Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://hr.n1info.com/N1-Uzivo

Hvala !!

Krucijalno pitanje je TKO je na sebe preuzeo odgovornost to što se jamstva nisu osporavala od strane Povjerenika!
Njega jest potvrdio Trgovački sud, no predložila ga je Vlada.

Povjerenik vlade u Agrokoru de facto privremeno preuzima prava i zamjenjuje vlasnika, dakle todorića, a ne vladu. Ako je taj isti todorić prihvatio ta jamstva, temeljem čega bi ih ovaj sada osporavao? Osim toga, da je krenuo osporavati jamstva, SVA povezana društva otišla bi u stečaj jer su im svima računi bili blokirani, a iznosi blokada računa rasli iz sata u sat! Da je on tada krenuo osporavati jamstva, TKO bi mu dao novi kredit i uz koji zalog?? Da si ti bankar, bi li dao Ramljaku kredit da je upravo krenuo osporavati jamstva za prethodni kredit? Naravno da ne bi…
[/quote]

To nema nikakve veze s ovim što ti navodiš.

Osim što je u nekim stvarima Lex Agrokor protuustavan ( operativne kompanije nemaju pravo glasa u Nagodbi iako se radi o međusobnim potraživanjima od 11 milijardi kuna ) odstupila je od zakonitih načela zahvaljujući Povjereniku, a jedno od tih načela je zaštititi interese koncerna i operativnih kompanija jer se radi o kompanijama od posebnog interesa za RH – tako je to prezentirano. Tako se i Zakon uostalom i zove.

izgleda nisu samo špekulanti u dionicama,

-umirovljenici,
-radnici,
-branitelji
– i investitori
jesu li Ante Ramljak i Martina Dalić i njihovi interesi jači od svih tih ljudi

Gledam prijenos, ponavljam populizam je dioničarima najveći prijatelj a hrvatska država je diplomirani populist. Moglo bi ovdje biti svega još.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

UŽIVO Dioničari predstavljaju svoj plan za Agrokor, kažu da Ramljakov ne valja

Vaš link …

PoAskuBidu

sava, 09.02.2018. u 11:19
Gledam prijenos, ponavljam populizam je dioničarima najveći prijatelj a hrvatska država je diplomirani populist. Moglo bi ovdje biti svega još.

Upravo suprotno ……. Ustav i Zakon, Zakon i opet Zakon!
Mnjinski dioničari upravo to zahtjevaju a to nije nikakav populizam.

neće to proći bez Markovog trga

@ivan1902

Prije nego počneš lupetati, trebao bi pokušao shvatiti post. Očito nisi. Pokušaj opet s manje pjene u ustima pa možda uspiješ, mada po tvom postu vidim da nećeš uspjeti 🙂
p.s. serislav je npr. shvatio poantu.

Shvatio sam ja post, Todorić je dao jamstva, i to mu je posao, Ramljak je jamstva trebao osporiti jer je to njegov posao.
Usporedba zašto bi Ramljak osporavao jamstva kad nije Todorić… bez riječi sam…
[/quote]

Sve tvrtke kćeri imale su blokirane račune sa stotinama milijuna kuna i to je raslo iz dana u dan, a upravitelj koncerna koji ide žicati lovu za par milijardi kuna novog kredita koji bi omogućio svježi keš za plaćanje dobavljača, punjenje polica trgovina i kupnju sirovina za nastavak proizvodnje leda i ostalih po tebi je trebao ići na rušenje jamstava??! Pa tko bi mu dao kredit pobogu??? SVE bi se urušilo i propalo, tisuće radnih mjesta bi bilo izgubljeno!
Što misliš, zašto su kreditori tražili da se stavi u ugovor u kreditu izjava da dužnik neće osporavati niti pobijati jamstva? Pa baš zbog ovakvih ideja! Dali su milijarde keša, a onda se dužnik pravi grbav i osporavao bi jamstva i obveze plaćanja!

Ignore: KressoM, delux

koje mine nigdje se nemože vidjet uživo

Vjerovnicko vijece odlucuje, a ne Markov trg.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ha čuj, ako smjene Dalicku ili je maknu iz nadležnosti procesa ne znam bas da će Ante htjeti sam ostati ko Pale, a onda imamo neku drugu kombinatoriku i moguće ishode nagodbe.

New Report

Close