Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A sto si ti toliko brižan oko malih dionicara?

Ja osobno nemam niti ću se kladiti na bilo koju Agrokorovu kompaniju, al želim da se lopovima stane na kraj i da se najoštrije sankcioniraju i da zajedno jednom u Remetincu za sve nas održe jedan “klavirski recital”. Sa svim pobočnicima i podanicima koji su ih slijepo sljedili i bezrezervno podržavali.

Dakle, zašto izvanredna uprava nije pokušala osporiti unutar kompanijska jamstva, da li dosta postoje pravne prepreke tome, i što bi se dogodilo da su ona eventualno uspješno osporena (masa ostatka vrijednosti za raspodjelu među vjerovnicima koncerna sigurno bi bila manja jer bi u igri bili i manjinski dioničari)?

Po dosada višenom Ramljak bi trebao sjediti u Vjerovničkom vijeću budući da je u funkciji vjerovnika, a ne kompanije i operativnih kompanija čije bi interese trebao štititi.
A to nije ni u skladu s Lexom niti ostalim HR zakonima, počevši od stečajnog, pa Zakona o trgovačkim društvima do Zakona o obveznim odnosima.

Bdući da je u funkciji obvezničara (500 milijuna kuna kompanijskog novca utučeno gdje on ima i velike privatne interese i tko zna što se još jasno ne vidi ) ne treba čuditi njegov Plan.
Plan niti je zakonit, niti je u interesu RH.

[/quote]

Pa Ramljak i jest u funkciji vjerovnika. Da oni naplate što više. Među njima i dobavljači.
Interes RH je zaštićen kontinuitetom poslovanja, to ide pod “stabilnost” druga Plenkija.
Kolega jmz je dobro primjetio da su šanse izvuć nešto male, a i to što se eventualno izvuče neće biti mnogo. I pitanje je vremenske perspektive, da.
Svatko treba razmisliti kako dalje, ali najgore što može biti je da se izvede neka diverzija i da nagodba propadne jer će onda svima ili barem većini šteta na netodex pozicijama biti veća od todexa samog.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

u čemu je razlika dalićke i vrdoljaka? je li po bilo čemu vrdoljak kvalitetniji ili vjerodstojniji od nje da su sad svi happy jer ona odlazi a vrdoljak dolazi? …dalićka je dobila jednu tešku ulogu medijatora u sanaciji agrokora i uvjeren sam da je to napravila puno bolje nego što bi to napravio vrdoljak….
a to da bi svi krivci trebali biti kažnjeni…naravno….da smo u nekoj normalnoj zemlji….očekivati to ovdje kod nas?!? to je sve samo bacanje prašine u oči …mogu se kladiti da čak ni gazda neće na kraju biti osuđen nego će se i to pomesti pod tepih, iako je sve počelo i trebalo bi završiti s njime

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Najveći je problem što je ovo lopovska država, jer da nije ovog ne bi bilo.
I rješavalo bi se na sasvim drukčiji način.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nepravilnosti su trebale biti davno uhvaćene od strane porezne uprave, u tom slučaju nikad ne bi došlo do situacije da je firma jamac za 10x puta više duga nego sama vrijedi.

Sramota na koji način je dopuštena prevara drugih vlasnika tvrtki kćeri koji s Agrokorom veze nemaju. Jer investitori nisu ulagali u Agrokor, već u Jamnicu, Ledo, Belje, itd. I kakve veze oni imaju što je Agrokor dužan Bogu i čovjeku.

Ako Vrdoljak zamjeni gosp Dalić,a nju treba makniti,jer je proces nagodbe javno kontaminiran,i izjavi da i mali dioničari imaju neka prava,pa iz toga i ne bude ništa HNS će imati moj glas na slijedećim izborima.Može se dogoditi da svoj preferencijalni glas dam i onom redikulu Pernaru ako me ne proglasi za špekulanta..Sve je moguće.Ovo je već politički problem.I HDZ ima priliku da sačuva moj glas,u ovisnosti da li će zastupati naša prava ,pa makar na kraju i ne bude ništa.
Ipak sve leži u jamstvima.Sve ostalo je nevažna koreofrafija.

Nepravilnosti su trebale biti davno uhvaćene od strane porezne uprave, u tom slučaju nikad ne bi došlo do situacije da je firma jamac za 10x puta više duga nego sama vrijedi.

Sramota na koji način je dopuštena prevara drugih vlasnika tvrtki kćeri koji s Agrokorom veze nemaju. Jer investitori nisu ulagali u Agrokor, već u Jamnicu, Ledo, Belje, itd. I kakve veze oni imaju što je Agrokor dužan Bogu i čovjeku.

Točno.

Samo postoji ona priča, u pravu: ako je nešto dovoljno dugo na suncu i nitko to ne dovede u pitanje dugo vremena, a onda se sjeti da mu ne odgovara, postavlja se pitanje zašto nisi prije reagirao, a sve si znao?
Pa čak i ako je to protiv čega se sada buniš naizgled ili stvarno nezakonito.

Npr. sudac može donijeti PROTUZAKONITU presudu.
I ako se u roku od 8 dana koliko je rok za žalbu nitko na nju ne žali ona postaje PRAVOMOĆNA, iako je PROTUZAKONITA.
Pravomoćna samin time jer je od ovlaštenog suca donesena, a nitko se nije žalio. nezakonitost nije bitna. Nije korištena za pobijanje unutar roka.

Analogno, ne bih se čudio da se u slučaju jamstava baš bude išlo za tim, osporavanjem osporenja jamstava po osnovi proteka vremena. A informacije su bile javne i nitko da zucne. Znači bona fide svi su vjerovali da je sve ok. Tek kad su dospjela eto se javljaju.
Rezon kod toga je da se temeljem nekih papira, kakvi jesu da jesu, sklope neki pravni poslovi, dignu neki krediti, hipoteke, uđe u neke odnose, stvari prodaju, kupe, podijele i kroz godine do te mjere odnosi izmijene do neprepoznatljivosti, elem da bi sad nakon XY godina netko išao dovoditi u pitanje onaj prvotni papir. Kako raspetljati ovo sve kasnije?
Zamislite da ste kupili stan od nekog temeljem stanja u gruntovnici, opet bona fide, i onda se javi netko s papirom iz 19.st. po kojem je darovnica od nečijeg čukundjeda nekome od kojeg je vaš prodavatelj kupio i upisao se i prodao vam sad eto ispala krivotvorena?!? Uuuuuu.

Znači, čak i ako su izdana nezakonito jamstva će se vjerovatno održati jer ih nitko nije osporavao dugo vremena, pa makar i ne bilo roka za osporenje.

Umjesto da se ide prema nuli kako neki prizeljkuju, skida se sa aska.
A tek je pocelo!

najveći problem kod Todexa je što ovi što su za 0, uoće nemaju dionica da pokušaju rušiti, a nisu se sjetili da bi mogli kupiti malo po asku pa rasipati po bidu, jutros je bilo takvih pokušaja

Nema tu vise rusenja.
Sljedeci tjedan sve ide gore za 200%

Umjesto da se ide prema nuli kako neki prizeljkuju, skida se sa aska.

tako je uvijek ovdje i bilo, pumpanje do prve negativne vijesti, a onda stampedo po bidu kad izađe teško crnilo u medijima.
ovo je prebacivanje “kašikare m75” iz ruke u ruku prije nego eksplodira

Je li veći pad s 10 000 na 400 ili s 400 na 0. Davno je eksplodiralo pravim investitorima, i potpuno je logično ako davno nisu prodali da ni sad ne prodaju.

Bolje ić na tužbu, nego spašavat 400 nakon što si izgubio 9600. Pravično gledajući investitori su ovdje u pravu po nekoliko točaka koje sam više puta nabrojio.

New Report

Close