Shvatio sam ja post, Todorić je dao jamstva, i to mu je posao, Ramljak je jamstva trebao osporiti jer je to njegov posao.
Usporedba zašto bi Ramljak osporavao jamstva kad nije Todorić… bez riječi sam…
[/quote]
Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!
[/quote]
Kako se Sberbank nije mogao 2X naplatiti, a svi ostali vjerovnici JESU po Ramljakovom modelu.
Kod Ramljaka su dakle dospjele i obveze glavnom dužniku ali i jamstva.
Jeli to suprotno načelu koje je primjenjivao kod Sberbanka.
Ako mu je imalo bilo sumnjivo trebao je po Zakonu ali i uvriježenoj sudskoj praksi osporiti jamstva, a ne suprotno.
Kao član Uprave operativnih kompanija ZABRANIO je bilo kakva osporavanja.
Ali su prošla regresna prava operativnih kompanija.
Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!
Blago Vladi ove zemlje, sve psine koje javno serviraju većina proguta
ima li gdje video od prezentacije, ovaj purko mi se svida, nije laprdalo, tesko da ce se izboriti, ali vrijedi vidjeti kako bi nam drustvo izgledalo da se zakoni i imovina poštuju
Nikada nisam bio mirniji.
Sve ulozeno u Todex mi nece trebati tako skoro.
Plenkovic ima dvije opcije:
1. Postaviti drugog povjerenika i ovo rijesiti posteno.
2. Platiti ogromne odstete iz drzavnog proracuna.
Za male dionicare i jedna i druga opcija nije losa!
ima li gdje video od prezentacije, ovaj purko mi se svida, nije laprdalo, tesko da ce se izboriti, ali vrijedi vidjeti kako bi nam drustvo izgledalo da se zakoni i imovina poštuju
https://www.24sata.hr/news/mali-dionicari-konzum-treba-ici-u-stecaj-jer-je-veliki-gubitas-560037
Ramljakova pokraj ove izgleda kao da su se djeca igrala.
A ova besplatna….
znaš li koliko vrijedi ono što je besplatno? e da, upravo toliko….
Plenkovic ima dvije opcije:
1. Postaviti drugog povjerenika i ovo rijesiti posteno.
2. Platiti ogromne odstete iz drzavnog proracuna.
1. ne postavlja ga vlada nego sud
2. zašto bi država išta plaćala kad o svemu odlučuje vjerovničko vijeće, a sud samo parafira što se oni dogovore?!
nije video, ali ima cijeli program
http://hr.n1info.com/a279670/Vijesti/Mali-dionicari-predstavili-svoj-plan-za-Agrokor.html
uglavnom je ta skupina svjetlosnim godinama ispred aktualnog povjerenika, ovo o stečaju Konzuma ?
Odvojio sam svojih 2 h i otisao na prezentaciju
Prva pozitivna reakcija je bila na prisutan broj novinara i da su strpljivo bilježili i slušali za njih nešto “teško” i ne previše razumljivo.
Jako je bitno probiti taj embargo na informaciju o činenici da su prije Lex-a bili insolventni Agrokor d.d. i Konzum d.d., te da njima treba popravak (generalka) a ne ostalim kompanijama koje dobro ili solidno rade.
Novinari su do sad brifirani jedino od Ramljaka i tesko da sami mogu znat pravnu materiju, jer su za njih jamstva dospjela, oni uopće nisu do danas možda ni čuli da veliku većinu financijskih dugova rok za isplatu nije bio 10.04.2017 kad su Zakonom dospjela sva potraživanja i sustav naravno postao insolventan.
Udruga probija medijski prostor i to je bitno.
Ok, UMDKA je otvorila svoju poziciju.
Ako su pametni, uzet ce makar vecinu prijedloga. Ako nisu, opet cemo vidjeti dalje.
Kad sam radio kao novinar, shvatio sam da je lijep dio glasina uvijek ISTINIT. Dalicka na vjetrometini? Possible. Otkupi Adrisa i Rusa? Ces’t possible.
Za sad kazem treba vidjeti komentare druge strane. Dapace, ako ih se moze pritisnuti da komentiraju, izvrsno. Ali loptica je sad kod njih.
@Baron
Sto treba tko komentirati?Glasine?Teorije urota?
Vrdoljak je vec izjavi za Index da nece nikoga zamjeniti u Vladi.
Smjena Dalicke ili Ramljaka takoder nije vjerovatna,niti icim potkrepljena.
Ocito da postupak nagodbe ide dalje i da se pokusava ubrzati.