"Ustavna nacela su rastezljiva." – Vladimir Seks.
Zamislite da Ustavni sud donese pravorijek da je zakon neustavan, i to onako, 2028.
Odluka kada god donesena primjenjuje se od 2017. kada je donesen Zakon.
Bilo kakvo stjecanje temeljem takvog zakona tretira se kao stjecanje bez osnove na kojega se onda obračunava zatezna kamata koja je sada oko 7%.
Zamislite da Ustavni sud donese pravorijek da je zakon neustavan, i to onako, 2028.
Odluka kada god donesena primjenjuje se od 2017. kada je donesen Zakon.
Bilo kakvo stjecanje temeljem takvog zakona tretira se kao stjecanje bez osnove na kojega se onda obračunava zatezna kamata koja je sada oko 7%.
[/quote]
Nisam mislio na to.
Nego na poslovicnu azurnost istog.
Jel doista mislis da je presudno to sto pises?
Jel kuzis uopce koja je igra i odnos snaga?
sva ova piskaranja su besmislena pretakanja iz šupljeg u prazno sve dok ne izađe dogovor vjerovnika oko nagodbe, a onda će to usmjeriti todex dionice ili prema gore ili jako prema dolje (ako bude kako je ramljak predložio).
na ove teorije druga save&co čovjek ne zna bi li se smijao ili plakao, svi su im krivi osim njih samih koji se nisu htjeli riješiti ovih dionica niti kad se sve saznalo i kad su cijene bile takve kakve se sada nadaju dobiti kroz nagodbu
Zašto je direktor AlixPartnersa mislio da je dobra ideja istupiti u javnost? Izlanuo se i otvorio nova važna pitanja
Ako se prepustimo neredu onda je teško izvući bilo koji logičan zaključak.
Ja sam ti ponuduo provjeru na jednostavnom odnosu 2 kompanije na koje trebaš preslikari međusobne odnose kakvi jesu u ovome procesu i takav pristup bar za mene dokazuje da je Zakon neustavan.
Da, ali to što ti pišeš nema apsolutno nikakve veze ni sa ulaganjem, ni sa investiranjem, niti sa tržištem kapitala. Ti možeš biti sto puta načelno u pravu i lupati glavom o zid i nba temelju svoje fiksacije donositi odluke o kupnji temeljem tog tvog stava, ali jednostavna je činjenica da u svoje odluke ne unosiš sve potrebne elemente koje trebaš. A to je element politike, element mogućeg ishoda, element snaga, to su sve elementi koje ignoriraš jer eto, smatraš da si u pravu. A to da si možda u pravu je potpuno nebitno u cijeloj priči.
I? Onda tek 2028. kreće pravna bitka, sa prvim ishodom valjda 2048. godine.
I? Onda tek 2028. kreće pravna bitka, sa prvim ishodom valjda 2048. godine.
[/quote]
Ili sam ja idi..t ili si ti id..t – srednje nema!
Sjećaš li se Nove Ljubljanske banke?
Kako je završio spor?
Kako će završiti spor s Novim Agrokorom?
Ili sam ja idi..t ili si ti id..t – srednje nema!
Sjećaš li se Nove Ljubljanske banke?
Kako je završio spor?
Kako će završiti spor s Novim Agrokorom?
Nisi ti t… , samo što govoriš o svemu, a ne o burzi. Pa onda tako miješaš kruške i jabuke, i potpuno promašuješ poantu.
A stvari su u načelu vrlo jednostavne. Najveći dio učesnika na burzi ne kupuje dionice iz razloga da bi se sporila ili sa kompanijom ili sa državom desetljeće ili više, nego je kupuje da bi ih na toj istoj burzi prodao sa zaradom. Isto tako ogroman udio učenika ne kupuje dionice na burzi sa zamisli i primisli da je to sad “njegova firma” i da će njome upravljati (što vidim nekima predstavlja nepremostiv problem jer na to gledaju maltene kao u doba socijalizma gdje firma “naša”, jer smo je “mi gradili”).
To su gluposti. Svatko, ali ama baš svatko tko je dionice kupio, dobio, stekao davnih dana imao je oko 250 radnih dana u godini, svake godine, pa unutar tih radnih dana 7-8 sati ovisno o trajanju radnog vremena burze da iste proda, eliminira, zaradi ili izgubi.
Ne postoji nikakva ni teoretska mogućnost, a ni zakonska, da bi tebi netko vratio ulaganje na burzi iz prostog razloga jer je tvoja investicijska odluka bila da dionice ne prodaš, nego da ih držiš.
To je temelj svega, tvoj potpuno pogrešan pogled na burzu i ono što ona jeste.
Ti zapravo misliš da si burzovni igrač, ali nisi, nego si u glavi upravljač i vlasnik firme čije dionice imaš .
Sava je jedna od rijetkih osoba koji iznosi činjenice, za razliku od ostatka sljedbenika PR agencije koji kao njajjači argument, pravo balkanski iznose jačinu glasa.
A sto vas briga kad ce se i kako tko naplatit i od koga, to je problem onog tko ima dionicu.
Sava iznosi zakonske clanke i pravne zakljucke koji nikog ne zanimaju. Nagodba vozi.
Ako smatrate da je prijedlog nagodbe javno najavljena pljacka, da se krse ovi i oni zakoni, otima imovina itd. onda lijepo odite s tim u Heinzelovu ili gdje vec, nadjite vrata gdje pise Odjel za gospodarski kriminalitet i podnesite prijavu. Ozbiljno. Ne ove pi.darije sto pisucka Toki nego bas lijepo prijavu policiji za kradju u tijeku. Ono, 211 in progress. Ko u americkim filmovima. I da vidimo sto ce biti.
Mozda stvarno tamo neki mladi nadobudni inspektor s naocalama krene i srusi sustav iz temelja. Nikad ne znas. Bane u toranj i sve pohapsi, odnese kompove, papire i zaustavi radnje.
A mozda corak, vrsimo izvide, ne mozemo utvrditi itd.
Zašto je direktor AlixPartnersa mislio da je dobra ideja istupiti u javnost? Izlanuo se i otvorio nova važna pitanja
jeli moguće da je sve ovo oko agrokora jedna planski odrađena konstrukcija ala operacija spice i podravka…previše tu ima elemenata tajnosti i podudarnosti da bi bilo baš slućajno, pa i sam lex je bio pripremljen i prije nego je itko znao za išta i samo je trebalo skuhati peranoićnu situaciju i spasonosno ga pustiti u sabor dok je ekipa spremno ćekala u niskom startu…
-unaprijed pripremljen zakon za kojega se taje autori
-ramljak već unaprijed razgovara sa fantomskim fondom koji kupuje obveznice za 20% nominale
-angažira se strani konzultant koji ima putra na glavi i koji posluje sa ukrajinskom mafijom
-revizorski se obezvrijeđuje imovina i nalazi par milijardi kao manjka
– rade se tajni ugovori kojima se probija pravna osobnost povezanih društava stavljajući hipoteke na materijalno i intelektualno vlasištvo istih te time iskljućuju država, mirovinci i manjinski dionićari iz postupka
-vjerovnićko vijeće nikada nije zaživjelo a za to vrijeme neke nepoznate strukture upravljju svim procesima
-cijelo vrijeme se stvara pozicija kroz “dospijela jamstva” i” dionice ne vrijede ništa”
-dok se međusobna potraživanja unutar grupe i pojedinaćna npr. prema adrisu, bat-u osporavaju madisonova se favoriziraju
ima tu još puno podudarnih slućajnosti ali da sada ne paranoiziram,
-ćim se malo uzburkalo, odmah se iz vea tajnosti agresivno istupa u javnosti i radi kontrole štete…i ministrica koja panićno prijeti da se nagodba mora odmah postići i škegro koji govori da su savjetnici još i podplaćeni i sam direktor alix partnersa za kojega uopće nismo znali….svi oni imaju potrebu nešto braniti ali što to oni toćno brane i od koga???
–
jeli moguće da je sve ovo oko agrokora jedna planski odrađena konstrukcija ala operacija spice i podravka…previše tu ima elemenata tajnosti i podudarnosti da bi bilo baš slućajno, pa i sam lex je bio pripremljen i prije nego je itko znao za išta i samo je trebalo skuhati peranoićnu situaciju i spasonosno ga pustiti u sabor dok je ekipa spremno ćekala u niskom startu…
-unaprijed pripremljen zakon za kojega se taje autori
-ramljak već unaprijed razgovara sa fantomskim fondom koji kupuje obveznice za 20% nominale
-angažira se strani konzultant koji ima putra na glavi i koji posluje sa ukrajinskom mafijom
-revizorski se obezvrijeđuje imovina i nalazi par milijardi kao manjka
– rade se tajni ugovori kojima se probija pravna osobnost povezanih društava stavljajući hipoteke na materijalno i intelektualno vlasištvo istih te time iskljućuju država, mirovinci i manjinski dionićari iz postupka
-vjerovnićko vijeće nikada nije zaživjelo a za to vrijeme neke nepoznate strukture upravljju svim procesima
-cijelo vrijeme se stvara pozicija kroz "dospijela jamstva" i" dionice ne vrijede ništa"
-dok se međusobna potraživanja unutar grupe i pojedinaćna npr. prema adrisu, bat-u osporavaju madisonova se favoriziraju
ima tu još puno podudarnih slućajnosti ali da sada ne paranoiziram,
-ćim se malo uzburkalo, odmah se iz vea tajnosti agresivno istupa u javnosti i radi kontrole štete…i ministrica koja panićno prijeti da se nagodba mora odmah postići i škegro koji govori da su savjetnici još i podplaćeni i sam direktor alix partnersa za kojega uopće nismo znali….svi oni imaju potrebu nešto braniti ali što to oni toćno brane i od koga???
–
[/quote]
Ja isto mislim da je sve unaprijed izrežirano, al da je Agrokor bio stabilan i neprezaduzen, cijela stvar ne bi imala mnogo šanse za uspjeh.