Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da su i dobavljaci potpuno krivo shvatili neke stvari. Njima mora biti jasno da se nece nista vise naplatit ako se otme od malih dionicara. Zasto? Zato sto je njima duzan Konzum od kojeg u novcu mogu dobit vrlo malo (zbog negativnog kapitala) i maksimum koji mogu dobit je neki papir (vlasnistvo) u Nizozemskoj na koji ce im zbog mogucih tuzbi malih dionicara kupac postavit ogroman diskont, cak veci nego da su mali dionicari dobili svoj dio i da se papirima trguje na uredjenom trzistu.

Tako da se dobavljaci sto prije moraju probudit i shvatit da su im manjinski dionicari partneri, a ne suprotstavljena strana kako ih neki pokusavaju uvjerit.

Manjinski dionicari nisu nikakav partner dobavljacima .Nema novca ni za njih dovoljno i nerazumno je ocekivati da to malo, jos sa nekim djele.Totalno "izvrnuta" teza.Oni ce pokusati dobiti sto je moguce vise,a ne jos od toga "malog ustupati nekome"!
[/quote]

Dobavljaci ce dobiti vlasnistvo u Nizozemskoj koje ce moci prodat unaprijed odabranom kupcu uz enorman diskont. Diskont ce djelom biti valoriziran rizikom od tuzbi manjinskih dionicara. Dobavljaci se NECE naplatit od Leda, Jamnice i ostalih, novac mogu dobit samo od Konzuma, a tamo ga nema. Na kraju ce biti prevareni s papirom u Nizozemskoj, al za tebe je ocito bitno da ih uvedete u pricu i da vise ne mogu natrag. A onda ces ti nestat s foruma i to bi kao trebalo biti u redu.

Dobavljaci nikako ne smiju pristat na prevaru u Nizozemskoj. Trebaju inzistirat na papirima u Hrvatskoj koji ce biti uvrsteni na Zagrebacku burzu i koje ce svatko moci kupit i prodat.
[/quote]
Kakva Nizozemska,kakve price,kakve “teorije urote”?Presmjesno!Jos nista nije odluceno.
I tko se od nadleznih jos boji tuzbi malih dionicara?Oni nisu cak niti stranka u postupku,zar ne?

@jmz

Ne vidim da je Ramljak “uzdrman”.Dobio je podrsku od ministrice i p. vjerovnickog vijeca,zar ne?

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/je-li-polozaj-ante-ramljaka-u-agrokoru-doista-uzdrman-jedna-od-najutjecajnijih-osoba-iz-vijeca-vjerovnika-domaci-savjetnici-zasluzni-su-za-sve-dobro/6998688/

Ma nista od svega.
Lijepo sam govorio da ce Marica slijediti generalnu liniju.
Malo se piskara po medijima, ali nema vajde, interesi su cvrsti, Vlada je slaba i zato grcevito stabilna i progurat ce se papir do ljeta pa kud puklo.
Tuzbe su od samog pocetka ukalkulirane.

Cak mislim da su smutljive “interesne skupine” na koje se izreferirala i obrecnula zapravo dionicari.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Marica podržava Ramljaka.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/je-li-polozaj-ante-ramljaka-u-agrokoru-doista-uzdrman-jedna-od-najutjecajnijih-osoba-iz-vijeca-vjerovnika-domaci-savjetnici-zasluzni-su-za-sve-dobro/6998688/

@bisakovi

Tocno. Jos nista nije odluceno. Ja sam upozoravam na vrijeme da poslije ne bude plakanja i nismo znali prica. Iduci tjedan udruga manjinskih dionicara javno ce predstavit prijedlog nagodbe koji ce ostat kao dokument za usporedbu s onim sto Ramljsk nudi. A ako vjerovnicima i posebno hrvatskim dobavljacima to nije prihvatljivo, u redu, al onda ce snosit kozekvence. Od tuzbi do potpunog bojkota njihovih roba i usluga. Evo, da ne bude da nitko nije upozoravao.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

@bisakovi

Tocno. Jos nista nije odluceno. Ja sam upozoravam na vrijeme da poslije ne bude plakanja i nismo znali prica. Iduci tjedan udruga manjinskih dionicara javno ce predstavit prijedlog nagodbe koji ce ostat kao dokument za usporedbu s onim sto Ramljsk nudi. A ako vjerovnicima i posebno hrvatskim dobavljacima to nije prihvatljivo, u redu, al onda ce snosit kozekvence. Od tuzbi do potpunog bojkota njihovih roba i usluga. Evo, da ne bude da nitko nije upozoravao.

Ali udruga dionicara nije uopce stranka u postupku i sigurno nitko od nadleznih nece to uzeti
u razmatranje .Dakle,ne moraju se uopce ocitovati o tome.
Takoder tuzbi “malih dionicara” se nitko ne plasi jer je sudska praksa tu jasna.
Bojkot roba i usluga od strane dionicara?Mislite da to nekoga zanima i brine osim dionicara samih?

Vaš link …

Legendarno !

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Ovdje niko ne spominje da firme iz Agrokor grupacije nisu isplaćivale dividende pa ispada da su radile non stop u gubitku i da su svoj rast i razvoj temeljile jedino zaduživanjem a vidi se i da sam Ramljak kaže da su gotovo sve firme ponaosob pokazale iznenađujuče rezultate u poslovanju što dokazuje da su i ranije ostvarivale zaradu.Pošto se dividenda nije dijelila a oni do sada nisu dokazali da je iz Agrokora izvučen novac (pokraden) a s tom pričom su krenuli ,onda je jedino moguće objašnjenje da je novac i završio u samom Agrokoru tj uložen u pojedinačne firme Agrokora.Znači ako je došlo do povećanja vrijednosti samih firmi pri reinvestiranju dobiti a i samim zaduženjem se ulagalo u proizvodne kapacitete ne može se tvrditi da je knjigovodstvena vrijednost jednaka vrijednosti prije 5 ili 10 godina a oni se pozivaju upravo na tu knjigovodstvenu vrijednost prikazujući da je dug veći od temeljnog kapitala što je takođe pokušaj prevare dioničara jer izaći s tvrdnjom da dionice malih dioničara ne vrijede ništa a još niste ni procijenili pravu vrijednost Agrokora jasno govori da se radi o smišljenoj pljački.

Vidim da pocinjete spominjati bojkot kupnje Agrokorovih proizvoda i proizvoda dobavljaca ako ovo prođe.
Spominjao sam to i prije prijedloga nagodbe.
Svaki covjek sa imalo mozga zna sto ce se dogoditi ako ova ekipa ovo provede.
Plakat cemo svi za par godina.
I dionicari i ovi koji se naslađuju na trenutnom gubitku dionicara

Previse se tu vrtite oko ramljaka on i da padne nista se ne mjenja sta je napravio lose je napravio, nagodbu usuglasava vjerovnicko vijece koji se onda kad se nagodba usuglasi daje na glasovanje vjerovnicima, s obzirom da vjeovnicko vijece biraju vjerovnici jasno vam je o kome sve ovisi o vjerovnicima, ramljak tu vise nema presudnu ulogu na dalje.

Ignore : renči

Cuj ovo, Marica stala na stranu Ramljaka, a kojim slucajem apsolutno nema veze sto je bas ona stala na njegovu stranu, i nema veze sto je radio prije ovoga u Krasu, za tu istu Maricu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Toliko konfuznih i proturiječnih stavova……….

Vjerovnici kamatarili Agrokor – vjerovnici žele maksimizirati…..
Svi smo mi radili za Agrokor – sada radim za vjerovnike……….
Svi su odgovorni – nitko nije odgovoran.

Vaš link …

Bilo bi zanimljivo otkriti tko je Ledo prodao 1200 komada u jednoj transakciji par dana prije nagodbe i još jednog pada… Mislite da je slučajno,ja ne mislim ,a Marica je prozirna,nekima može zavarati oči,meni ne…

New Report

Close