Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://hr.n1info.com/a259464/Vijesti/Ramljak-mjesecno-u-Agrokoru-zaradjuje-118.941-kunu-bruto.html

http://www.seebiz.eu/udruga-dobavljaca-agrokora-ne-pristajemo-na-ramljakov-plan-nagodbe/ar-170770/

@ popolo
pogledaj što sam u zadnje odgovorio Serislavu nitko ne priča o poništenju jamstava samo govorim dà su jamstva zakonski ograničena do neke mjere i da su to banke znale kad su davale novce ….

kako nitko ne priča o poništenju jamstava? skoro svi koji su zaglavili u todexu samo o tome i pričaju!
zakonsko ograničenje koje spominješ je relativno, tj. vjerovnici se doista mogu naplatiti samo do visine vrijednosti imovine jamca (tvrtke kćeri) no to nije nikakvo olakšanje za dioničare tih tvrtki jer u svakom slučaju jamstva višestruko nadilaze imovinu . zato nagodba i predviđa velike otpise za vjerovnike nakon kojega za sadašnje dioničare ne ostaje ništa. to je jedina bitna stvar u svemu tome. zato je udruga i osmislila svoj prijedlog, ali nema razloga da ga vjerovnici i dobavljači prihvate jer oni time realno ne bi dobili ništa više nego po ramljakovoj nagodbi

Todorić sudu: Zabranite im da sklope nagodbu
Preko odvjetnika traži detaljan nadzor nad Ramljakovim radom
Vaš link …

Ovo je popriličito kompromitirajuće za izvanrednu upravu i partnere obzirom da upućuje da se pod krinkom zakona vrši pljačka imovine dioničara, a što je po pitanju manjinskih dioničara 100% točno.

Ako netko sumnja u ono što i ja od početka zastupam neka izvrši tzv stres test Zakona na primjeru 2 kompanije od kojih je jedna Agrokor, druga Ledo ili sl i neka imaju jednog vjerovnika Agrokora. Jamac je Ledo i Ledo je vjerovnik jer je npr posudio lovu Agrokoru.
U ovom pojednostavljenom primjeru lako se da zaključiti da je Lex Agrokor u suprotnosti s nizom zakona u HR ali isto tako postoji vjerojatnost da je i protuustavan, u onom dijelu gdje npr Ledo kao vjerovnik prema Agrokoru nema pravo glasa i nije u mogućnosti da štiti svoja potraživanja.
Dodatnu protuzakonitost uzrokuje način na koji se provodi nagodba.
Jednostavno nered koji ja ne znam tko može spriječiti.

Paulie, 13.02.2018. u 08:52
Revizorsko društvo PriceWaterhouseCoopers (PwC) koje je nakon pet mjeseci rada obavilo reviziju Agrokorovih bilanci za 2016. godinu, dalo je tim izvješćima općenito pozitivno mišljenje, ali se istovremeno od vrlo bitnih komponenti financijskog izvještaja – ogradilo.

Među ostalim, ističu Todorićevi odvjetnici, “revizori PwC-a odbili su potvrditi da je Agrokor vlasnik svojih ovisnih društava”. Također, “odbili su potvrditi i ukupan akumulirani gubitak na dan 31. prosinca 2016. od 18,084 milijarde kuna, uključujući gubitak za 2016. godinu u iznosu od 11,047 milijardi kuna”.

Todorić sudu: Naložite im da obustave sklapanje nagodbe

Kada je taj tukac Todorić krsio sve zakonske norme i izmisljao izvjesca, varao koga je stigao, a malim dionicarima smijao se u lice tada se nije toliko prasine dizalo.
Ovo sto se njemu dogodilo je tocno ono sto je on radio drugima. Licemjer.
Zamislite si da kojim slucajem da ta todoriceva hobotnuca sada pobijedi. I domogne se opet agrokora. Sto bi tek onda radili ?
Onda bi burzu mogli ukinuti.
Ovako se ipak boje. Kada vide da se isto istim vraca i da kako si drugima otimao tako ce i tebi ustuknu pa makar malo.

Status Quo: Roll Over Lay Down

todorić sad može tražiti što god hoće, to su potezi očajnika…zakon je odredio sklapanje nagodbe i ona će biti sklopljena, gotova priča…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ja bih prije rekao da je u pitanju pravni manevar….ja tražio zaštitu, vi me zbog Lexa otkantali , uskratili ste mi pravo da se žalim , izvolite sada platite…

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Postupanje s nepažnjom

Nadzor nad radom izvanrednog povjerenika propisan je člankom 14. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značenja za Republiku Hrvatsku, a ovlasti za zaustavljanje nagodbe stečajnom sucu daje članak 10. Zakona. Razlog za ovakav zahtjev Ivice Todorića sudu prilično je nevjerojatan, pomalo i bizaran: revizorsko društvo PriceWaterhouseCoopers (PwC) koje je nakon pet mjeseci rada obavilo reviziju Agrokorovih bilanci za 2016. godinu, dalo je tim izvješćima općenito pozitivno mišljenje, ali se istovremeno od vrlo bitnih komponenti financijskog izvještaja – ogradilo.[/u]

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/agrokor-ante-ramljak-ivica-todoric-proces-1225996http://www.vecernji.hr

Otkada je ovo BIZARNO?

todorića nitko nije prisilio da zatraži aktivaciju i primjenu lex agrokora na sam agrokor i tvrtke kćeri nego crna nužda i sam je to potpisao!…. svi računi bili su blokirani, stotine milijuna kuna blokada sjedalo je na račune tvrtki kćeri, police trgovina bile su prazne i da je to stanje potrajalo još samo desetak dana sve bi se nepovratno urušilo…toda sve to jako dobro zna, samo se sada pravi naivan i sad mu je odjednom taj zakon, čiju je aktivaciju sam zatražio, neustavan?!?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Stvar je potpuno jasna: ili ce se sklopiti Ramljakova nagodba prema PwC izvjestajima pa kom opanci kom obojci ili ide stecaj. Za bilo sto drugo naprosto nema vremena. A niti imovine.
Todoric je de facto zatrazio da se sve vrati na pocetak. Nejasno je zapravo kako se bjeguncu pred pravdom uopce dozvoljava da pise podneske i urudzbira ih na sudu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A cinjenica je da se evo na kraju mali dionicari svrstavaju uz Todorica, uz onog koji je to sve prouzrocio. Sramota.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close