15% NOVOG AGROKORA
Ispricavam se, krivo sam postavio relacije.
Ako se trazi 15% nove imovine onda je to to, nema veze s dugom i naplativoscu.
To bi onda bilo kao da se trazi cca. 1600 kn po jednoj dionici Leda.
To s jedne strane nije bahat target, a s druge je veliko pitanje da li bi vjerovnici pristali na ikakav iznos bez garancija da nema tuzbi. Purko i oni koji su kupovali nedavno bi pristali i na 10% gladim bradu, dok recimo Grgic ne bi gotovo sigurno.
Zato je pitanje da li ce biti ponudjeno ista jer tuzbe slijede one way or another.
15% NOVOG AGROKORA
Nisam siguran za taj postotak i da će to tako uopće ići .
Kad se bude sudilo ne vjerujem da će se tražiti udio u
“novom Agrokoru” nego će se tražiti udjel u tvrtkama kćerima poput Jamnice i Leda Belja..itd i to na način da
jedna sadašnja dionica / ukupni broj dionica za jedan udio u budućoj zrcalnoj firmi / broj sadašnjih dionica odnosno jedan za jedan. Zašto tako? jer će biti jako teško ako ne i nemoguće procjeniti koliko postotaka novog Agrokora vrijedi jedna dionica Jamnice ili Leda…Druga stvar kako tih 15 posto Agrokora razdijelit na 15000 malih dioničara..nemaju svi jednake portfelje i jednake dionice…Ovo što udruga traži je čisto pro forme da ih prc.a u zdrav mozak jer udruga je svijesna da od toga neće biti ništa i da nas čeka pravna bitka , a kad i ako dođe do presude gledat će se svako poduzeće zasebno
To s jedne strane nije bahat target, a s druge je veliko pitanje da li bi vjerovnici pristali na ikakav iznos bez garancija da nema tuzbi. Purko i oni koji su kupovali nedavno bi pristali i na 10% gladim bradu, dok recimo Grgic ne bi gotovo sigurno.
Zato je pitanje da li ce biti ponudjeno ista jer tuzbe slijede one way or another.
[/quote]
Purko nije kupovao po najnižim cijenama.On je kupovao Žitnjak prije nego je pukla afera.Ako je nešto i kupio niže ,nigdje nije vidljivo iz prvih deset dioničara Todexa.
Postanimo svi članovi udruge.Oni dobro zastupaju hrvatske interese.Oćito im je stalo da hrvatski kapital
ostane u hrvatskim rukama.
Vidim da se klima mjenja.Trejderi ne budite euforični,ovdje igra tek počima.Pričekajte prijedlog Ramljaka ili možda njegovog zamjenika.On bi trebao abdicirati sam i olakšati onima koji su ga postavili.Mislim da je izgubio kredibilitet i vjerodostojnost.
Nitko ne komentira bitan prijedlog udruge.Nema otpisa.A bez otpisa roll-uperi dobijaju manje,tj njihove
tražbine,kao i tražbine svih osiguranih vjerovnika ne donose ništa više od neosiguranih.Kako je većina vjerovnika neosigurano jasno je nagodba po Ramljaku ne bi trebala proći.dobavljači bi rađe bez otpisa,Sperbanka jedva čeka da se roll-uperima uzme mjera.Udruga smatra da nema razloga za otpis
potraživanja jer je dinamički gledano dostatna de se svi namire u punom iznosu,naravno u razumnom vremenskom razdoblju.Naravno da je to dobro,naročito za davaoce jamstava,jer primaocu jamstva davaju prednost. I u ovisnosti o tome koliko se jamstava ukine ili smanji i mi manjinci ćemo ostvariti
veči udio u društvima.I tu se bije boj,što više smanjimo jamstva naša imovina će vrijediti više.I s obzirom da svaka kuna koju dobijemo ostaje nama malim dioničarima ,a velikima vjerovnicima kojih ima više pojedinačno bi bio manji iznos pa bi nam mogli popustiti i ne tjerati mak na konac.To bi im bilo povoljnije i korisnije nego da se ganjamo po sudovima.Pametna nagodba smanjuje prostor za sudske procese koje trebaa smanjiti.Ipak,ovih šetdeset sedam stranica prijedlogaNagodbe od Udruge otvara toliko prostora za tužbe,
da mislim da ćemo se tužiti do sudnjeg dana.
Uostalom smatram da jamstva treba poništiti,a vinovnike njihovih sklapanja utužiti i omogučiti im da gule
krompire i da im se oduzme privatna imovina.
[/quote]
Purko nije kupovao po najnižim cijenama.On je kupovao Žitnjak prije nego je pukla afera.Ako je nešto i kupio niže ,nigdje nije vidljivo iz prvih deset dioničara Todexa.
Postanimo svi članovi udruge.Oni dobro zastupaju hrvatske interese.Oćito im je stalo da hrvatski kapital
ostane u hrvatskim rukama.
Vidim da se klima mjenja.Trejderi ne budite euforični,ovdje igra tek počima.Pričekajte prijedlog Ramljaka ili možda njegovog zamjenika.On bi trebao abdicirati sam i olakšati onima koji su ga postavili.Mislim da je izgubio kredibilitet i vjerodostojnost.
Nitko ne komentira bitan prijedlog udruge.Nema otpisa.A bez otpisa roll-uperi dobijaju manje,tj njihove
tražbine,kao i tražbine svih osiguranih vjerovnika ne donose ništa više od neosiguranih.Kako je većina vjerovnika neosigurano jasno je nagodba po Ramljaku ne bi trebala proći.dobavljači bi rađe bez otpisa,Sperbanka jedva čeka da se roll-uperima uzme mjera.Udruga smatra da nema razloga za otpis
potraživanja jer je dinamički gledano dostatna de se svi namire u punom iznosu,naravno u razumnom vremenskom razdoblju.Naravno da je to dobro,naročito za davaoce jamstava,jer primaocu jamstva davaju prednost. I u ovisnosti o tome koliko se jamstava ukine ili smanji i mi manjinci ćemo ostvariti
veči udio u društvima.I tu se bije boj,što više smanjimo jamstva naša imovina će vrijediti više.I s obzirom da svaka kuna koju dobijemo ostaje nama malim dioničarima ,a velikima vjerovnicima kojih ima više pojedinačno bi bio manji iznos pa bi nam mogli popustiti i ne tjerati mak na konac.To bi im bilo povoljnije i korisnije nego da se ganjamo po sudovima.Pametna nagodba smanjuje prostor za sudske procese koje trebaa smanjiti.Ipak,ovih šetdeset sedam stranica prijedlogaNagodbe od Udruge otvara toliko prostora za tužbe,
da mislim da ćemo se tužiti do sudnjeg dana.
Uostalom smatram da jamstva treba poništiti,a vinovnike njihovih sklapanja utužiti i omogučiti im da gule
krompire i da im se oduzme privatna imovina.
[/quote]
Da je vise imovine, a manje dugova prostora za pametnu nagodbu bi bilo vise.
Ovako, to je jako skuceno i mislim da je nakon nagodbe iduca stanica trgovacki, vrhovni, ustavni ili europski kadija.
Ja imam Ledo, i ne zelim dionice Agrokora vec zelim Ledo, sumnjam da oni koji imaju Jamnicu bi uzeli neprofitni Agrokor a dali za to Jamnicu…
UDRUGA
koliko sam shvatio mjenjalo bi se vlasništvo samo Konzuma i Agrokora, tj ostale firme bi bile kao i sad, s razlikom što bi vjerojatno vrijedile prema udjelu u EBITDA, znaci u sumi bi sa sadasnjih 40% pali na 15%, tj novi Konzum bi bez dugova vrijedio daleko više nego danas, a vlasnici bi bili novi.
Po mom primjerice Belje bi bilo 29KN (BVPS) * 0,15/0,4=10,8 kN
Ovo bi pretpostavljam ovisilo i o tome koliko bi dobavljaci usli u vlasništvo novog konzuma, a koliko bi uzeli obveznice
Jedina prava varijanta je ta da mirovinci isplate rolapere .ja bi odma uzeo dionice od “novog “Agrokora umjesto da Agokor vrati taj dug” nama” svima , U normalnom vođenju firme tu ima zdrave hrane,pobiranja proizvoda iz cijele HR,razvoj mljekarske industrije itd.itd. Nemogu se niti izračunat dobitci ovakve priče
Zadnja je ona što se mi dogovorimo u svojoj državi,a ja želim da se dogovorimo da Agrokor ostane isključivo u domaćim rukama i to po mogućnosti od kapitala ljudi koji doista žive u Hrvatskoj
UDRUGA
koliko sam shvatio mjenjalo bi se vlasništvo samo Konzuma i Agrokora, tj ostale firme bi bile kao i sad, s razlikom što bi vjerojatno vrijedile prema udjelu u EBITDA, znaci u sumi bi sa sadasnjih 40% pali na 15%, tj novi Konzum bi bez dugova vrijedio daleko više nego danas, a vlasnici bi bili novi.
konzum i nije tako loša prilika za dobavljače.
Konzum je vlasnik PIK Vrbovca, Idea…….
Dobavljači su se mogli popriličito namiriti da je se išlo u rješavanje dobavljača kroz imovinu Konzuma.
Vidim i da je kolapsu sustava u najvećoj mjeri kumovala panika koja je inspirirala poseban Zakon, a temeljom toga Zakona prijeti opasnost velikog bezakonja sadržanog u Nagodbi. Drugim riječima moguće je da se kroz nezakonitu Nagodbu dobije lošiji rezultat nego je bio 10.04.2017. godine.
Da ovakav stav ima utemeljenje najbolje oslikava sadašnja situacija u sustavu Agrokora – ona je odlična. A to nije nikakav rezultata rada Povjerenika i njegovih silnih savjetnika nego snaga samog Agrokora. To je isto u suprotnosti s stavovima Povjerenika odnosno ukupnom slikom kakvu je prezentirao javnosti putem PR agencija. Koliko god Povjerenik mazao crnilom situacija je totalno suprtna, a to obara tezu koju je Povjerenik plasirao putem revidiranih izvješća.
No za 500m kuna očito sve je dopušteno.
Zadnja je ona što se mi dogovorimo u svojoj državi,a ja želim da se dogovorimo da Agrokor ostane isključivo u domaćim rukama i to po mogućnosti od kapitala ljudi koji doista žive u Hrvatskoj
Želje su jedno a stvarnost nešto sasvim drugo. Cijeli Agrokor je rađen na stranim kreditima tako da nikad nije niti će biti u domaćim rukama. Kao i pola države.