Plan nagodbe, čitajte:
nema više vremena za smjenu ramljaka, već je drugi mjesec i nagodba mora pod vrlo brzo biti dogovorena i prihvaćena jer teku zakonski rokovi….osim toga, ako smijene ramljaka, kreditor je postavio klauzulu da se u slučaju smjene ramljaka onaj zadnji veliki kredit odmah smatra dospjelim! tko će onda i kako smijeniti ramljaka i isplatiti sav taj novac?!
Imate u prilogu prezentaciju – kraće je i preglednije…
Sa linka:
@zoki
jel vi citate postove ljudi koji vam linkaju najnovije vijesti vezano uz ovu temu?
Hebalie vas izbjeglice i sabor……………..vrati Purka………..kakva je to cenzura?
@joda
kakve veze ima ova prezentacija udruge (želje i snovi) sa činjeničnim stanjem stvari?
Shvatio sam ja post, Todorić je dao jamstva, i to mu je posao, Ramljak je jamstva trebao osporiti jer je to njegov posao.
Usporedba zašto bi Ramljak osporavao jamstva kad nije Todorić… bez riječi sam…
[/quote]
Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!
[/quote]
Vi ste potpuno suprotno tvrdili još do nedavno( prije samo mjesec dva) dok ste imali dionice jamnice!
Što se u međuvremenu desilo da ste promjenili mišljenje?
Podali ste iste pa zato?
@jovan
ovdje raspravljamo o poništavanju jamstava od strane ramljaka koji predstavlja dužnika tj.Agrokor tj. Todorića. Ja nikad nisam tvrdio da ta jamstva trebaju oni osporavati, nego dioničari tvrtki kćeri koji se smatraju oštećenima tim istim jamstvima, a to je velika razlika. Objasnio sam zašto je iluzorno očekivati da bi ramljak bio taj koji bi trebao rušiti jamstva. Niti on, niti bilo tko drugi tko bi došao na njegovo mjesto to neće napraviti, to mogu samo dioničari tvrtki kćeri koje su oštećene tim jamstvima jer su oštećeni kao suvlasnici tvrtki kćeri.
Imate u prilogu prezentaciju – kraće je i preglednije…
Sa linka:
ovo gospodin povjerenik Amte Ramljak ne zna ni sastaviti,
ako bi i znao, tražio bi po važećim cijenama barem 300 000 kuna +bonus ako ne prođe
Prema prijedlogu Udruge dobavljači ulaze u vlasničku strukturu Konzuma.
Smatam da je ovo najproblematičniji dio ovog prijedloga jer ne znam zašto bi da svi dobavljači, bez obzira na vrstu kolaterala kojeg imaju na svoj dug, pristali na vlasništvo u Konzumu.
Možda bi, ali bi ovaj dio prijedloga trebalo razraditi.
Ne vidim nigdje da se govori o ulasku vjerovnika u vlasničku strukturu samog Agrokora d. d.
To bi, uz Konzum, trebao biti ključni segment prijedloga nagodbe.
Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!
Da je on isao pobijati jamstva, ne bi ni trebao toliki kredit?
Cekaj, hipotetski – recimo da je oborio jamstva i ostavio one koji su u dugovima da propadnu. Tko bi ostao bez radnog mjesta? KONZUM?
Ne bi, sinko, jer prvi koji bi uletili, money blazing, su SPAR, Lidl i ostali. Kupili bi Konzum i njegove radnike s njima na licu mjesta – istina, za peanuts – ali onda se Skegro i kompanija ne bi mogli omastiti.
LEDO?
Koji je solventan?
JAMNICA?
Koja je solventna?
Poljoprivredni kombinati?
Za koje se pokazuje da su dosta dobro radili?
Kad je Ramljak krenuo i rekao da ce porezati losa poduzeca, ljude premjestiti u dobra i vidjeti sto ce dalje s dobrim poduzecima – bio sam sretan. Svi smo bili. I DIONICARI.
No kad se pokazalo da on zeli razrezati Agrokor i onda ga jos JAVNO DATI SAMO NA NIZOZEMSKU BURZU SAMO PREPROGRAMIRANIM IGRACIMA – zaboravi.