@ twrr
Ti si genijalac! 🙂
Nasmijao si me kao nitko nikada do sada. 🙂
Napisao si da je Petrov najveći gelipter od svih.
Kako mi je ovaj termin do sada bio nepoznat išao sam pogledati što on znači.
Pa sam našao ovaj opis:
gelipter
Mlađahni jebivetar koji ima sklonost ponašati se neprikladno uvriježenim svjetovnim pravilima. Vrlo često se gelipter voli udružiti s više svojih istomišljenika geliptera. Najčešće se okupljaju na dječjim igralištima u rano predvečerje, pa sve do kasnih noćnih sati, gdje se napiju lošeg piva i jeftinog vina, pobacaju prazne flaše, rasture tobogan ili se ispovraćaju po njemu, a ljuljačku omotaju oko grede na kojoj visi.
Hahahahahaha!
🙂 🙂 🙂
Bravo!
Ja sam izgubio dosta novca, jednostavno nisam vjerovao da hdz opet može popljačkat vlastite ljude nakod one vlasti iz 2007g koja je cijela ispala krim organizacija ali eto nismo se makli s mjesta.
Jeste kad čuli da je kod nas policija spriječila neku moguću korupcijsku afreu?
Niste.
Policija reagira nakon napisa u novinama ko zna koliko godina poslje što je moguć slučaj i ovdje.
Korupcija je umrežena od državne, pravosude i izvršne vlasti i zato Buzin može radit što hoće za šaku dolara.
Samo se nadam da će jednom netko doći sa šakom dinamita.
i da padne ramljak i nakon njega dođe sam isus krist to apsolutno ništa ne mijenja za male dioničare. strani lihvari i vlasnici duga si najviše razbijaju glavu šta njonjo i kgk misli o plaćama njihovih pod izvođača. to je krajnja demagogija i socijalizam. šta koga briga koliko neko privatno plaća svoje radnike. slična je briga za radnike leda ili jamnice. oni neće propasti već će doći neki kostić ili ne znam tko i kupiti tu firmu u stečaju. čak mislim bez prekida proizvodnje. todorićevi članovi uprave su imali po 80 000 kn mjesečno za ništa pa tad to nikoga nije sikiralo. što se onda njonjo nije javio pa primjetio da je to ipak previše bez obzira što je to privatna firma. ili da je bezobrazno svojoj djeci isplatiti 900 milja kn dividende pa onda iva balent prosipa pamet o nekakvom piaru. siv oni koji u politiku polažu nade samo nek se sjete đakovštine (kojoj je i todorić kumovao) pa nek si pogledaju kako su tamo prošli mali dioničari.
ovo zadnje sam napisao posebno za @lopinu jer je tamo aktivno sudjelovao pa u međuvremenu sve zaboravio. misliš da će tu biti nešto drugačije? e bome neće jer su još jači igrači u igri. strani lešinari protiv domaćih pik zibnera.
evo da se i ja jednom 100% složim s verdiem
Ovo je plan Ramljaka :
1. Nakon istiskivanja malih dioničara, kao što vidimo, samim manipulacijama…….;
2. Dionice Leda, Jamnice, Belja….. , ponuditi PAZITE OVO: na buzi u Nizozmskoj samo odbarnim kupcima na poziv. Nitko drugi se nesmije javiti !
Znači svima ovdje će oduzeti dionice za nula Kuna i jeftino ih prodati odbaranima.
Upravo na točki 2. pasti će Ramljak, vjerojatno i Vlada.
Vidim da su i dobavljaci potpuno krivo shvatili neke stvari. Njima mora biti jasno da se nece nista vise naplatit ako se otme od malih dionicara. Zasto? Zato sto je njima duzan Konzum od kojeg u novcu mogu dobit vrlo malo (zbog negativnog kapitala) i maksimum koji mogu dobit je neki papir (vlasnistvo) u Nizozemskoj na koji ce im zbog mogucih tuzbi malih dionicara kupac postavit ogroman diskont, cak veci nego da su mali dionicari dobili svoj dio i da se papirima trguje na uredjenom trzistu.
Tako da se dobavljaci sto prije moraju probudit i shvatit da su im manjinski dionicari partneri, a ne suprotstavljena strana kako ih neki pokusavaju uvjerit.
Vidim da su i dobavljaci potpuno krivo shvatili neke stvari. Njima mora biti jasno da se nece nista vise naplatit ako se otme od malih dionicara. Zasto? Zato sto je njima duzan Konzum od kojeg u novcu mogu dobit vrlo malo (zbog negativnog kapitala) i maksimum koji mogu dobit je neki papir (vlasnistvo) u Nizozemskoj na koji ce im zbog mogucih tuzbi malih dionicara kupac postavit ogroman diskont, cak veci nego da su mali dionicari dobili svoj dio i da se papirima trguje na uredjenom trzistu.
Tako da se dobavljaci sto prije moraju probudit i shvatit da su im manjinski dionicari partneri, a ne suprotstavljena strana kako ih neki pokusavaju uvjerit.
Manjinski dionicari nisu nikakav partner dobavljacima .Nema novca ni za njih dovoljno i nerazumno je ocekivati da to malo, jos sa nekim djele.Totalno “izvrnuta” teza.Oni ce pokusati dobiti sto je moguce vise,a ne jos od toga “malog ustupati nekome”!
Dobavljaci koji sjede u vjecu, tipa Kras imaju duga puno manje od Adrs-a koji nema clana u vijecu. Logika? Valja Mare sve nas, pogledajte tablice dužnika, probajte provjerit naplatu prije Lex-a, oni naravno podržavaju vladu jer bi inace dozivjeli sudbinu Vidoševića. Afere Krasograd 1, pa Krasograd 2 s Bandićem, pa Podravka Spice, afera do afere. To su kompanije – dobavljaci koji sjede u vjecu.
Samo cekam da Pivci preuzmu Kras.
Sto se mene tice ja napadam CO ako se pokaze ikakva nepravilnost s Ramljakom.
Panika je jer se predstavlja novi model od strane Udruge. A Ramin model ide na konontrolu učinka Lexa nakon 2 godine, a tad su Izbori.
Sljedit gospodo Pivce, pare na burzu i preuzmite sto god vam pamet kaže, ali za lovu na sunce.
Ramljak & co su bili uzdrmani, sad sljedi medijski napad s njihove strane, jel tako bisakovi?
Manjinski dionicari nisu nikakav partner dobavljacima .Nema novca ni za njih dovoljno i nerazumno je ocekivati da to malo, jos sa nekim djele.Totalno "izvrnuta" teza.Oni ce pokusati dobiti sto je moguce vise,a ne jos od toga "malog ustupati nekome"!
[/quote]
Manjinski dioničari su i kupci Agrokorovih proizvoda.Ako dobavljači otvoreno stanu protiv malih dioničara
prestat ću kupovati u Konzumu,neće ni Podravkini,ni Ledovi,ni proizvoda od Belja itd u moju kuću.I još ću
zujati nadam se još barem desetakgodina protiv svih njih.Dobavljači moraju biti mudri,minimalno neutralni,a najpametniji će iskoristiti priliku i stati na stranu malih dioničara ,a naročito na stranu mirovinaca koji imaju
više od milijun članova.Prilika za veliku promiđbu,a ništa ne košta.Od Atlantik grupe i Podravke očekujem
blago zauzimanje za male dioničare jer oni su se dokapitaliziraII preko tržišta kapitala,a vjerovatno će to raditi i ubuduće,naročito,kada kapital postaje skuplji.
Divide et impera ..razdjeli pa vladaj.Jasno da je to strategija stranog kapitala,jer što budemo zavađeniji oni će
izvući veću korist za sebe,neki će zaraditi više,a neki izgubiti manje.Smanjeni gubitak je dobitak.
Samo složna hrvatska pamet i hrvatski kapital će Agrokor sačuvati u hrvatskim rukama ili ćemo barem skuplje prodati kožu.I za sada jedino udruga djeluje u tom smjeru i svi bi joj trebali dati podršku da postignu što više jer oni za sada najbolje artikuliraju hrvatske interese i da ne budemo kolonija već svoji na svome,kao što je govorio otac nove Hrvatske Franjo TUđman.
Manjinski dionicari nisu nikakav partner dobavljacima .Nema novca ni za njih dovoljno i nerazumno je ocekivati da to malo, jos sa nekim djele.Totalno "izvrnuta" teza.Oni ce pokusati dobiti sto je moguce vise,a ne jos od toga "malog ustupati nekome"!
[/quote]
Ako me dobavljači izdaju u medijima radi kratkoročne koristi .trpit će dugoročnu štetu jer ću dugoročno izbjegavati kupnju njihovih proizvoda.I vjerovatno neću biti sam.
[/quote]
Dobavljaci ce dobiti vlasnistvo u Nizozemskoj koje ce moci prodat unaprijed odabranom kupcu uz enorman diskont. Diskont ce djelom biti valoriziran rizikom od tuzbi manjinskih dionicara. Dobavljaci se NECE naplatit od Leda, Jamnice i ostalih, novac mogu dobit samo od Konzuma, a tamo ga nema. Na kraju ce biti prevareni s papirom u Nizozemskoj, al za tebe je ocito bitno da ih uvedete u pricu i da vise ne mogu natrag. A onda ces ti nestat s foruma i to bi kao trebalo biti u redu.
Dobavljaci nikako ne smiju pristat na prevaru u Nizozemskoj. Trebaju inzistirat na papirima u Hrvatskoj koji ce biti uvrsteni na Zagrebacku burzu i koje ce svatko moci kupit i prodat.