Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da nebi samo pisali da sam destruktivan i da ne nudim nista afirmativno i moguce,navest cu jednu ,mozda jedinu mogucnost da Agrokor i ovisna drustva-kceri ostanu "u hrvatskim rukama" i nastave raditi.
Opci mirovinski fondovi bi mozda mogli (u dogovoru s HANFA-om ,zbog ogranicenja ulaganja)otkupiti,odnosno preuzeti potrazivanja od vjerovnika,onih najvecih,SBERBANK,roll-uperi,po velikom diskontu,mozda 60%-70 ili nesto manje za one u Roll-up-u.
Ja ne vidim druga rjesenja u ovom kratkom roku utvrdenom Zakonom.

ali ga mutite vodu ?
Roll-up neće pristati ni kamate otpisati, a ne glavnicu i to uopće nije tema niti je potrebno.
Dug Agrokora je napucan, a vrijednost prepolovljena, jamstva nezakonito potvrđena, a sve za poznate kupce Solidarnih jamaca u Nizozemskoj.
Tu je cijela priča i točka.
Nadam se da će se uskoro Ustavni sud javite i sve to lijepo srušiti.
Onda se otvara stečajni postupak Konzuma i Agrokora , a Solidarni jamci ostaju gdje jesu, u rukama postoječih dioničara. Možda pod teretom jamstva, ali solventni i profitabilni.

[/quote]
Malo elementarne poduke ne bi bilo na odmet,zar ne?
Ustavni sud je politicko tijelo,a ne sud u pravom smislu i on sigurno nece “nista rusiti”!
Naravno da je tesko da sudionici roll-up-a popuste i nisam ni napisao da je jednostavno s njima nesto dogovoriti.
Prijedlog udruge nije i nece,po meni biti uopce predmet raspravljanja od strane nadleznih niti je to uopce “prijedlog ili nacrt” u smislu vazeceg zakona,jer udruga uopce nije stranka u postupku.Mislim da se time vise zeljela animirati strucna i ina javnost vezano za polozaj dosadasnjih dionicara i vjerovatno potpuno razsvlastenje nakon sklapanja nagodbe.

Ustavni suci dolaze iz raznih stranaka
Ustavni suci moraju suditi kroz Ustani zakon bez obzira na politiku. Svaku odluku moraju obrazložiti.
Problem je što s odlukom mogu odugovlačiti koliko žele

https://www.usud.hr/hr/suci

US je po definiciji – političko tijelo. Ne vidjeti da je US u službi HDZ-a je zavlačenje glave u pijesak. Još je smiješnija neka teza o neoviosnosti US.

Nema teoretske, ponavljam, teoretske šanse da US poremeti išta u ovom procesu.

Zar ne shvaćaš da ti sama teza da US “može odugovlačtiti koliko god želi” pobija tvoju tezu o nekoj neovisnosti. Zašto bi odugovlačio onda ako je nezavisa, ima ljudi različitih stranaka 🙂 Politička trgovina tu sve rješava.

Boje se uzdati u svemirce iz savježđa CT899 nego u US

Zadnja je ona što se mi dogovorimo u svojoj državi,a ja želim da se dogovorimo da Agrokor ostane isključivo u domaćim rukama i to po mogućnosti od kapitala ljudi koji doista žive u Hrvatskoj

Želje su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo. Cijeli Agrokor je rađen na stranim kreditima tako da nikad nije niti će biti u domaćim rukama. Kao i pola države.
[/quote]
Pa evo sad je prilika da se to riješi,isplate svi krediti i sve obaveze. Na konto toga se izdaju dionice i svi zadovoljni Agrokor radi vrhunski,odmah može početi ponašati mjerama dobrog gospodarstvenika,pokušati se širiti ako ima prostora,biti HUB lokalnim proizvođačima , isplaćivati dividendu ,biti motor razvoja za veliki dio Hrvatske
[/quote]
čime da se isplate krediti i obaveze? u krvnim zrncima? novac obično bude u bankama. kad se malo okreneš oko sebe shvatiš da su one strane. i tako začarani krug.
[/quote]
Ljudi moraju shvatit da su to NAŠI novci u fondovima a oni samo upravljaju sa njima. Svi su do sada bili tiho i nekrtički prema njima pa su si previše dozvolili

https://www.youtube.com/watch?v=mkRDIaWvdUs

Mnogi dijele opći pozitivan dojam o nagodbi pedlozenoj od purka, ali sumnjaju u izvedivost. lex agrokro je šupalj u mnogi dijelvima, a pogotoco oko malih dioničara – zaboravljeni su tu. jamstva – nitko se en usudu reci jesu li valjan ili nisu, kazu tek tu ce bitit tarapana

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da nebi samo pisali da sam destruktivan i da ne nudim nista afirmativno i moguce,navest cu jednu ,mozda jedinu mogucnost da Agrokor i ovisna drustva-kceri ostanu "u hrvatskim rukama" i nastave raditi.
Opci mirovinski fondovi bi mozda mogli (u dogovoru s HANFA-om ,zbog ogranicenja ulaganja)otkupiti,odnosno preuzeti potrazivanja od vjerovnika,onih najvecih,SBERBANK,roll-uperi,po velikom diskontu,mozda 60%-70 ili nesto manje za one u Roll-up-u.
Ja ne vidim druga rjesenja u ovom kratkom roku utvrdenom Zakonom.

ali ga mutite vodu ?
Roll-up neće pristati ni kamate otpisati, a ne glavnicu i to uopće nije tema niti je potrebno.
Dug Agrokora je napucan, a vrijednost prepolovljena, jamstva nezakonito potvrđena, a sve za poznate kupce Solidarnih jamaca u Nizozemskoj.
Tu je cijela priča i točka.
Nadam se da će se uskoro Ustavni sud javite i sve to lijepo srušiti.
Onda se otvara stečajni postupak Konzuma i Agrokora , a Solidarni jamci ostaju gdje jesu, u rukama postoječih dioničara. Možda pod teretom jamstva, ali solventni i profitabilni.

[/quote]
Malo elementarne poduke ne bi bilo na odmet,zar ne?
Ustavni sud je politicko tijelo,a ne sud u pravom smislu i on sigurno nece "nista rusiti"!
Naravno da je tesko da sudionici roll-up-a popuste i nisam ni napisao da je jednostavno s njima nesto dogovoriti.
Prijedlog udruge nije i nece,po meni biti uopce predmet raspravljanja od strane nadleznih niti je to uopce "prijedlog ili nacrt" u smislu vazeceg zakona,jer udruga uopce nije stranka u postupku.Mislim da se time vise zeljela animirati strucna i ina javnost vezano za polozaj dosadasnjih dionicara i vjerovatno potpuno razsvlastenje nakon sklapanja nagodbe.
[/quote]

evo elementarne poduke bisokavi

Ustavni sud Republike Hrvatske:

odlučuje o suglasnosti zakona s Ustavom – Ustavni sud ukinut će zakon (ili pojedine njegove odredbe) ako utvrdi da je neustavan
v. članak 125. alineju 1. i članak 126. stavak 1. Ustava Republike Hrvatske te Odjeljak IV. (članci 35. do 61.) Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske

LEX AGROKOR gotovo u mnogim točkama je neustavan

nitko ne spominje nigdje male dioničare

Ustavni suci dolaze iz raznih stranaka
Ustavni suci moraju suditi kroz Ustani zakon bez obzira na politiku. Svaku odluku moraju obrazložiti.
Problem je što s odlukom mogu odugovlačiti koliko žele

https://www.usud.hr/hr/suci

US je po definiciji – političko tijelo. Ne vidjeti da je US u službi HDZ-a je zavlačenje glave u pijesak. Još je smiješnija neka teza o neoviosnosti US.

Nema teoretske, ponavljam, teoretske šanse da US poremeti išta u ovom procesu.

Zar ne shvaćaš da ti sama teza da US "može odugovlačtiti koliko god želi" pobija tvoju tezu o nekoj neovisnosti. Zašto bi odugovlačio onda ako je nezavisa, ima ljudi različitih stranaka 🙂 Politička trgovina tu sve rješava.

Boje se uzdati u svemirce iz savježđa CT899 nego u US
[/quote]

Ustavnim zakonom razrađen je neovisni ustavni položaj Ustavnog suda: djelovanje Ustavnog suda smije se temeljiti samo na Ustavu i Ustavnom zakonu.
Ustavni sud ne pripada ni zakonodavnoj, ni izvršnoj, ni sudbenoj grani državne vlasti.

https://www.usud.hr/hr/polozaj-i-uloga-usrh-u-ustavnom-poretku-rh

Kaže ustavni stručnjak “Grga” 🙂

Obzirom da tvoja stručnost ide s lijeva na desno ovisno o tome kada dionicu imaš ili nemaš, teško da možeš biti neki autoritet po bilo čemu.

dionice TODEXa ima i nemam, ali mišljnje mi je uvijek isto
Međutim kakve veze ima moje stanje dionica s činjenicima ?
Dajte neka vam bisokavi pomogne jer lupeteta po cijele dana

dionice TODEXa ima i nemam, ali mišljnje mi je uvijek isto
Međutim kakve veze ima moje stanje dionica s činjenicima ?
Dajte neka vam bisokavi pomogne jer lupeteta po cijele dana

Vi misljenje mjenjate vrlo cesto,ovisno da li ste ponovno kupili dionice.
Nakon velikog “optimiste”,navodno ste prodali sve dionice s velikim gubitkom pa
ste poceli djeliti “katastroficne izjave” kako to nista ne vrijedi,sve je gotovo i slicno.
Nakon toga ste valjda ponovno kupovali dionice “padajuce nozeve” pa sada imate nove gubitke te ste ponovno poceli “drugu pricu”,zar ne?No,nista ne pomaze,sve to ide svojim tjekom!

mislite li da Ante Ramljak nije mogao s ničim utjecati da se ponuda njegovih partnera prikaže kao najpovoljnija, ako ju je on otvorio prvi, možete misliti, što je dalje bilo,

To je teško reći, jer mnogi smatraju da je proces kontaminiran, a na tzv. aferu savjetnici sad su se počele lijepiti i druge kontroverze zbog manjka transparentnosti. Tako se među financijašima počelo govoriti i da je pri izboru savjetnika za restrukturiranje McKinsey navodno bio dao povoljniju ponudu.

a za uzvrat mu oni štite leđa

“Taj im je smjer ovoga vikenda na neki način sugerirao i Alastair Beveridge, direktor AlixPartnersa, glavnog savjetnika izvanredne uprave Agrokora. “Jedina alternativa predloženoj nagodbi je stečaj”, rekao je poručujući i da bi eventualna smjena Ante Ramljaka “apsolutno ugrozila proces restrukturiranja”.

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/amerikanci-otvoreno-protiv-ruskog-ulaska-u-inu-veleposlanik-jasno-porucio-oni-su-disruptivna-sila-u-regiji-treba-vam-kvalitetniji-partner/7024848/

Moglo se i očekivati tko stoji iza svega što se tiče ine a i agrokora.
Nema tu kruha, sami smo uništili državu da nam je naši veliki prijatelji mogu ucjenjivat.

New Report

Close