Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam povjerenja u sluh Vlade za svu razinu bezobrazluka, protuzakonitosti i nemorala koji se promovira Ramljakovim prijedlogom nagodbe.
Zato mi se čini da je jako važmo da vjerovnici shvate svu dobrobit koju im donosi Udrugin prijedlog, a nasuprot onome što ih čeka ako daju podršku Ramljaku.

Nadam se da shvaćaju da oni u slučaju Ramljakove nagodbe gube dvostruko. Prvo ih ošiša za 70 %, onda im ono što ostane po bagatelnim cjenama namjerava uzeti unaprijed poznati kupac u Nizozemskoj.
To je prava “triper” kombinacija.

Njima je u tom scenariju trenutkom postizanja nagodbe – KRAJ.

Nama manjinskima tek tada kreće drugo poluvrijeme u kojem, duboko vjerujem, u samoj završnici dobivamo meć.

La vita e bella!

“Dionički kapital, koji jest u vlasništvu gospodina Todorića, bezvrijedan je. Mogu razumjeti da se njemu to ne sviđa, ali to je realnost.”

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/izvrsni-direktor-alixpartnersa-i-glavni-ramljakov-savjetnik-za-restrukturiranje-malo-je-vremena-za-spas-agrokora-ali-vjerujem-u-uspjeh/7018698/

Prvo cemo tuziti drzavu jer nam je uzela vlasnistvo.
Naravno da onda na red dolazi i GAZDA.
Pa necemo dozvoliti da nam se smije iz Londona

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Juka,
Cemu citiranje mog posta??

Ma citirao sam jednu zanimljivu ali pogubnu rečenicu iz članka jutarnjeg koja mi je upala u oko.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Nemam povjerenja u sluh Vlade za svu razinu bezobrazluka, protuzakonitosti i nemorala koji se promovira Ramljakovim prijedlogom nagodbe.
Zato mi se čini da je jako važmo da vjerovnici shvate svu dobrobit koju im donosi Udrugin prijedlog, a nasuprot onome što ih čeka ako daju podršku Ramljaku.

Nadam se da shvaćaju da oni u slučaju Ramljakove nagodbe gube dvostruko. Prvo ih ošiša za 70 %, onda im ono što ostane po bagatelnim cjenama namjerava uzeti unaprijed poznati kupac u Nizozemskoj.
To je prava "triper" kombinacija.

Njima je u tom scenariju trenutkom postizanja nagodbe – KRAJ.

Nama manjinskima tek tada kreće drugo poluvrijeme u kojem, duboko vjerujem, u samoj završnici dobivamo meć.

Posejdone
Drzava ne vrijedi nista.
To smo apsolvirali.
Brisanje dionicara se moze shvatiti kao istiskivanje s otkupnom cijenom nula.
Temeljem nekih praznih pravnih papira.
Na kraju ce vam samo borba ostati.
Skeptican sam jako, ali se nadam da cete uspjeti.
Npr. dionicari Siemensa su uspjeli dobiti visestruku odstetu na cijenu istiskivanja.
Put je jasan, ali jako dug i grbav.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.dionicari-agrokora.hr/wp-content/uploads/2018/02/Integralni-dokument-uz-prijedlog-nagodbe.pdf

Ovakav prijedlog nagodbe je nada više.
A mi trgujemo sa Nadom.Više nade,veća očekivanja pa očekujem da mi koji smo unutra nećemo prodavati,a da bi se mogli pojaviti neki novi kupci.Ukoliko se odlučite na kupnju vodite računa da je ovo i dalje visoko rizična investicija i da ulaskom u Todex sa više od 5% portfelja postajete kockar.Ja to jesam
jer kako mi cijene dionica Todexa rastu relativno sam sve više izložen,pa eventualno strmo.ižđenje cijena dionica u bezdan bi me moglo dobro uzdrmati.

Uostalom smatram da jamstva treba poništiti,a vinovnike njihovog sklapanja utužiti sa ciljem da im se omogući guljenje krompira i oduzme privatna imovina.

“Ante je sastavni dio uspjeha…..”, dečki, kasno je za ovakve jadne pokušaje opravdavanja onoga što ste započeli
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/sef-alixpartnersa-preko-hrvatskih-medija-pokusava-sve-uvjeriti-kako-bi-smjena-ramljaka-ugrozila-restrukturiranje-agrokora/

jedan od komentara ispod Indexovog članka;

“Mislim da je ovdje u naslovu navedena jedna kriva informacija iako je dalje u tekstu to malo pojašnjeno. Ne radi se tu o 15 tisuća dioničara (“tzv. špekulanata”, stradalnika domovinskog rata, branitelja, ljudi koji su radili u tim firmama pa su prije 25 godina sa popustom kupovali dionice,…) nego se tu radi a to bi trebalo jako, jako naglasiti o novcima svih nas. Mirovinski fondovi su kupovali dionice na osnovi pozitivnih financijskih izvješća pojedinih kompanija iz sastava Agrokora te time smo svi mi postali dioničari tih drušatava. Na ovaj način svih nas Ramljak i ekipa žele pokrasti. Jer ovo nije ništa drugo nego “legalna krađa” koju su naši predstavnici u saboru, svi koji su dignuli ruku za Zakon sa propustima (dana totalna ovlast povjereniku dok je u drugim državama ta ovlast dana sudu – mi smo time izuzetak), dignuli ruku a onda im je Ramljak za taj već vjerojatno smišljeni propust u roll-up kraditu UVALIO njima saborskim zastupnicima, pa i svakom građaninu RH (4 miliona) do grla pa i izvan grla.
Nakon ovoga Ramljaka, Dalićnu i Knighthead fonda bi mogli proglasiti kraljevima, carevima, ili im dodijelit Oskara za lopovluk jer to i zaslužuju i time bi trebali biti ponosni jer ovo jue vrhunac krađe kad uspiješ cijelu državu stavit na koljena i ništa ti ne mogu. Smiješ se cijeloj državi u facu, kradeš njihovo, još ih i guziš i ništa ti ne mogu. To je moguće samo kod nas.
Pravna i sigurna država. Ha-ha-ha. Pa se još čude zašto se ljudi iseljavaju i to pokušavaju riješit nekim glupim vatrogasnim mjerana kad već gori i tomu nema spasa umjesto da se bave sprečavanjem gašenja požara (povjerenja u državu a to se postiže u prvom redu pravnom sigurnosti) ostalo će sve doći.”

Prestrasno je da se Ramljak nakon onakvog prijedloga nagodbe i svih afera nije oglasio.
Kada je trebalo pljuvati po Todoricu, bio je svaki dan na TV-u!

"Mislim da je ovdje u naslovu navedena jedna kriva informacija iako je dalje u tekstu to malo pojašnjeno. Ne radi se tu o 15 tisuća dioničara ("tzv. špekulanata", stradalnika domovinskog rata, branitelja, ljudi koji su radili u tim firmama pa su prije 25 godina sa popustom kupovali dionice,…) nego se tu radi a to bi trebalo jako, jako naglasiti o novcima svih nas. Mirovinski fondovi su kupovali dionice na osnovi pozitivnih financijskih izvješća pojedinih kompanija iz sastava Agrokora te time smo svi mi postali dioničari tih drušatava. Na ovaj način svih nas Ramljak i ekipa žele pokrasti. Jer ovo nije ništa drugo nego "legalna krađa" koju su naši predstavnici u saboru, svi koji su dignuli ruku za Zakon sa propustima (dana totalna ovlast povjereniku dok je u drugim državama ta ovlast dana sudu – mi smo time izuzetak), dignuli ruku a onda im je Ramljak za taj već vjerojatno smišljeni propust u roll-up kraditu UVALIO njima saborskim zastupnicima, pa i svakom građaninu RH (4 miliona) do grla pa i izvan grla.
Nakon ovoga Ramljaka, Dalićnu i Knighthead fonda bi mogli proglasiti kraljevima, carevima, ili im dodijelit Oskara za lopovluk jer to i zaslužuju i time bi trebali biti ponosni jer ovo jue vrhunac krađe kad uspiješ cijelu državu stavit na koljena i ništa ti ne mogu. Smiješ se cijeloj državi u facu, kradeš njihovo, još ih i guziš i ništa ti ne mogu. To je moguće samo kod nas.
Pravna i sigurna država. Ha-ha-ha. Pa se još čude zašto se ljudi iseljavaju i to pokušavaju riješit nekim glupim vatrogasnim mjerana kad već gori i tomu nema spasa umjesto da se bave sprečavanjem gašenja požara (povjerenja u državu a to se postiže u prvom redu pravnom sigurnosti) ostalo će sve doći."

Ciganica je to, borite se.
Npr. po mojoj skromnoj kalkulaciji trziste na cijeni Leda od 400 kn uracunava do 10% novog Agrokora za dionicare, ukoliko je prosjek naplativosti 40-50%, gledano od nekadasnje cijene od 10k kn.
Mozda cak preskupo.
Koliki target je postavila udruga?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

15% NOVOG AGROKORA

"Mislim da je ovdje u naslovu navedena jedna kriva informacija iako je dalje u tekstu to malo pojašnjeno. Ne radi se tu o 15 tisuća dioničara ("tzv. špekulanata", stradalnika domovinskog rata, branitelja, ljudi koji su radili u tim firmama pa su prije 25 godina sa popustom kupovali dionice,…) nego se tu radi a to bi trebalo jako, jako naglasiti o novcima svih nas. Mirovinski fondovi su kupovali dionice na osnovi pozitivnih financijskih izvješća pojedinih kompanija iz sastava Agrokora te time smo svi mi postali dioničari tih drušatava. ….

Boli činjenica da sve te silne savjetnike i PR-ovce plaća NAŠOM lovom – novcima od RollUp-a kojega je dobio tako da je založio IMOVINU tzv špekulanata.

New Report

Close