Krucijalno pitanje je TKO je na sebe preuzeo odgovornost to što se jamstva nisu osporavala od strane Povjerenika!
Njega jest potvrdio Trgovački sud, no predložila ga je Vlada.
Povjerenik vlade u Agrokoru de facto privremeno preuzima prava i zamjenjuje vlasnika, dakle todorića, a ne vladu. Ako je taj isti todorić prihvatio ta jamstva, temeljem čega bi ih ovaj sada osporavao? Osim toga, da je krenuo osporavati jamstva, SVA povezana društva otišla bi u stečaj jer su im svima računi bili blokirani, a iznosi blokada računa rasli iz sata u sat! Da je on tada krenuo osporavati jamstva, TKO bi mu dao novi kredit i uz koji zalog?? Da si ti bankar, bi li dao Ramljaku kredit da je upravo krenuo osporavati jamstva za prethodni kredit? Naravno da ne bi…
[/quote]
To nema nikakve veze s ovim što ti navodiš.
Osim što je u nekim stvarima Lex Agrokor protuustavan ( operativne kompanije nemaju pravo glasa u Nagodbi iako se radi o međusobnim potraživanjima od 11 milijardi kuna ) odstupila je od zakonitih načela zahvaljujući Povjereniku, a jedno od tih načela je zaštititi interese koncerna i operativnih kompanija jer se radi o kompanijama od posebnog interesa za RH – tako je to prezentirano. Tako se i Zakon uostalom i zove.
izgleda nisu samo špekulanti u dionicama,
-umirovljenici,
-radnici,
-branitelji
– i investitori
jesu li Ante Ramljak i Martina Dalić i njihovi interesi jači od svih tih ljudi
Gledam prijenos, ponavljam populizam je dioničarima najveći prijatelj a hrvatska država je diplomirani populist. Moglo bi ovdje biti svega još.
UŽIVO Dioničari predstavljaju svoj plan za Agrokor, kažu da Ramljakov ne valja
PoAskuBidu
Upravo suprotno ……. Ustav i Zakon, Zakon i opet Zakon!
Mnjinski dioničari upravo to zahtjevaju a to nije nikakav populizam.
Gledam prijenos, ponavljam populizam je dioničarima najveći prijatelj a hrvatska država je diplomirani populist. Moglo bi ovdje biti svega još.
neće to proći bez Markovog trga
Shvatio sam ja post, Todorić je dao jamstva, i to mu je posao, Ramljak je jamstva trebao osporiti jer je to njegov posao.
Usporedba zašto bi Ramljak osporavao jamstva kad nije Todorić… bez riječi sam…
[/quote]
Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!
Vjerovnicko vijece odlucuje, a ne Markov trg.
Ha čuj, ako smjene Dalicku ili je maknu iz nadležnosti procesa ne znam bas da će Ante htjeti sam ostati ko Pale, a onda imamo neku drugu kombinatoriku i moguće ishode nagodbe.