Prije sudova ima i Ramino osiguranje, dovoljno je popuniti odštetni zahtjev pa u borbu, tu nema tarifa, a CO je uvučena u igru.
Sber i Buzin nikad, nikad nece naci dogovor, a tu je sreca malih, naravno u nesreci
@ jmz Ramzesovo osiguranje kao i svako osiguranje ima limite tako da …
iskreno osobno bih više volio uzeti jednu kunu od Ramzesa nego dvije od CO.
Tko zna sta ce se sve odmotat, nafta, ina, avioni, mozda to s Agrokorom nema veze, ali izgleda da ipak jos uvjek ne igra 1. postava.
A s bjeloglavim supom kao sa svakim izdajnikom, po dalmatinski zavrnut vratom, pa da iduci kad dodje razmisli prije nego nesto potpise.
Sto se Mare tice, prisjetimo se Krasograda i kako je brzo rasprodala svoj udio u Krasu, eto za udrugu, provjerit Kras, tj, otkup zemljista za Krasograd, krivicna zastara za velike stete je 20 god. Nema tu nikoga bez Ahilove tetive.
Pucar se proslavio u Zvecevu, mislim da je za njegova mandata izvrsena ona Todina dokap, pa da vidimo cije su pare.
Netko je gore spomenuo lešinu, pa bih dodao da lešina ide 2 m pod zemlju, a životinjska u kafileriju i tamo se preradi u mesno koštano brašno. Ovaj posao mozemo obavit u Agroproteinki, ako Belje nema vlastite kafilerije. Jedina opasnost je da je lesina takva da se na temperaturama u kafileriji nemoze ubit “prion” ili uzročnik “Krojsfeld Jakobsove” bolesti ili ti kod karava kravlje ludilo.
Kod nas bi u kafileriju trebalo podosta toga vezanog za Agrokor i sire, no nemamo dosta kapaciteta.
Inace siguran sam da bi Alvarez doveo ne Agrokor nego drzavu u red za 6 mjeseci.
Iduce molim da komentirate malo benevolentnije, dakle, “greska ti je tu, tu i tu, trebalo bi biti tako i tako” a ne “kaj? Si ti normalan?! Pa znas li ti…”
Sto misite na ideju da KONZORCIJ Hrvatskih firmi – recimo, Adris, mirovinci i slicni s parama – naprave DD koji ce se zvati, recimo, White Knight dd.
White knight dd automatski od Agrokora kupuje dionice u 100% iznosu, dakle preuzimaju Agrokor. Cijena dionica – OTC se obavi – 1,00 kn. Time su istisnuli Todorica bez da su mu rekli A ili B. Politicki dio rijesen.
Zatim taj konzorcij upucava u sistem odredjenu kolicinu para kojom se dokapitaliziraju zdrava poduzeca u dugovima. Te pare su da pokriju elementarne – pressing ones – dugove. Jamstva se proglasavaju nevazecima i od
Rezultat – ne samo da ste spasili Agrokor, ne samo da ste maknuli stecaj i namirili vjerovnike, nego ste to sve skupa ostavili u HRVATSKIM rukama.
SADA VELIKE FIRME – sistemske – DRZE NAJVAZNIJU FIRMU U HRVATSKOJ.
Osim toga – svi su spaseni. I dionicari. I vjerovnici. I tazbine. Svi.
Tako je baron!
Slicno sam pisao u vise navrata.
Rjesenja itekako ima. Pitanje je samo dali se to zeli napraviti posteno!
‘ajde ljudi poslušajte i preslušajte dobro ovoga našega dobroga čovika
https://www.youtube.com/watch?v=nC6fZhfTToY
pa donesite i sami neku prosudbu o njegovoj (ne)sposobnosti
osobno mislim da taj čovjek nije dorastao zadatku, ne poznaje dovoljno materiju, govori ono što mu je brifirano,
rado bih volio vidjeti tu njegovu diplomu, što u njoj piše, kada je završio fax, tko mu je bio mentor, kada je polagao ispite, nekako mi to sve vuče na one s Prometnog, ili na ekonomiju i ljetnu školu s Tipurićem na čelu,
njega je netko nagovorio ( a Plenkoviću podmetnuo) da preuzme taj posao za dobre pare, ali će netko usput izvući milijarde,
ako netko na kraju i bude morao biti žrtvovan, pogodite tko će to biti, ali što mi tada imamo od toga,
kako i sama ministarka kaže politički cirkus, u kojem je i samo preuzela vrlo važnu ulogu,
kako svakom cirkusu dođe kraj, tako mislim da premijer pod hitno mora poduzeti sve, da se ova predstava prekine što prije, dok zbog njihovih političko -lopovslih vratolomija netko drugi ne slomi vrat,
pokušavam ovu presicu usporediti s onom Alvareza III i bez obzira što je čovjek i glazbenik, mislim da je za tri x 3 koplja ispred Ante, koji također pokušava biti glazbenik, doduše svira k…u
Izgleda da su neki zaboravili da je Alvarez III, tjedan dana svog angažmana u Hrvatskoj naplatio 11,2 milijuna kuna.
Za te nofce jadni Ramo mora raditi 11 mjeseci! 🙂
A ako želite poslušati i neki Alvarezov hit (uz info o tome koliko zarađuje u siromašnoj Hrvatskoj) imate tu:
Izgleda da su neki zaboravili da je Alvarez III, tjedan dana svog angažmana u Hrvatskoj naplatio 11,2 milijuna kuna.
Za te nofce jadni Ramo mora raditi 11 mjeseci! 🙂
A ako želite poslušati i neki Alvarezov hit (uz info o tome koliko zarađuje u siromašnoj Hrvatskoj) imate tu:
U malu napomenu, Alvarez bi bio nepobitno bio skuplji od Alix-a, ali je Alvarez govorio o svom stakeholdersima, dakle i o postojecim dionicarima i krenuo u restrukturiranje odmah i najavio da ce Konzum restrukturirati do pocetka ljetne sezone 2017, a gdje smo sad. Nadalje Alvarez je ponudio da sam financira 300 ili 350 milijuna$ i ne bi bilo roll upa teskog 1,06 milijuna Eur-a, pa sad u globalu biraj.
Udruga ce iduci tjedan prijedlog dati badave.
Sada su konačno sve maske pale. Nama nisu problem ni roll up, ni strvinari ni Lex Agrokor. Najveći problem su jedno veliko investcijsko društvo, revizori i odvjetnici koji stoje iza Ramljaka. Oni jako dobro žive od ovakve situacije, osmislili su baš ovakav model i kroz roll up sebe stavili u pozadinu na kojoj nisu vidljivi, a izvlače ogroman novac iz Agrokora i velika su interesna grupacija.
Oni čak imaju predstavnike u medijima. Prepoznat ćete ih po tome što stalno guraju pogrešne teze da bi zbunili javnost i ostali u igri izvlačeći novac iz Agrokora. Neki su i na ovom forumu, a možete ih prepoznati po ovim pogrešnim tezama.
1. Ramljak je nesmijenjiv
2. Nagodba mora biti takva da malim dioničarima ne ostane ništa
3. Mali dioničari su Grgić i ekipa, a oni nisu mali (iako je malih dioničara više od 15 tisuća i mirovinski fondovi)
Kad takvo nešto čujete ili pročitate, znajte da se radi o ekipi u kojoj su jedno veliko investcijsko društvo, revizori i odvjetnici, a koja je itekako zainteresirana strana i kojoj baš ovakva nagodba odgovara. Nagodba u kojoj malim dioničarima neće ostat ništa, sve (koncesije pitke vode, vlasništvo tisuće hektara zemlje, vlasništvo nad svom infrastrukturom…) će na vrlo netransparetnat način biti prebačeno na firmu u Nizozemskoj koja će po tko zna kakvim uvjetima jedina otkupljivat udjele hrvatskih dobavljača i hrvatskih vjerovnika. I to je neprihvatljivo! Zato predlažem da od sada svi koristimo izraz “prvi prijedlog Ramljakove nagodbe” i da jasno i glasno napišemo da se s tim ne slažemo! Ja to stavljam i u svoj potpis kao simbol neslaganja s takvim prijedlogom legalne pljačke.