Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam što to vas muči?
Tko je za Todorića, tko je za Ramljaka……………..

Ma od početka – Zakon, Zakon i opet samo Zakon………………
dečki panika je prošla, prašina se slegla i sada se u miru svi možemo baviti konkretnim činjenicama.

Nered koji je vladao u Koncernu ne može biti opravdanje za nered koji radi ramljak i ekipa.

Ponavljam – moja pojednostavljena stress test analiza ustavnosti Lexa na 2-3 kompanije pokazuje da je zakon neustavan, a da ne govorim i nezakonitostima koje provodi Ramljak.

Npr – tvrtke kćeri nemaju pravo glasa iz tražbina je klasično kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda – pravo na pristup sudu!

Postupanje s nepažnjom

Nadzor nad radom izvanrednog povjerenika propisan je člankom 14. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značenja za Republiku Hrvatsku, a ovlasti za zaustavljanje nagodbe stečajnom sucu daje članak 10. Zakona. Razlog za ovakav zahtjev Ivice Todorića sudu prilično je nevjerojatan, pomalo i bizaran: revizorsko društvo PriceWaterhouseCoopers (PwC) koje je nakon pet mjeseci rada obavilo reviziju Agrokorovih bilanci za 2016. godinu, dalo je tim izvješćima općenito pozitivno mišljenje, ali se istovremeno od vrlo bitnih komponenti financijskog izvještaja – ogradilo.[/u]

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/agrokor-ante-ramljak-ivica-todoric-proces-1225996http://www.vecernji.hr

Otkada je ovo BIZARNO?

Bizarno i groteskno je zbog OSOBE koja to traži.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Kada je taj tukac Todorić krsio sve zakonske norme i izmisljao izvjesca, varao koga je stigao, a malim dionicarima smijao se u lice tada se nije toliko prasine dizalo.
Ovo sto se njemu dogodilo je tocno ono sto je on radio drugima. Licemjer.
Zamislite si da kojim slucajem da ta todoriceva hobotnuca sada pobijedi. I domogne se opet agrokora. Sto bi tek onda radili ?
Onda bi burzu mogli ukinuti.
Ovako se ipak boje. Kada vide da se isto istim vraca i da kako si drugima otimao tako ce i tebi ustuknu pa makar malo.

upravo tako. do one situacije na belju još sam malo škicao njegove dionice. poslije toga ni u bunilu. isto tako ne prolaze one floskule da su gubitnici mirovinci, radnici i branitelji u istoj kategoriji kao oni što su to kupovali svojim novcem. prvi rade s tuđom lovom, drugi su to kupili sa drastičnim popustom na bezbroj rata, a trećima je neselektivno poklonjeno. to ipak nije isto kao kad uložiš svoj živi novac. bog dao bog uzeo dok bi ovi zadnji ipak trebali biti malo oprezniji.

who dares, wins

Ne znam što to vas muči?
Tko je za Todorića, tko je za Ramljaka……………..

Ma od početka – Zakon, Zakon i opet samo Zakon………………
dečki panika je prošla, prašina se slegla i sada se u miru svi možemo baviti konkretnim činjenicama.

Nered koji je vladao u Koncernu ne može biti opravdanje za nered koji radi ramljak i ekipa.

Ponavljam – moja pojednostavljena stress test analiza ustavnosti Lexa na 2-3 kompanije pokazuje da je zakon neustavan, a da ne govorim i nezakonitostima koje provodi Ramljak.

Npr – tvrtke kćeri nemaju pravo glasa iz tražbina je klasično kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda – pravo na pristup sudu!

Frende, da se netko držao tvojih provedenih stres testova svih ovih godina i temeljem toga ulagao, taj bi valjda već dvadeset puta bio deložiran zbog dugova ili proglasio osobni bankrot.

todorića nitko nije prisilio da zatraži aktivaciju i primjenu lex agrokora na sam agrokor i tvrtke kćeri nego crna nužda i sam je to potpisao!…. svi računi bili su blokirani, stotine milijuna kuna blokada sjedalo je na račune tvrtki kćeri, police trgovina bile su prazne i da je to stanje potrajalo još samo desetak dana sve bi se nepovratno urušilo…toda sve to jako dobro zna, samo se sada pravi naivan i sad mu je odjednom taj zakon, čiju je aktivaciju sam zatražio, neustavan?!?

Koliko se sjecam Todoric trvrdi da je dokument potpisao nakon prijetnji životom, (mailovi koje istina nije pokazao).

Dobro si primjetio blokada je bila u stotinama milijuna, a ne u desecima milijardi, sto je prouzročio Zakon

Kada je taj tukac Todorić krsio sve zakonske norme i izmisljao izvjesca, varao koga je stigao, a malim dionicarima smijao se u lice tada se nije toliko prasine dizalo.
Ovo sto se njemu dogodilo je tocno ono sto je on radio drugima. Licemjer.
Zamislite si da kojim slucajem da ta todoriceva hobotnuca sada pobijedi. I domogne se opet agrokora. Sto bi tek onda radili ?
Onda bi burzu mogli ukinuti.
Ovako se ipak boje. Kada vide da se isto istim vraca i da kako si drugima otimao tako ce i tebi ustuknu pa makar malo.

upravo tako. do one situacije na belju još sam malo škicao njegove dionice. poslije toga ni u bunilu. isto tako ne prolaze one floskule da su gubitnici mirovinci, radnici i branitelji u istoj kategoriji kao oni što su to kupovali svojim novcem. prvi rade s tuđom lovom, drugi su to kupili sa drastičnim popustom na bezbroj rata, a trećima je neselektivno poklonjeno. to ipak nije isto kao kad uložiš svoj živi novac. bog dao bog uzeo dok bi ovi zadnji ipak trebali biti malo oprezniji.
[/quote]

Nemoj se zacudit, da to bude jedan od argumenata tuzbe protiv drzave, naime HANFINO rjesenje je pobijeno temeljem činjenice da su Todorić i država radili zajedno.

Ivica Todorić i mali dioničari nikada nisu bili u jednakom položaju, tako mora biti i sada, jer su mali dioničari izvukli ne svojom krivnjom, najdeblji kraj ( za sada) od svih mogućih kategorija, dobavljači, bankari, lešinari i ostali, mešetareći godinama s Agrokorom i tvrtkama kćerima, sada se još povjerenik usudi samo male dioničare nazvati špekulantima, svi ostali su Gazdino cvijeće, kakva bagra pohlepna

Odlicno. Neka tuze drzavu jer ta ” država ” zahedno s tim tukcem je to sve i napravila. I sada se oni nesto pozivaju na pravnu sigurnost, krsenje zakina i prava.
Kako sam ja upoznata drzava je s IT zajednicki djelovala onda kada je odbijena Hanfa i ponuda za belje, a i sada kada je uz pristanak IT donesen lex agrokor. Sve je to ucinjeno zajednicki s drzavom pa neka ta ” drzava ” prevarenima i plati. Ne Todoricu jer on je to zajedno s njima i provodio.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Dize se prasina na ulici.
Iza zatvorenih vrata se dogovara posao.
Sad bi mali dionicari srusili i nagodbu i drzavu ako treba samo da izvuku svoj mali interes od nekoliko stotina milja kuna.
Shvatite, ovo se dogadja je daleko vece od vas i sitne pravnizacije tipa jamstva clanak ovaj clanak onaj nikog ne zanimaju.
Samo je bitno da se vjerovnici dogovore oko podjele i to je kraj.

P.S.
Slazem se za Belje. Ono treba oderati i Ivicu i drzavu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Frende, da se netko držao tvojih provedenih stres testova svih ovih godina i temeljem toga ulagao, taj bi valjda već dvadeset puta bio deložiran zbog dugova ili proglasio osobni bankrot.

Ako se prepustimo neredu onda je teško izvući bilo koji logičan zaključak.
Ja sam ti ponuduo provjeru na jednostavnom odnosu 2 kompanije na koje trebaš preslikari međusobne odnose kakvi jesu u ovome procesu i takav pristup bar za mene dokazuje da je Zakon neustavan.

“Ustavna nacela su rastezljiva.” – Vladimir Seks.

Zamislite da Ustavni sud donese pravorijek da je zakon neustavan, i to onako, 2028.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.seebiz.eu/miodrag-kostic-zeli-dio-agrokora/ar-170788/

New Report

Close