procesima
-cijelo vrijeme se stvara pozicija kroz "dospijela jamstva" i" dionice ne vrijede ništa"
-dok se međusobna potraživanja unutar grupe i pojedinaćna npr. prema adrisu, bat-u osporavaju madisonova se favoriziraju
ima tu još puno podudarnih slućajnosti ali da sada ne paranoiziram,
-ćim se malo uzburkalo, odmah se iz vea tajnosti agresivno istupa u javnosti i radi kontrole štete…i ministrica koja panićno prijeti da se nagodba mora odmah postići i škegro koji govori da su savjetnici još i podplaćeni i sam direktor alix partnersa za kojega uopće nismo znali….svi oni imaju potrebu nešto braniti ali što to oni toćno brane i od koga???
–
[/quote]
Na našu Hrvatsku žalost vjerojatno puno više od ovoga što ste napisali,puno više….
todorića nitko nije prisilio da zatraži aktivaciju i primjenu lex agrokora na sam agrokor i tvrtke kćeri nego crna nužda i sam je to potpisao!…. svi računi bili su blokirani, stotine milijuna kuna blokada sjedalo je na račune tvrtki kćeri, police trgovina bile su prazne i da je to stanje potrajalo još samo desetak dana sve bi se nepovratno urušilo…toda sve to jako dobro zna, samo se sada pravi naivan i sad mu je odjednom taj zakon, čiju je aktivaciju sam zatražio, neustavan?!?
Koliko se sjecam Todoric trvrdi da je dokument potpisao nakon prijetnji životom, (mailovi koje istina nije pokazao).
Dobro si primjetio blokada je bila u stotinama milijuna, a ne u desecima milijardi, sto je prouzročio Zakon
[/quote]
Zar nisu bile blokade na oko 4 milijarde kuna?Racuni blokirani svih tvrtki-kceri?Malo proguglajte i provjerite?
Udruga dobavljača Agrokora oko sebe je okupila širu frontu od dvjestotinjak tvrtki uključenih u proces nagodbe u koncernu, a poruke su na istom tragu kao i ranije.
Ne pristaje se na model nagodbe kojeg je predložio izvanredni povjerenik Ante Ramljak, a novost je da dobavljači ne prihvaćaju ni plan podjele vjerovnika u pet skupina.
Nacrt nagodbe koji su predložili Alix Partners i Ramljak ne odgovara interesima dobavljača među kojima su velike hrvatske tvrtke, kažu nam izvori iz njihovih redova, jer podrazumijeva svako društvo zasebno plaća dug prema svojim dobavljačima.
Sava je jedna od rijetkih osoba koji iznosi činjenice, za razliku od ostatka sljedbenika PR agencije koji kao njajjači argument, pravo balkanski iznose jačinu glasa.
A sto vas briga kad ce se i kako tko naplatit i od koga, to je problem onog tko ima dionicu.
Mislim da se treba trezveno gledati na ponuđeno rješenje od strane povjerenika.
Posebice o nekim zrcalnim kompanijama na koje bi trebala biti prenesena Aktiva operativnih kompanija.
Ja naravno za to imam niz razloga protiv ( moja osobna šteta ) no ističem i činjenicu da je to jedan protuzakonit čin i navodim primjer NLB Banke. NLB Banka je nastala na aktivi Ljubljanske banke što je rezultiralo OGROMNIM gubitcima za slovensku državu koja je morala isplatiti cjelokupnu staru deviznu štednju, a sada NE MOŽE privatizirati nacionaliziranu NLB Banku upravo zbog sličnih sporova koje vode ZABA i PBZ a u svezi prenesene stare devizne štednje. Tu ni Vlada Slovnije nije htjela dati jamstva za slučaj gubitka spora.
Dakle imamo spor ali imamo i primjer kako spor takve vrste završava.
Ostaje samo pitanje – da li je Vlada RH spremna snositi odgovornost ili ne.
sva ova piskaranja su besmislena pretakanja iz šupljeg u prazno sve dok ne izađe dogovor vjerovnika oko nagodbe, a onda će to usmjeriti todex dionice ili prema gore ili jako prema dolje (ako bude kako je ramljak predložio).
na ove teorije druga save&co čovjek ne zna bi li se smijao ili plakao, svi su im krivi osim njih samih koji se nisu htjeli riješiti ovih dionica niti kad se sve saznalo i kad su cijene bile takve kakve se sada nadaju dobiti kroz nagodbu
Jako prema dolje, hahahha, pa vec je sad palo 90%. Naravno, matematicki moze 0, ali onda je jasna situacija. Jako prema dole ne postoji realno, postoji samo puno gore ili 0.
Sve što trebate znati o restrukturiranju Agrokora, ulozi Ramljaka i poziciji manjinskih dioničara je izrekao Grubišić. Odličan je.
Dakako i on mogao izbrusiti svoje razumijevanje značaja objave preuzimanja jamstava na ZSE u kontekstu njihovog dosega u kapitalu tvrtki kćeri. O tome je zakon jasan, pa shodno tome se ovaj argument ne može upotrijebiti po principu: mali dioničari, znali ste.
Ali, u svakom slučaju stvari dolaze na svoje.
Politika će progurati nagodbu, a mi se spremamo na drugo poluvrijeme u kojem dobivamo meč.
ako su vjerovnici doista vlasnici Agrokora, trenutno, neka se zahvale na pomoći izvanrednom povjereniku i njegovim savjetnicima, nek si uštede koju milju kuna u ovih par mjeseci, i neka se sami međusobno izdogovaraju i nagode. Nema se što više razmišljat. Nećete otimačinu i pušionu, imate alternativu, doradite ju i idemo dalje.
Sve što trebate znati o restrukturiranju Agrokora, ulozi Ramljaka i poziciji manjinskih dioničara je izrekao Grubišić. Odličan je.
Dakako i on mogao izbrusiti svoje razumijevanje značaja objave preuzimanja jamstava na ZSE u kontekstu njihovog dosega u kapitalu tvrtki kćeri. O tome je zakon jasan, pa shodno tome se ovaj argument ne može upotrijebiti po principu: mali dioničari, znali ste.
Ali, u svakom slučaju stvari dolaze na svoje.
Politika će progurati nagodbu, a mi se spremamo na drugo poluvrijeme u kojem dobivamo meč.
Evo jednog primjera ZRCALJENJA!
400 milijuna eura za hrvatske štediše Slovenska vlada odbila jamčiti za bivšu Ljubljansku banku, ministrica financija ponudila ostavku
Vaš link …
Ovdje imamo i jedan primjer kako se ponaša odgovoran političar!
OSTAVKA.