Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

No vratimo se temi…. i sto kažu zadrugari, koje su daljnje aktivnosti glede Agrokora? Jel tko bio glavom i bradom na konferenciji?

Vracanje Ivana Vrdoljaka u vladu je ravno politickom samoubojstvu vlade. 🙂

Status Quo: Roll Over Lay Down

Ako netko želi pogledati cijeli video s današnje konferencije, evo ga:

Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor predstavlja svoje viđenje rješenja plana nagodbe vjerovnika Agrokora
[/url]

Bio.

udruga je ovaj plan napravila vežući se mislim na čl 49 Lex-a, gdje se predviđa kontrola učinka Zakona nakona 2 god.

Temeljem tog članka udruga je dala svoj prijedlog, pa ako model dalić § CO neuspije, eto bio je i drugi model a izbori pred vratima.

Udruga polazi od činjenice da je 12 milijardi EBITDA dovoljno da financi budu sigurni da mogu svoj dug naplatit kroz recimo 10 god počeka, a vjerovnici mogu birat hoce li dug naplatiti kroz cca 25∞ KONZUMA vjerojatno oslobođenog dugova i gubitaka ili će radije obveznice ili sl financijski instrument utrživ na slobodnom tržištu. Alix predviđa da će EBITDA biti i 20 milijardi kuna 2020 god.
Dakle vracamo se na pocetak trakavice na forumu, kolika je EBITDA i kome pripada.

Jasno je da sve kompanije imaju neki dug koji servisiraju i svi sretni.
Znaci prema planu kroz cca 10 god svi bi namirili svoja potraživanja, pa cak i neku kamatu.
Cijeli plan je na stranici udruge.

Pa valjda je svima jasno da su u problemu Konzum i Matica (Agrokor) i da naravno svi dobavljači sad žele pare zbog jamstava koje su protupravno dale tvrtke kceri, koje naravno nisu u problemu. Prema izlaganju Purka koji je imao neformalne sastanke s dobavljačima oni nisu na našoj strani jer misle da jedino tu mogu dobit svoje nazad. Dr Šeba je bila dobar prezenter, ali nazalost tema presiroka za prezentaciju, Advokat isto dobar. Purko dobar.
E da je Alvarezov medijski nastup (pjeva jer vjezba medijske nastupe)

Ovako sam to shvatio ja, ali ima snimka na N1 tv, i plan objavljen na stranici udruge.

Na zalost snaga udruge TRENUTNO odgovara cijeni dionica na burzi, ali ovo je sigurno korak naprijed u odnosu na 21.12.2017 kad su dionice u stampedu vrijedile cca 2-3 x manje nego danas.

Otvorilo se pitanje tko je ALTERA (opcija da je ruski VTB iza je otpala, ostaje pitanje je li to ALTERA Marka Bricelja jednog od kandidata za povjerenika) koja takodjer uzima 250.000/tjedan

I dalje stojim da politika odlucuje, a oni su mozda malo korigirali stav i dali poruku (uhapsili jednog i drugom poručili da nisu zadovoljni), jedino ih se medijski moze kratkorocno prisilit na neku korekciju.

Mene zanima sto ce rec Vaso Brkić

Tek toliko da vam svima bude jasno tko su plenkovic, vrdoljak i ekipica 🙂 Oni odlucuju o Agrokoru i oni predstavljaju Hrvatsku.
https://direktno.hr/direkt/hns-ov-blazekovic-imenovan-generalnim-konzulom-u-new-yorku-112683/

Status Quo: Roll Over Lay Down

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/za-agrokor-bi-bilo-najbolje-da-se-nagodba-postigne-10-travnja-ali-to-je-moguce-samo-na-silu-foto-20180209

e sad, slučajno ili ne, ništa se nije poduzimalo niti puštalo u javnost do predstavljanja ovog alternativnog modela. vjerojatno bi ga se moralo još doraditi da bude što više zadovoljnih, ali ovo je neusporedivo sa dosadašnjim prijedlogom.

Gledam malo vijesti.
Odluka je pala.
HRT na ignore zauvijek.
Gledam samo vijesti nove tv.
Svaka im cast

HRT nije nezavisan nego je pod palicom politike. Nova TV je dala lijep prilog o današnjem prijedlogu nagodbe maloh dioničara. Na dnevnik.hr se prilog može pogledati.

Nego, da li netko namjerava tuziti Tokija zbog njegovih nepodopstina ili ste se svi nesto namjerili cak ne ni na Ramu nego na drzavu i novi Agrokor? Tuzite principijelno, onog tko je napravio najvecu stetu, a ne tamo gdje ima para.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Osobno sam bio prisutan na prezentaciji Dioničara Agrokora.
Došao je zavidan broj novinara, međutim malo ih je razumjelo o čemu se uopće radi. Nekoliko ih je bilo u toku, a ostali su bili u potrazi za senzacionalizmom, kao onaj stručnjak sa Nove TV, koji je nakon prezentiranja alternativnog plana sanacije Agrokora, imao pitanje za komentar oko naknada savjetnicima???!!! Pa i premijer je rekao što je imao o tome, a oni bi i dalje o toj temi, jer ih valjda ostalo ne zanima. Istini za volju, na Dnevniku Nove TV, korektno su prenijeli ono što je bilo bitno i to na sažet način, razumljiv gledateljima (nadam se). Znači barem neki urednici shvaćaju bit.

Pa ako cemo iskreno, vecu stetu su mi napravili Ramljak i drzava nego IT…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close