Za ZSE
ce biti jako bitno da mali dionicari ne ostanu bez glave u slucaju Lex Agrokor.
Serislave puno bitnije nego kako misliš da bez glave ostanu i onda takvi krvavi trce dvoristem kao nedoklana kokoš. Odnosno da slobodne kokoši mirno kljucaju na ljepom sunčanom danu, dok iduca ne dodje na red.
Ne znam što nije jasno u svemu ovome. Da ostaje u procesu bilo što dioničarima, svi vjerovnici, država i radnici se moraju namiriti u 100%-tnom iznosu, i ono što ostaje ide vlasnicima. To je suština cijele priče. Matematiku neka svatko izvodi sam za sebe.
ovo postaje sve ozbiljnije i ozbiljnije; kako sam jučer rekao, može se dogoditi sa agrokorom pravi fijasko.
Sa Agrokorom se već dogodio “fijasko”. A što se tiče smjene Ramljaka, upravo se u Saboru očitao HDZ (uz opasku da to možda nije bilo simpatično) da se neće uplitati u njegov rad i izbor savjetnika, jer niti jedna kuna nije otišla dotičnim savjetnicima od poreznih obveznika.
Pozdrav svima ! Novi sam na ovom forumu ali eto osjetio sam potrebu da iznesem i ja svoje mišljenje.Pročitam svaki dan što se piše na temu Agrokora.Smatram da je Lex Agrokor donesen da prisili sve firme u koncernu Agrokor da ostanu u tom koncernu i da se onemoguči da glavne skupštine firmi koje se nalaze unutra da donesu odluku o istupanju iz tog koncerna koji im nanosi štetu.Nijedna firma nije prisilno u koncernu nego se nalazi u njemu da bi si pojednostavila i olakšala tržišno poslovanje,međutim kada se događa suprotno tj otežava i onemogućava poslovanje a još gore kada se prisiljava firme iz koncerna da izdaju jamstva iznad temeljnog kapitala a u korist Agrokora u tom slučaju po mom mišljenju te firme mogu izaći iz koncerna tj raskinuti suradnju s njim da nebi trpjele štetu koju im nanosi koncern.Puno jednostavnije bi im bilo samostalno djelovati na tržištu nego u posrnulom koncenru.E tu onda dolazi do donošenja zakona Lex Agrokor da se svim firmama iz koncerna onemogući istupanje iz Agrokora i da ih se prisili da jamstvima na vlastitu imovinu a u korist Agrokora dođu u bezizlaznu situaciju te ih se gura u bankrot.Po meni Lex Agrokor služi tome da se sve firme koncerna razvlasti tj.da dioničari izgube sve te je po tom scenariju na sceni očita pljačka.I da sve te firme stvaraju dodanu vrijednost ako je vladi bilo u cilju da sačuva Agrokor koji je upao u probleme zbog nedostatka likvidnosti uslijed preinvestiranja dovoljno je bilo manjim novčanim sredstvima iz kredita za koji bi posredovala Vlada kod neke banke u HR (znamo da su te banke izvukle previše novca iz HR )spasiti koncern i omogućiti mu da kroz redovno poslovanje podmiruje svoje obaveze.Svi znamo da krediti koji se uzimaju radi razvoja firme imaju za cilj podiči produktivnost i profit pa je smiješno govoriti samo o gubitku nego je u svemu najvažnije buduće poslovanje koje stvara nove dodane vrijednosti.Pozdrav dioničarima i neka ustaju na borbi.
Poštovani ,
Avax—————————-kada si imao dionice Agrokorovih kompanija pisao si sasvim drugačije nego zadnje vrijeme, a šta će netko kupovati ili šta neće je njegova stvar, ne mogu razumjeti, da ljudi pišu svašta negativno a ne posjeduju ni jedne dionice recimo Leda,…..pa ljudi imate vi obraza na nešto takvo, jedan prema drugume se svađamo svaki dan, pa šta je to u nama tako puno negativizma, lp
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sef-udruge-agrokorovih-dobavljaca-za-jutarnji-rad-povjerenika-ante-ramljaka-i-savjetnika-ocijenit-cemo-na-kraju-cijelog-procesa/6989820/
Očigledno je da dobavljači u ovom trenutku ne žele “talasati”, kao i da im je prioritet “redovno” odvijanje procesa restrukturiranja, ali jasno je i da su željeli poručiti da će konačnu ocjenu rada i cijene savjetnika dati na kraju procesa.
Koje restrukturiranje? Što se do sada restrukturiralo?
Poštovani ,
Avax—————————-kada si imao dionice Agrokorovih kompanija pisao si sasvim drugačije nego zadnje vrijeme, a šta će netko kupovati ili šta neće je njegova stvar, ne mogu razumjeti, da ljudi pišu svašta negativno a ne posjeduju ni jedne dionice recimo Leda,…..pa ljudi imate vi obraza na nešto takvo, jedan prema drugume se svađamo svaki dan, pa šta je to u nama tako puno negativizma, lp
Brkaš “negativizam” sa realnošću. Jedno sa drugim nema baš nikakve veze. Kada netko daje svoje mišljenje, to je niti negativizam niti pozitivizam nego jednostavno mišljenje.
Uostalom, najgora vrsta ulaganja je ona gdje se ulaže i emocionalno veže uz komapniju, i onda se sve gleda upravo sa takvim očalama pa je sve ili negativno ili pozitivno, a najmanje od toga je bazirano na činjenicama.
Zato i nisi sposoban isčitati nečije mišljenje a da mu odmah ne pripišeš negativno ili pozitivno.
Poštovani ,
Normalno da sam pisao drugačije jer su i podaci koje smo imali bili sasvim drugačiji, tj. nije se znala razina duga niti model kako to misle riješiti, no sada kada je sve to jasno i kad vidimo da će biti velikih otpisa na strani vjerovnika, iluzorno je očekivati da će oni sebi još više povećati otpise da bi dali malima. Uostalom, ne vidim što sam ja sad negativno pisao, osim što sam obrazloženo odgovorio na posejdonov post zašto mislim da griješi. Naveo sam konkretne činjenice. Poanta je da je burza dinamična kao i sam život te da stalno dolaze nove informacije kojima se ulagač mora prilagoditi i reagirati inače ga odnese bujica.
lp
p.s. evo vidim da je i ecobarbar istoga stava
A sto bi to trebalo otpisati vjerovnicima kada bi jamstva bila do visine protucinidbe ili udjela Agrokora u ovisnim društvima kao Ledo ili Jamnica?
Avax.
Evo ti izjave (9:33), pa vidi točno što je Ramljak rekao.
ovo postaje sve ozbiljnije i ozbiljnije; kako sam jučer rekao, može se dogoditi sa agrokorom pravi fijasko.
Sa Agrokorom se već dogodio "fijasko". A što se tiče smjene Ramljaka, upravo se u Saboru očitao HDZ (uz opasku da to možda nije bilo simpatično) da se neće uplitati u njegov rad i izbor savjetnika, jer niti jedna kuna nije otišla dotičnim savjetnicima od poreznih obveznika.
[/quote]
direktno ne . a indirektno ?