Da li smo mi kolektivno bolesni?
Hrvatima,čak i onima koji imaju uloženi kapital u dionice ne smeta ako se nekim drugim Hrvatima oduzima
vlasništvo i imovina,konkretno dionice dobrih firmi kao LEDO,Jamnica,Zvijezda itd.Važnije je da drugom krepa deset krava pa makar nama krepala jedna.
A kada netko ,pa makar se zvao i Ante Ramljak,meni osobno nekompetentna osoba za ovaj posao,sebi priušti jedan šnicel od te krave svi kao jedan dižu glas.Uobićajeni hrvatski jal.Glas se diže ako netko
zarađuje i koristi se javni mediji za dizanje prašine.Mislim da je deset krava puno više od jednog šnicela.
Puno je važnije koliko će po nagodbi dobit dobavljači,koliko će imovine ostati u hrvatskim rukama ,da li
će uprava Agrokora pa makar i ozrcaljenog ostati u Zagrebu ili seli u Nizozemsku.A hrvatske ruke su i dionice manjinskih dioničara.
Jedino tko nam nudi nadu je Udruga..Dajmo joj podršku,dajmo joj na važnosti sa svojim pristupanjem.
Poštovani,
Slušao sam Dalićku na TV i ona nikako da odgovori na pitanja i samo prića kako je to politićki cirkus, jeste boga mi da treba tako pričati kada imaš prste u pekmezu,
ja mislim, da Ramljak treba otići, da se postavi nekoga ko će raditi u dobrobit svim skupina a ne samo lešinarskim fondovima,…..
A mislim, da će još puno papira izaći van i to ne povoljnih za određene ljudi koji rade na rekons……kao, lp
Pocela se gubiti,nedorecena,nekonkretna,ne zeli odgovoriti javnosti na direktna pitanja.puno minusa za nju.mislim da plenki pomalo pere rukice od nje.talog
Ramljak i ekipa rade ogrommu stetu Hrvatskoj. Vlada mora hitno reagirat. Proces nagodbe je kompromitiran i morat ce se mijenjati. Sto prije maknu Ramljaka, manje ce stete napravit HDZ-u i Plenkovicu.
Ako sve ovo propadne,tu za m.dionicare vidim sansu.ovo sa ramom je samo lutanje i pad vrijednosti dionica.osobno bi bio sretan da cijeli ovaj proces propadne,a odgovorne osobe odgovaraju za svoja ( ne)djela.
Ako sve ovo propadne,tu za m.dionicare vidim sansu.ovo sa ramom je samo lutanje i pad vrijednosti dionica.osobno bi bio sretan da cijeli ovaj proces propadne,a odgovorne osobe odgovaraju za svoja ( ne)djela.
Slažem se. Jer ako ostane Ramljak mali dioničari neće vidjeti ni kune.
Mislim da je Alvarez ostao da bi cijeli Agrokor bolje prošao.
Na kraju krajeva ono što je problem su trgovački dijelovi, a tu bar ne bi bilo problema za zamjenu.
Kako su propali Žitnjak, diona, tako bi propao Konzum.
Da li bi se nešto desilo na tržištu rada?
Ne bi.
Vjerojatno bi radnici Konzuma dobili puno veće plaće i radna prava, a ne bi se prema njima odnosili kao s robovima.
Ramljak – sto više reci.
Iako mu je u zakonu prpisano da mora voditi racuna i o ostalim dionicima PROPORCIONALNO
Isto tako Zakon mu zabranjuje raspolaganje s nečim sto nije Agrokorovo
Ali eto Tako je kako je.
Valjda se oslonio na PR ovce i Hrvatski jal.
Ali sada njega jal i pohlepa pomete.
Mislim da vlada nije toliko zabrinuta za Ramljaka i njegov lop..vluk nego je vladi došlo iz guz..ce u glavu koliko su pravno zaglibili u blatu lexa Agrokora s jedne strane i nemogućnosti da išta naprave da se proces zaustavi ili barem usmjeri u nekom normalnom poštenijem legalnijem pravcu …
S jedne strane im prijete tužbe za odštete a sa drugu prijeti da sve skupa propadne i odvuku cijeli proces u haos koji će završiti padom vlade.
Ipak mišljenja sam da će se nastaviti po starom jer je vlast slast a poslije kako bude…
i da padne ramljak i nakon njega dođe sam isus krist to apsolutno ništa ne mijenja za male dioničare. strani lihvari i vlasnici duga si najviše razbijaju glavu šta njonjo i kgk misli o plaćama njihovih pod izvođača. to je krajnja demagogija i socijalizam. šta koga briga koliko neko privatno plaća svoje radnike. slična je briga za radnike leda ili jamnice. oni neće propasti već će doći neki kostić ili ne znam tko i kupiti tu firmu u stečaju. čak mislim bez prekida proizvodnje. todorićevi članovi uprave su imali po 80 000 kn mjesečno za ništa pa tad to nikoga nije sikiralo. što se onda njonjo nije javio pa primjetio da je to ipak previše bez obzira što je to privatna firma. ili da je bezobrazno svojoj djeci isplatiti 900 milja kn dividende pa onda iva balent prosipa pamet o nekakvom piaru. siv oni koji u politiku polažu nade samo nek se sjete đakovštine (kojoj je i todorić kumovao) pa nek si pogledaju kako su tamo prošli mali dioničari.
ovo zadnje sam napisao posebno za @lopinu jer je tamo aktivno sudjelovao pa u međuvremenu sve zaboravio. misliš da će tu biti nešto drugačije? e bome neće jer su još jači igrači u igri. strani lešinari protiv domaćih pik zibnera.
Pa ne znam bas. Ima u.bankama i mirovinskim fondovima dovoljno kapitala da se isplati roll-up i cijela priča prebaci u RH okvire. Treba napraviti poštenu i pravicnu nagodbu u okviru postojećeg zakona i dovršiti do kraja cijeli proces. To nije nemoguce, a ako prevlada razum u vladi, imalo bi vjerojatno dalekosežne posljedice na razvoj ove države. Prodaja svih tih firmi, bez angažmana domaćih investitora i burze, bila bi metak u čelo za hrvatske interese i sve nas skupa. Ili barem, ako će se javno prodavati, neka onda svi, i domaci i stranci imaju pristup kupovini pod jednakim uvjetima, pa neka onaj koji ponudi najvišu cijenu i kupi tu imovinu. Na ovaj način, netransparentno, za unaprijed poznatog kupca, to bi bio cisti kriminal, posebno imajući u vidu da postoje brojna društva ala Franck koja će svoje buduće udjele morati prodati ne bi li dalje nastavili normalno poslovati.
citat hasenfefer:
Slažem se. Jer ako ostane Ramljak mali dioničari neće vidjeti ni kune.
Mislim da je Alvarez ostao da bi cijeli Agrokor bolje prošao.
Na kraju krajeva ono što je problem su trgovački dijelovi, a tu bar ne bi bilo problema za zamjenu.
Kako su propali Žitnjak, diona, tako bi propao Konzum.
Da li bi se nešto desilo na tržištu rada?
Ne bi.
Vjerojatno bi radnici Konzuma dobili puno veće plaće i radna prava, a ne bi se prema njima odnosili kao s robovima.
========================================================================
alvareza su potjerali nakon 1 dan radnog staza jer covjek zna svoj posao,potjerao bi sve uhljebe , probao bi ispraviti sto ne valja , a ono sto valja dalje poboljsati. nekome je smetao,na mastu svima kome.
on sigurno ne bi trpao u isti kos firme koje vrlo dobro i dobro rade i one koje stvaraju ogromne gubitke.
za ovo s jamstvima je posebna prica, da je ovo jedna normalna drzava , ne bi se dogodilo sto se na zalost dogodilo i jo se dogadja.
nadam se da ipak ima pravo i pravda u ovoj drzavi i da se nesto pozitivno ovdje pocne dogadjati.
toliko od mene na ovoj temi, javim se kad smijene rama.
Moje mišljenje da onog trenutka kada je Vlada počela kazneno goniti Ivicu Todorića dogovor između Vlade i Ivice Todorića o preuzimanju uprave nad Agrokorom više ne važi i Vlada se više nemože pozivati na njega jer ga je sama poništila njegovim kaznenim progonom. Vlada nije vlasnik Agrokora a u slučaju da je većinski nedostupan a sigurno nakon ovog progona ni sam ne stoji pri odluci da prepušta upravu Vladi jer ga ona i progoni nastupa logički zaključak da jedino ko može voditi upravu jesu ostali dioničari jer su oni i samo oni istinski vlasnici.Vlada tj Država prvo mora dokazati vlasništvo pa tek onda može uvoditi prinudne uprave i Lex Agrokore ili se jednostavno može pozivati na nacionalizaciju ali to može proči samo u nedemokratskim državama i sigurno nije pravna stečevina EU.Znači u ovom trenutku su mali dioničari i svi ostali jedini koji mogu odlučivati kako će se riješiti kriza u Agrokoru ili će aAgrokor ići u stečaj a sigurno to ne mogu odlučivati oni koji nisu vlasnici a kad smo već kod toga ako su željeli imati kontrolu nad svime nisu trebali prodavati firme niti dozvoliti izlistavanje dionica na burzu jer sad moraju da pitaju dioničare dali oni imaju način riješenja problema ili ako nemaju onda ide stečaj ali Vlada sigurno nema prava odlučivati o tuđoj imovini nikakvim zakonima